Автор Тема: Центрирање на предница КАДЕ???  (Прочитано 110413 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
Одг: Центрирање на предница КАДЕ???
« Одговори #150 на: 12 Февруари 2014, 23:39:21 pm »
kade se naoga tocno, toj servis jas moram da ja centriram, pred nedela dena bev na servis i demek tamu mi ja centiraa ama kolava ja vozam ama ne e toa toa

Отсутен аллександар

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
« Одговори #151 на: 13 Февруари 2014, 23:26:12 pm »
кога сме кај муабетот за центрирање - сакам да центрирам предница и задница ама имам проблем - ми рекоа дека задниот трап ми е изместен некои си сантим до два нанапред и тркалата не лежат убаво линиски гледано према шасијата и као наводно нема да можела ни да се центрира.. ми рекоа прво да одам на каролинер да ја тегнеле да ја влечеле за да дојде шасијата и трапот на место па после центрирање.... некој да имал слично искуство со ваков проблем? и шо е тоа каролинер воопшто знае некој да ми објасни ????

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #152 на: 13 Февруари 2014, 23:27:43 pm »
ај сликај ја колата од позади и сликај ги задните тркала поединечно

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #153 на: 13 Февруари 2014, 23:37:46 pm »
кога сме кај муабетот за центрирање - сакам да центрирам предница и задница ама имам проблем - ми рекоа дека задниот трап ми е изместен некои си сантим до два нанапред и тркалата не лежат убаво линиски гледано према шасијата и као наводно нема да можела ни да се центрира.. ми рекоа прво да одам на каролинер да ја тегнеле да ја влечеле за да дојде шасијата и трапот на место па после центрирање.... некој да имал слично искуство со ваков проблем? и шо е тоа каролинер воопшто знае некој да ми објасни ????

ако е удирана колата, не ме чуди.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #154 на: 13 Февруари 2014, 23:42:53 pm »
чим е изместен трапот сигурно...ама па сантим-два да го измести....тоа треба да е удар до предни седишта да се има склопено колата

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #155 на: 14 Февруари 2014, 00:21:54 am »
може била исправена колку што можело да се испрви...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #156 на: 14 Март 2014, 20:10:52 pm »
избегнуваш многу од фабричка димензија на гуми ?

ако не,оди во кисела вода нека ти проверат и предница и задница

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #157 на: 24 Март 2014, 19:23:51 pm »
Уште еднаш, благодарност за вложениот труд и профи работа до момците од сервис „Мето“ :) Алфата е шина :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #158 на: 24 Март 2014, 19:48:47 pm »
сабајле околу 9-9:30?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #159 на: 24 Март 2014, 20:16:48 pm »
Да... Ти кај бше?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #160 на: 24 Март 2014, 20:28:38 pm »
поминав покрај алфата со кола, ептен си ја остаил на сред улица па ми падна во очи :) со едно вектриче бев златна боја, подоле паркирав на 2-3 куки во исти ред со мето.

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3846
« Одговори #161 на: 24 Март 2014, 20:32:06 pm »
Уште еднаш, благодарност за вложениот труд и профи работа до момците од сервис „Мето“ :) Алфата е шина :)

Симо нели лани беше кај Мето па после отиде на преправки кај дечките од Илинденска ? Зошто оваа година пак кај Мето ? Прашувам зошто и јас планирам одкога ќе ги сменам гумите да ја центрирам предницата.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #162 на: 24 Март 2014, 21:19:47 pm »
Обратно беше ;) Од Илинденска не бев баш најзадоволен па отидов кај Мето. Од тогаш, секоја интервенција на подвозје - правец Мето :) Тогаш кога се видовме кај Мето беше ми се чини баш по центрирањето на илинденска. Момците на илинденска се исто ок, но не ми посветиле никогаш доволно внимание - не се за „деликатни сетапи и кастумизација“. Овие двајца во сервис Мето (Аце и не ми текнува името на другиот дечко), пехар ќе им дадам :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #163 на: 24 Март 2014, 21:23:51 pm »
Замислувам дека сте седнале на маса, и паднале преговори од 2 и пол саата пред да ја чепнат колата ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #164 на: 24 Март 2014, 22:02:26 pm »
Само ќе кажам дека сензорите беа 4 пати ставени и извадени од кола и тестирана колата на пат измеѓу монтирањава ;)