Автор Тема: Вести од Автомобилскиот Свет  (Прочитано 444447 пати)

Отсутен MKDPetar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 589
Одг: Вести од Автомобилскиот Свет
« Одговори #795 на: 11 Март 2014, 10:52:03 am »

Отсутен MKDPetar

• Јуниор
  • **
« Одговори #796 на: 11 Март 2014, 18:54:43 pm »

Отсутен MKDPetar

• Јуниор
  • **
« Одговори #797 на: 12 Март 2014, 05:21:58 am »
Volkswagen passenger cars brand delivers 923,100 vehicles in first two months / +3.3 per cent

http://www.automotiveworld.com/news-releases/volkswagen-passenger-cars-brand-delivers-923100-vehicles-first-two-months-3-3-per-cent/

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #798 на: 12 Март 2014, 10:02:14 am »
" In Russia, deliveries fell to 20,000 (22,500; -11.0 per cent) units as a result of the difficult market situation."

Ова се совпаѓа со моите перцепции по руските патишта, кога за чудо голф немаше ни за лек. На прашањето на еден руски таксист зошто не купуваат нардоњаци, ми рече: VW, eта говно!

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен MKDPetar

• Јуниор
  • **
« Одговори #799 на: 12 Март 2014, 17:20:31 pm »
« Последно менување: 12 Март 2014, 18:45:31 pm MKDPetar »

Отсутен MKDPetar

• Јуниор
  • **
« Одговори #800 на: 13 Март 2014, 10:52:43 am »
Audi e-tron Plug-In Hybrid Drive to Appear in More Models
Audi’s chief engineer Dr. Ulrich Hackenberg confirms that after the R18, the e-tron system will be available on the Audi A6, Audi A8 and the next Audi Q7.

http://www.evworld.com/news.cfm?newsid=32618

Отсутен MKDPetar

• Јуниор
  • **
« Одговори #801 на: 13 Март 2014, 10:53:19 am »
Audi Q5 Named Best Luxury Compact SUV for Families by U.S. News & World Report

http://www.digitaljournal.com/pr/1787542

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #802 на: 13 Март 2014, 15:35:18 pm »
Класеееееен! KLASSEN.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #803 на: 14 Март 2014, 11:41:05 am »
Ги расчепкав новата Ц-класа и ГЛА-то во подземната гаража на Аутостар.
Ц-класата не е толку лоша како на слики,ама не е ни убава,просечно би рекол. Не ми се допаѓаат моторите со кои ја стартуваат продажбата,само 3.
Ентериерот е интересен,несекојдневен,остава поголем впечаток на квалитет во однос на претходникот,го дава тоа чувство на опкруженост кога седиш зад воланот, ама прекласичен ми е тој средишен дел и не ми лежи.
мислам дека цена од 38000е за најефтиниот дизел е шашава работа.

За ГЛА-то неможам да најдам причина зашто некој би го купил.

Ми се мотаа и др раб у глава ама очигледно не ми ос
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #804 на: 14 Март 2014, 12:03:00 pm »
http://www.wired.com/business/2014/03/tesla-banned-ensure-process-buying-car-keeps-sucking/

Забрануваат продажба на Тесла во Нју Џерси. Кои идиоти. Тесла ќе направи револуција во автомобилизмот. Додека лузерите работат со хибриди Тесла си фура чисто електрично возило.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #805 на: 14 Март 2014, 14:06:24 pm »
Кога пренесуваш нешто, барем пренеси ја целата приказна. Ама па што друго да очекувам од тебе, освен речено-недоречено?

Не забрануваат продажба на Тесла, туку забрануваат компанијата сама независно да си ги продава колите, туку мора преку франшизирани дилери да оди. Глупост, ама тоа е.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #806 на: 14 Март 2014, 14:56:04 pm »
Кога пренесуваш нешто, барем пренеси ја целата приказна. Ама па што друго да очекувам од тебе, освен речено-недоречено?

Не забрануваат продажба на Тесла, туку забрануваат компанијата сама независно да си ги продава колите, туку мора преку франшизирани дилери да оди. Глупост, ама тоа е.

E па на тој начин де. Сака класичен модел на продажба на кола што ќе доведе до светска револуција во транспортот. И ќе ги чучне другите фирми. Како што направи Ејпл со Ајфонот.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #807 на: 14 Март 2014, 15:13:15 pm »
Не е забранета продажбата на Тесла во Њу Џерси.

Ниту еден производител на автомобили не смее директно да продава во некои држави во САД. И на мене тоа ми звучи глупаво, но тој закон е донесен за да се спречат големите компании да ги елиминираат дилерите. Таков е законот и принцезите од Тесла ќе мораат како и сите други да се придржуваат на него. Тесла бараше да се направи исклучок за нив и не им дозволија. Каде што е дозволено, ќе си продаваат директно, каде не е ќе мораат како и сите други да си бараат посредници.

И одма нормално во стилот на Епл, се крева џева за ништо, се прават драми хипстерски, колку тие биле модерни и ќе донеле револуција во начинот на купување на автомобили.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #808 на: 14 Март 2014, 15:25:14 pm »
Не е забранета продажбата на Тесла во Њу Џерси.

Ниту еден производител на автомобили не смее директно да продава во некои држави во САД. И на мене тоа ми звучи глупаво, но тој закон е донесен за да се спречат големите компании да ги елиминираат дилерите. Таков е законот и принцезите од Тесла ќе мораат како и сите други да се придржуваат на него. Тесла бараше да се направи исклучок за нив и не им дозволија. Каде што е дозволено, ќе си продаваат директно, каде не е ќе мораат како и сите други да си бараат посредници.

И одма нормално во стилот на Епл, се крева џева за ништо, се прават драми хипстерски, колку тие биле модерни и ќе донеле револуција во начинот на купување на автомобили.

Самиот факт што акцијата на Тесла од 24 долари рипна на 200 и нешто говори многу. Тесла има своја политика на продажба на автомобили како што има Епл за своите телефони. и баш им е гајле за другите и онака другите бавно но славно си идат кон банкрот. Технологијата што ја има Тесла применето во своите автомобили е уникатна и секако ненадмината. Можеби има светлина само од хрватот Римак.. Ама за жал тој е на погрешно место и во погрешно време

Отсутен MKDPetar

• Јуниор
  • **
« Одговори #809 на: 18 Март 2014, 16:43:00 pm »