Автор Тема: Кој како положи....  (Прочитано 131474 пати)

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
Одг: Кој како положи....
« Одговори #90 на: 27 Февруари 2013, 18:06:49 pm »
Иначе во автошкола 1 час за возење е 45 минути ;)

Знам дека е 45 минути, ама секогаш возевме по 2 часа. Значи 45+45 мин = 90 мин = 1 и пол саат

Ние возевме по 1 час и 10-15 минути. На 18 дена возење (36 часа) тоа се околу 4 саати.

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1283
« Одговори #91 на: 28 Февруари 2013, 01:28:17 am »
Има некој искуство со Кекец сакам таму да полагам ?

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8000
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Кој како положи....
« Одговори #92 на: 28 Февруари 2013, 21:12:23 pm »
Јас полагав во кекец, ама пред 10 год. Тогаш беа мегу подобрите авто школи, ама сега незнам.

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #93 на: 28 Февруари 2013, 22:11:18 pm »
Сигурно многу работи се смениле од тогаш :)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #94 на: 28 Февруари 2013, 23:44:56 pm »
А да си идеш у АМСМ ?
Можда ќе те фати некоја иљадарка повеќе ама барем нема нервози да имаш.

Јас полагав во АС-КОКО и колата за градска и полигон ми кошташе 2000 денари... Последниот пат не му платив зошто го отерав у ПМ и него и сите што беа таму.
Немој некој да се лаже таму да иде... 90% од луѓето кои се во комисиите биле инструктори кај него.. Ги знае сите и лесно мести да паднеш или поминеш. Се со цел да земе пари од тоа што ти го изнајмува возилото..

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #95 на: 01 Март 2013, 00:10:05 am »
Еееееее времиња беа то ко полагав јас.

Татка ко ме тераше со сила:

- Ој море научи се да тераш, не тука овци да ми пасиш и волој да тераш. Ој не биди толку затуцан.
- Море старио, кај да ом море дамае*ам, неглеш оти колце сум, кој ќе ги учи тестојте!?
- Абе ќе средиме, знам оти си затуцан, да не беше затуцан немаше во второ да кепниш и во четврто ушеднаш. И во прво ќе те кепнеа, ама по правило беше да не се кепнува во прво, А не знаеше да кажиш, магарето букваро ти гизеде...арно забавиште не те пуштив, уште таму ќе беше...туку ај замисе тро, затријсе и ќојме да ти уплатам за да учиш кола да тераш.
Се замив, се дотерав ко селско дете за надоктур, колата под нас, јагнето на хауба (така се полагаше тогај, јагне, овца, сирење...) и дирек кај спорцката.

Договориме еден даскал за возење и тој праша:

- За шо категорија сакаш да полагаш?
- Бееееееееее! -се јаве јагнето од хаубата.

Арно шо му одгоре јагнето. И така се научив да терам лимузина и зедов лепасе за БЕ категорија...

Да се пошалиме тро :)

Инаку положив пред едно 8-9 години. Интересно поминав, комуникативен инструктор, комуникативен газда на авто школата. Не се сеќавам колку пари кошташе во тоа време.
На прво го положив и теоретскиот и практичниот дел.
Муабетот пред полагање на теоретскиот дел. Газдата на авто школата (воедно и еден од комисиите):
- Имате можност да потпрашате 2-3 прашања. Ќе ме прашате мене или колегата. Полицаецот немојте да го прашвате. Не дека ќе ве казни нешто, туку дека не знај да ви кажи точно... :)

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8000
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Одг: Кој како положи....
« Одговори #96 на: 01 Март 2013, 00:19:41 am »
Сигурно. Амсм ти е добар избор, башка комисијата ти е од амсм и поголеми се шансите да положош све од прва.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #97 на: 01 Март 2013, 00:54:18 am »
Нема везе тоа со комисијата,па ќе те бутнат..

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #98 на: 01 Март 2013, 01:19:27 am »
Сигурно. Амсм ти е добар избор, башка комисијата ти е од амсм и поголеми се шансите да положош све од прва.

Ако идете во АМСМ, само кај инструктор Владо Петрушев, најдобар инструктор е во АМСМ автошколата, 2 другари се обучаваа кај него

Еве и линк да видите дека е инструкор на месецот
http://www.amsmavtoskola.mk/instruktori.html

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #99 на: 01 Март 2013, 01:32:11 am »
80% ќе одам во кекец зошто татко ми се знае со газдата а и инструкторот мие комшија, па затоа прашав да не знае некој нешто повеќе. Е сега ако излезе нешто да не отидам таму ќе видам што како е во амсм чим го предлагате.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #100 на: 01 Март 2013, 01:34:14 am »
во амсм е поскапо,а тоа дека полесно ќе положиш нема везе

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #101 на: 01 Март 2013, 01:41:19 am »
Јас во асуц си полагав, инструкторот ми беше комшија па го носев на работа од сабајле и додека пиеше кафе на работа јас си вртев кругчиња на полигон. Положив од прва, иако комисијата имаше фобија од колата со која полагав, бидејќи некоја пред мене утнала на ручна и го собрала инструкторот ;D . Дојде до колава кривејќи и вика .. ее што ми направи оваа ибица.

Среќа не ме бутна. :)

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #102 на: 01 Март 2013, 01:47:15 am »
Доколку имате некој другар што сеуште нема положено, а ги нема тестовите, еве повелете - најновите прашања и одговори за Б категорија, знаците, и книгата - Безбедност во Сообраќај.

http://dimitarmk.no-ip.org/files/Testovi FEB, 2013.rar

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #103 на: 01 Март 2013, 01:48:50 am »
DimitarMK мене ми требаат ама нешто не е во ред со линков или кај мене нешто заебава ? Ај провери ако можеш.

edit: во ред е изгледа сум пробал да ги симнам пред да се качат на нет. Фала  :)

Отсутен robocopmkd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 35
  • Орелот секогаш лета сам, а чавките летаат во јато
« Одговори #104 на: 01 Март 2013, 02:14:49 am »
Јас ги положив Б во 1988, А во 1989, Ц и Е во 2001 и сите ги положив од првпат, освен за А категорија (од втор пат),кога за да ја импресионирам комисијата го нагазив мотоциклот 100-тка и кривината неможев да ја фатам, а уште помалку да запрам па се здробив покрај патот. Ништо повреди немав освен поискинати маица и фармерки,а му ја платив и штетата на мотоциклот на другар ми. Ми излезе најскапа категорија за плаќање ;D