Автор Тема: Kinesko novo skuterce  (Прочитано 106453 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Kinesko novo skuterce
« Одговори #255 на: 04 Мај 2012, 14:37:26 pm »
А и убаво изгледа, како топ...

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #256 на: 04 Мај 2012, 17:17:24 pm »
" го враќаат горивото во цилиндарот и моторот добива поголема снага и вртежи "

izduvnite gasovi gi vrakjaat vo koj ima del gorivo i bas poradi toj princip 2T se pojaki na povisoki vrtezi :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #257 на: 14 Мај 2012, 21:19:24 pm »
EDNA INFORMACIJA
kolku pari e dase polaga za dozvola nad 50cc.. znaci za motor 125cc ili 150cc mi treba informacija kolku pari e polaganjeto za dozvola i otprilika kolku e godisnata registracija za nego..

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #258 на: 14 Мај 2012, 21:28:17 pm »
Изволте
Potrebno ti e :
***lekarsko uverenie-1.000,oo denari
***Fotokopii od vozackaza B(dokolku se polaga so prethodno polozena B) i
diploma(zavereni na notar)

***Teoretska i prakticna nastava=6.000,oo denari
***Ispiti(testovi + poligon + gradska)=3.900,00(dokolku se nema polozeno B)
***Ispiti(poligon + gradska)=2.400,00(dokolku se polaga so polozeno B)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #259 на: 14 Мај 2012, 21:31:41 pm »
Ако не си земал моторче досега, немој да си купувал никако кинеско, како што кажа гојдо повеќе ке е на сервис, отколку што ке го возиш. До твојата сума, п и малку повеќе ке најдеш некој нов KeewayFocus супер се..Како што знам овие кивеј имаат модифицирана хондина машина , така да немаш гајле, стави 2-3 литри и една недела си мирен, или пак нешто поквалитетно настаро, Не се лажи да купиш ново кинеско, пошо ке му го гледаш сеирот послем... А за полагањето за мотор знам дека е околу 200 Е , ако не е нешо сменето сеа во последно време пошо правеа измена на цените.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #260 на: 14 Мај 2012, 22:09:02 pm »
абе аманте луѓе со овие кинески. секаде читам кинески вакви такви.. мојот 3200км до сега на немало дефект, освен што јас сум му мењавал потрошни делови (сите филтри х1, уље) и на еднашка на мајстор го имам однесено само за цревото за воздуш што го скинав и сајлата за туража еднашка, сето тоа е на моја вина .. Братучед ми исти како мојов има и има поминато 13.500км, до сега само потрошни делови му има сменето (филтер за воздух х3, за бензин х3, уље 15х и еднашка свеќица) и моторот сеуште е како нов, оди исто како и мојот...
После друг братучед има баотиан 50цц има поминато 3500км и душата му ја извади.. постојано вози само со вкрај туража, го шлајфува, какви не угорници искача и пак до сега ни му има нешто откажано ни му има нешто сменето освен уље..

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #261 на: 15 Мај 2012, 00:51:15 am »
абе аманте луѓе со овие кинески. секаде читам кинески вакви такви.. мојот 3200км до сега на немало дефект, освен што јас сум му мењавал потрошни делови (сите филтри х1, уље) и на еднашка на мајстор го имам однесено само за цревото за воздуш што го скинав и сајлата за туража еднашка, сето тоа е на моја вина .. Братучед ми исти како мојов има и има поминато 13.500км, до сега само потрошни делови му има сменето (филтер за воздух х3, за бензин х3, уље 15х и еднашка свеќица) и моторот сеуште е како нов, оди исто како и мојот...
После друг братучед има баотиан 50цц има поминато 3500км и душата му ја извади.. постојано вози само со вкрај туража, го шлајфува, какви не угорници искача и пак до сега ни му има нешто откажано ни му има нешто сменето освен уље..

Изгледа ти повеќе си имал среќа отколку другите...Сите што купија кинески, во рок од 1-2 возење откажаа, посебни каишите  и запчаниците пластични..Сега им фаќаат прашина во гаража и чекаат подобри времиња..

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #262 на: 15 Мај 2012, 01:06:06 am »
кајш е потрошен матриал,а за кој зупчаници зборите коа има CVT пренос скутерот

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #263 на: 15 Мај 2012, 01:11:50 am »

Изгледа ти повеќе си имал среќа отколку другите...Сите што купија кинески, во рок од 1-2 возење откажаа, посебни каишите  и запчаниците пластични..Сега им фаќаат прашина во гаража и чекаат подобри времиња..

кои бе пластични зупчаници? кај воопшто има зупчаник во кинески мотор? и кој тоа моторот му седи у гаража? тоа сега ради што е ладно и седат у гаража и чекаат подобри временски прилики т.е. да се стопли... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #264 на: 15 Мај 2012, 01:19:34 am »
onak има зупчаници два во преносот позади,само тие дур имаат уље никогаш нема да се расипат

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #265 на: 15 Мај 2012, 02:21:30 am »
Што тресете зелени бе пластични запчаници имало. Квалитетот на кинезите не е ист со марките тоа е факт. Ама со редовно одржување моторчињата се сосема добри мојов има 15 иљадарки и 6 години и ништо освен потрошно не е отидено.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #266 на: 15 Мај 2012, 02:48:31 am »
Значи незнам баш кои ама на задното тркало беа и беа пластични ебаго..Јас ти кажувам дека моторот се сјеба за неполни 2 месеци и сеа го немам видено да се вози затоа што на сопственикот несака да го поправа.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #267 на: 15 Мај 2012, 03:46:07 am »
Јас ти кажувам од лично искуство дека НЕМА пластични запчаници во кинеските мотори, ако сакаш ќе отвориме кој сакаш мотор сакаш мојот сакаш било кој кинески и ќе видиш дека не е пластично. Пак ќе кажам кинезиве не се со ист квалитет како Априлија Џилера и тн. меѓутоа не се со пластични преноси и радилици од картон.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #268 на: 15 Мај 2012, 09:28:30 am »
Значи незнам баш кои ама на задното тркало беа и беа пластични ебаго..Јас ти кажувам дека моторот се сјеба за неполни 2 месеци и сеа го немам видено да се вози затоа што на сопственикот несака да го поправа.

друже еден изолиран случај, во кој сопственикот ПО СОПСТВЕНА ОДЛУКА направил или не направил нешто не значи дека треба да се генерализира за сите... јас се дупнав возејки кинески мотори а ти ги тури во кош демек систе што возеле за 1-2 возења откажале...

не генрализирај за сите... тоа со другар ти е еден изолиран случај...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #269 на: 15 Мај 2012, 09:37:57 am »

Не за џабе ја ви викам, од кинеските Баотиан е највеке покажан ;)

До сега имам растурено 100 веспи, ниедна немала прастични зупчаници, туку неуките луге, ке видат нешто а не знаат што и си мислат е се пластчни зупчаници...

Сите мислат за перките на варијаторот дека на 50-ките се пластични, и мислат дека тоа се пастични зубчаници :))

До кога со бош муабети....