Ја од 2-ра положив. Првиот пат тргнавме од пред ресторан бисер, и ме носат кај додатното светло на булеварон кај што поминува 7-ца автобусот, и како наидувам, се пали црвено светло, нема коли пред мене, и одма се пали додатното. Ја се качувам по нагорното и застанувам, гледам идат возила, чекам и гледам една кола така поназад од семафорот со пуштен десен жмигавец и ја одма гас и оној напред од комисијата коа ја акна кочницата

Па почнаа да дрндаат како нема да има време да забрзам, ке не удреле тие од позади тој со жмигавецот, ова она, се возбудија.
Вториот пат од железничка идам, ама ја се обучавав со пежо 206 бензинец на плин 1.1. И го чекам инструкторот, а у мегувреме ми врти газдарицата од селика како демек инструкторот неможел да го запали пежото, ке ти пратиме друго пежо. По некое време гледам иде пежо 206 со табла селика и како наидува, така слушам звук од трактор

И така вториот пат со дизелче полагав, бајаги ме извртеа низ аеродром. Се вракаме на крај и излагам од кола, ги чекам, чекам, комисијава внатре нешто се тутка, и на крај излагаат и едниот ми вика, ајде со срека нека е. Камен од срце ми падна

Иначе најинтересно беше на крај пред да се вратиме, тие двајцата позади вадат листи и викаат ''што ке правиме со останативе 5 кандидати, ке ги пуштаме или турнеме''. И овој од напред им вика ''Ај првин пауза ке правиме, па ке видиме што како''. Лопови

Автомак. Немој никој да се заебал да полага ваму. Ги немаа тестовите да ми ги дадат да ги учам, па зедов од другар кој полагаше во Тримовски. На секои 2 часа возење ми кратеше инструкторот по 15 минути. На 36 часа тоа се 4 саати. Крајно непрофесионално. Се каам што се заебав вака.
Иначе во автошкола 1 час за возење е 45 минути