Автор Тема: Кој како положи....  (Прочитано 131149 пати)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3039
Одг: Кој како положи....
« Одговори #75 на: 27 Февруари 2013, 15:56:52 pm »
Јас 500 ден. :)

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #76 на: 27 Февруари 2013, 15:59:27 pm »
Дуле, 500 денари за полигон, 500 ден. за градска?

Како и да е, тука се цените, до 1000 ден. Ме нервира тоа што сакаат да си пикнат пари во џеб, и се прават будали.

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #77 на: 27 Февруари 2013, 16:03:15 pm »
Да,само што ме паднаа еднаш градска и ме фати 1000 градска и 500 полигон.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
« Одговори #78 на: 27 Февруари 2013, 16:05:14 pm »
Тестови од прв пат со 13 негативни, тогаш мислам со 14 се паѓаше. На последното прашање инструкторот сакаше да ме излаже,ама срека го знаев и заокружив тоа што мислев и се спасив :D

Полигон од прв пат, градска првиот пат ме паднаа пошо" широко" сум влагал в кривина ( до ден денес мислам дека поубаво од тогаш во животов немам извозено ) вториот пат положив ако замалку ке згазев пешак и возев со 60km/h низ град... ( намерно возев без везе, пошо сакав да ги затепам ако ме паднат пак :) )
New blood of old school

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #79 на: 27 Февруари 2013, 16:39:55 pm »
Првиот пат паднав на тестовите...вториот пат со 0 казнени.
Возење од прва положив. Од 13 души тројца само положивме.

Иначе се работи за 2003 година :)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #80 на: 27 Февруари 2013, 16:58:42 pm »
Ако ме изнервира инструкторов уште малце, ќе му ја зачукам една и ќе полагам во друга автошкола. Изнајмување на колата за полагање било 2000 ден. вкупно. Ајде бе, жими таквово. Сегде е 800 до 1000 денари. Само пари во џеб плус да си пикнат, да ти ебам кретените.

Ја мислам дека 600 платив за колата кога полагав во Селика пред околу година ипол. Иначе во која автошкола си ?

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #81 на: 27 Февруари 2013, 17:00:44 pm »
Пред 3 и пол години, изнајмување кола беше 500че.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
« Одговори #82 на: 27 Февруари 2013, 17:08:24 pm »
Се положив од прва. Нешто под 200 евра ме фати севкупно.

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #83 на: 27 Февруари 2013, 17:10:20 pm »
Пред колку време ова?

Мене само авто школата ме фати 13000 и плус полагањето и лекарско.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
« Одговори #84 на: 27 Февруари 2013, 17:15:26 pm »
Пред колку време ова?

Мене само авто школата ме фати 13000 и плус полагањето и лекарско.

2005  положив. Цените беа значително различни. Авто школа платив 100 еу, лекарско извадив гага, прва помош мислам 1500, а градска и тестови исто мислам околу 1500 дека беа. Возачка зимање мислам 400 и нешо денари. Знам дека беше нешо ко 11 000 или 11 500 крајна сума, што споредено со денешниве цени е гага.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #85 на: 27 Февруари 2013, 17:16:48 pm »
Ако ме изнервира инструкторов уште малце, ќе му ја зачукам една и ќе полагам во друга автошкола. Изнајмување на колата за полагање било 2000 ден. вкупно. Ајде бе, жими таквово. Сегде е 800 до 1000 денари. Само пари во џеб плус да си пикнат, да ти ебам кретените.

Ја мислам дека 600 платив за колата кога полагав во Селика пред околу година ипол. Иначе во која автошкола си ?

Автомак. Немој никој да се заебал да полага ваму. Ги немаа тестовите да ми ги дадат да ги учам, па зедов од другар кој полагаше во Тримовски. На секои 2 часа возење ми кратеше инструкторот по 15 минути. На 36 часа тоа се 4 саати. Крајно непрофесионално. Се каам што се заебав вака.

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #86 на: 27 Февруари 2013, 17:17:40 pm »
Да,затоа прашав пред колку време дека ми дојдоа многу ниски :)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #87 на: 27 Февруари 2013, 17:23:31 pm »
Ја од 2-ра положив. Првиот пат тргнавме од пред ресторан бисер, и ме носат кај додатното светло на булеварон кај што поминува 7-ца автобусот, и како наидувам, се пали црвено светло, нема коли пред мене, и одма се пали додатното. Ја се качувам по нагорното и застанувам, гледам идат возила, чекам и гледам една кола така поназад од семафорот со пуштен десен жмигавец и ја одма гас и оној напред од комисијата коа ја акна кочницата :D Па почнаа да дрндаат како нема да има време да забрзам, ке не удреле тие од позади тој со жмигавецот, ова она, се возбудија.

Вториот пат од железничка идам, ама ја се обучавав со пежо 206 бензинец на плин 1.1. И го чекам инструкторот, а у мегувреме ми врти газдарицата од селика како демек инструкторот неможел да го запали пежото, ке ти пратиме друго пежо. По некое време гледам иде пежо 206 со табла селика и како наидува, така слушам звук од трактор ;D И така вториот пат со дизелче полагав, бајаги ме извртеа низ аеродром. Се вракаме на крај и излагам од кола, ги чекам, чекам, комисијава внатре нешто се тутка, и на крај излагаат и едниот ми вика, ајде со срека нека е. Камен од срце ми падна :D

Иначе најинтересно беше на крај пред да се вратиме, тие двајцата позади вадат листи и викаат ''што ке правиме со останативе 5 кандидати, ке ги пуштаме или турнеме''. И овој од напред им вика ''Ај првин пауза ке правиме, па ке видиме што како''. Лопови :D

Автомак. Немој никој да се заебал да полага ваму. Ги немаа тестовите да ми ги дадат да ги учам, па зедов од другар кој полагаше во Тримовски. На секои 2 часа возење ми кратеше инструкторот по 15 минути. На 36 часа тоа се 4 саати. Крајно непрофесионално. Се каам што се заебав вака.

Иначе во автошкола 1 час за возење е 45 минути ;)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #88 на: 27 Февруари 2013, 17:46:57 pm »
Првиот пат паднав на тестовите...вториот пат со 0 казнени.
Возење од прва положив. Од 13 души тројца само положивме.

Иначе се работи за 2003 година :)

Ние од 12 души, двајца положивме.
Пред 4-5 години.

А нели можеше да се земе кола од друга авто школа? Знам јас 1000 платив вкупно за полагање (500 полигон, 500 градска).

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
« Одговори #89 на: 27 Февруари 2013, 18:04:53 pm »

[/quote]
Јас и оставив 15 часа гратис  :)
Инаку полагав 2003 или 2004 појма немам која година беше. Полагав во автошкола Кекец директно за Ц. Тестови од прва со 4 казнени, полигон и градска од прва.
Најинтересниот момент беше на полигон на рачна.Камионот скапинаци жива. Рачна е фака како што треба, гуми келави, смрди на ламела на право кога возиш а не па да тргнеш на угорнивца. Во АСУЦ  се качувам на тоа брдото, кревам рачна и камионов полека почнува да се спушта назад. Спуштив рачната и ја кренав со сета сила со две раце  ;D. Е после беше проблем да ја спуштам  ;D ;D Ја спуштив пак со две раце едвај и кога почна да смрди на ламела и гуми, дим од сите страни  :D :D. После тоа камионот го закачија со друг камион и го одвлекоа на сервис пошто ламелата му беше скрос отидена, неможеше ни да тргне.