Автор Тема: Кој како положи....  (Прочитано 131434 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг: Кој како положи....
« Одговори #180 на: 02 Јуни 2013, 15:46:11 pm »
ако тебе не ти праи мерак матиз, и ако ти имаш лошо искуство со матиз, не мора да значи дека сите го имаат. јеби га, не е VW POLO, нели...

колата, за тој ценовен ранк, и тоа време уопште не е лоша. него е ПОЕВТИНА од другите, а со тоа значи и дека има некој понизок квалитет на изработка.

у тоа време, и немаше толку многу избор. се нудеше Fiat Uno, Kia Pride, Yugo, Corsa 1.0, Punto, lada 110 и можда некое Марути. зборам за коли со приближна класа и цена. според моја гледна точка, ниту една од овие шо ги набројав не беше доволно добра колку матизот што јас го земав. Уното беше застарен модел, киата беше еднаква на тико и марути, југото и ладата не би ги коментирал, корсата мизерија, а пунтото БУКВАЛНО голо.

од друга страна, киа пиканто, основна, секогаш ми била полоша од матиз. иако е понова како модел. тоа е мое мислење.

не може да се генерализира врз основа на сопстени искуства. сепак се работи и за вкус, и искуство и се. матизите службени шо ги спомна и Falanga, се службени. у старт, по дефиниција тоа значи дека не се многу чувани. исто важи и за било која кола од автошкола.

муабетот дека е полесно да паркираш и возиш комбе од матиз, не држи вода у ниту еден случај. секој будала ќе го потврди тоа. да не се лажеме, а и да не ги лажеме другите...

и пак ќе спомнам, што очекувате вие од толку евтина кола?
Ништо не очекувам. Велам дека е најлошата кола која сум ја возел, по секој критериум. До 5-10 години стари коли. Ништо друго.  ::)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #181 на: 02 Јуни 2013, 15:47:35 pm »
Абе 100 пати сум кажал и се потврдило и кај мене на колата.. Што помалку го одржуваш повеќе тера. Бидејќи мајсторите се такви едно нешто ќе ти поправат 10 други ќе ти расипат..

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #182 на: 02 Јуни 2013, 15:50:47 pm »
@kimi makedonski: тоа е субјективно мислење. пак викам, не може да се генерализира нешто врз основа на свој вкус и мислење... матизот ми е редовно одржуван во Диро, ја сум презадоволен од луѓето што работат таму и од начинот на кој се ми сервисирале до сега...

@MecheTo: јас ти викам, имам таков впечаток за просторот. братучед на татко ми има Pride, сум имал прилика да седнам, а и да споредам.

за моторот не станува збор, има подобра машина каде-каде. јас матизот го имам скоро 13 години и скоро 110.000км. исто така никаков посериозен квар не сум имал. со палење не сум имал никаков проблем.

@Deni: овој твој заклучок е донесен врз основа на твое лично искуство и вкус. тоа не значи дека сите ја доживуваат таа кола така, како што ја доживуваш ти. а ниту малце пак значи дека ТРЕБА да ја доживуваат така.

« Последно менување: 02 Јуни 2013, 22:08:58 pm KaZaN »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #183 на: 02 Јуни 2013, 15:57:53 pm »
Се сложувам, да. Од моето лично искуство зборувам. Целосно субјективно.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #184 на: 02 Јуни 2013, 18:27:06 pm »

kia pride со 5 врати, е далеку потесна позади него ли матизот. у тоа време тоа и те како беше битно во изборот за кола у мојот случај. башка, никогаш не ми се свиѓал коцкастиот изглед. внатрешноста на матизот исто така е далеку поубава од Pride.

Овде не би се баш сложил... Имав лично Киа Прајд неколку години и јас не сум толку голем, ама позади баш седеше човек 3 со 6 - вика дека освен во Пежо 307 караван, во ниедно друго возило не се чувствувал комфорно како во Киата. Инаку моторот е од Мазда 121, а каросеријата од Форд Фестива.
Матиз возам 10 год. на работа ... Тоа е тоа :)

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #185 на: 02 Јуни 2013, 18:36:24 pm »
jas poloziv  so muka kratko i jasno ;D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #186 на: 02 Јуни 2013, 18:37:53 pm »
@djidji: само мое искуство, ништо поише. :)

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #187 на: 02 Јуни 2013, 19:51:10 pm »
Bre bre... Mnogu se napnavte.... Za eden matiz i kia prajd, zifti sve. Olabavete malce. ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #188 на: 02 Јуни 2013, 20:07:54 pm »
Не би рекол дека Матизот е попросторен од Прајдот.Дедото го има се имам возено и е комфорно,убаво влече(1.3 75кс),издржливо итн.итн...На  пример дедото му нема сменето ништо а има поминато над 200Ккм.Ниту свеќици ниту ништо нема сменето.Година дена не беше запалено,во најголемиот студ запали без никаков проблем.Доста изненаден сум од тоа возило,поготово од тоа како е одржувано(ако можи да се речи дека е одржувано.) :D

:D х 10.000.000

@ Дени: што имаш возено?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Одг: Кој како положи....
« Одговори #189 на: 02 Јуни 2013, 20:12:22 pm »
jas poloziv  so muka kratko i jasno ;D
Ти немаш право да збориш за полагање. Те молам рипни ја темава :D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7216
  • French diamond
« Одговори #190 на: 02 Јуни 2013, 21:12:43 pm »
Кај мене има серво, па пак не е така лесен воланот. На многу коли е полесен... а и многу зависи дали е со каиш или ел. серво. Електричното нема допирна точка со сервото со каиш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #191 на: 02 Јуни 2013, 21:42:51 pm »
Не би рекол дека Матизот е попросторен од Прајдот.Дедото го има се имам возено и е комфорно,убаво влече(1.3 75кс),издржливо итн.итн...На  пример дедото му нема сменето ништо а има поминато над 200Ккм.Ниту свеќици ниту ништо нема сменето.Година дена не беше запалено,во најголемиот студ запали без никаков проблем.Доста изненаден сум од тоа возило,поготово од тоа како е одржувано(ако можи да се речи дека е одржувано.) :D

:D х 10.000.000

@ Дени: што имаш возено?
Работи за кои многу луѓе сонуваат. :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #192 на: 02 Јуни 2013, 21:46:11 pm »
Како на пример количка од Веро, или пак запален контејнер? ;D

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #193 на: 02 Јуни 2013, 21:57:25 pm »
@kimi makedonski: тоа е објективно мислење. пак викам, не може да се генерализира нешто врз основа на свој вкус и мислење... матизот ми е редовно одржуван во Диро, ја сум презадоволен од луѓето што работат таму и од начинот на кој се ми сервисирале до сега...

@MecheTo: јас ти викам, имам таков впечаток за просторот. братучед на татко ми има Pride, сум имал прилика да седнам, а и да споредам.

за моторот не станува збор, има подобра машина каде-каде. јас матизот го имам скоро 13 години и скоро 110.000км. исто така никаков посериозен квар не сум имал. со палење не сум имал никаков проблем.

@Deni: овој твој заклучок е донесен врз основа на твое лично искуство и вкус. тоа не значи дека сите ја доживуваат таа кола така, како што ја доживуваш ти. а ниту малце пак значи дека ТРЕБА да ја доживуваат така.

Валјда субјективно, така? Или јас нешто не разбрав..?

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #194 на: 02 Јуни 2013, 22:09:07 pm »
my bad... субјективно. :)

поправено...