Автор Тема: Кој како положи....  (Прочитано 131067 пати)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
Одг: Кој како положи....
« Одговори #45 на: 01 Април 2012, 00:01:26 am »
Како мислиш каква?
За да поднесеш барање за полагање градска, полигон или тестови мислам мора да имаш положено прва помош

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #46 на: 01 Април 2012, 00:06:42 am »
Хаха, најбољи дел од цела процедура за вадење возачка ми беше првата помош и делот од лекарското уверение кај психологот.

На прва помош „професорот“ ги читаше одговорите на глас за тие некадарните што не фатиле ни „к“ од книга да се обучат, а психологот, некој си екцентричен идиот, слушаше Туна и Каролина Гочева зошто песните го исполнувале. Ми поставуваше прашања од типот „што е разликата меѓу јаболко и круша“ и „дали веруваш дека рубиковата коцка има мистериозни моќи“.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #47 на: 01 Април 2012, 00:20:42 am »
Мене психологот тест ми дае да решавам... Односно да препознавам сликички со цртички и коцки :D една беше дадена како пример и 5 други.. Па да ја најдеш истата :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #48 на: 01 Април 2012, 13:19:14 pm »
Јас кога полагав во 1999-та ноември некаде, положив тестови од прва без негативни поени. После неколку дека на полигон паднав зошто имаше многу гужва а и јас работев и не отидов ниеднаш да повежбам. Паднав на паралелното паркирање оти не ја познавав ни колата и вежбата.

После недела дена положив од прва без негативни полигон и ја возев комисијата од Автокоманда од полигонот до центар (Сојуз на возачи, тогаш беше карши Кингбургер). Тоа ми беше полагање и градска. Исто така без негативни поени. Од прво ме пратеа како возам ама после штом влеговме во аеродром почнаа муабети да си прават (пошто супер возев, до тогаш имав поминато неколку иљади) и штом стигнавме, земаа печат, се испопотпишаа и ми честитаа.... и така :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #49 на: 01 Април 2012, 23:12:41 pm »
B kategorija od 2ra gradska,prviot pat za malce ke napravev greska pa me butnaa
A kategorija od 1va bez nikakov problem
sto znaci 2u1 :)

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
« Одговори #50 на: 04 Април 2012, 04:08:54 am »
Jas polagav vo Asuc so seat ibica dizelce 2003 god,se akav niz skopjevo,cardak ja rokav nad 100 i kusur (da naucam kako da saltam od 5 nadole).Testovi poloziv od prva negativni neznam ne ni prasav kolku sum imal ne me ni interesirase ,bitno mi bese deka sum pominal,poligon isto od prva raka,a gradska padnav ednas kaj stara megugradska avtobuska na mostot zasto tie sto idele odozgora ne sum gi propustil da pominat ,jes deka si imaa svoja lenta za vrtenje desno ali ne e bitno sakale plus nekoj kes .So da prais ebi mu majkata:)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #51 на: 04 Април 2012, 16:58:48 pm »
Тестови од прва со 0 негативни, полигон исто од прва со 0, и градска положив со 0, ама од втор пат и кога искочив од кола му викам на инструкторот, ако ме бутнат ќе ги истепам, ќе направам инциденти. Инаку бев премногу изнервиран зашто првиот пат ме бутнаа многу идиотски на семафорот кај рулет кафаната у аеродром, ја имав пројдено линијат за застанување, веќе бев со колата на пешачкиот и во тој момент се запали жолто и гомнарот од комисија ми стиска кочница и ми вика жолто исто ко црвено, му викам а да бе тука викам смеам да зстанам на сред пешачки, не не опасна ситуација. Се карав се пустев ама џабе очигледна им беше намерата. Истиот тој што ми закочи ми беше и вториот пат во комисија и на крај ми вика, ти многу убаво возиш ама ми брзаш многу на семафори, си викам у себе мрш да ти ебам мајката, потпиши ми се на листот и гитла, ме здоболе мене ти што мислиш за моето возење :D

Отсутен Ridzo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 66
« Одговори #52 на: 04 Април 2012, 18:30:52 pm »
тестови од прва полигон прва и градска од прва со само два часа возење на полигон, градска без ниту еден час е тоа е нашево државче  :)
Девојка може бити са села, али ауто само из Немачке

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #53 на: 05 Април 2012, 10:47:00 am »
Полагав 2000 година, на 18 години и тоа дирекно за Ц, дека пред тоа 4-5 години возев на диво кола :)

Тестови
-Тогаш, какo што се сеќавам имаше два пара тестови, за Б и Ц имав се на се 14 негативни поени а со 15 се паѓаше.

Полигон
- Без негативни поени

Градска
- Без негативни поени

Све од прва ;D ;D ;D

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #54 на: 05 Април 2012, 11:07:00 am »
poloziv se od prva, bez kazneni poeni,
testot( br.4 :D ) go resiv uste pred policaecot da zavrsi so delenjeto na penkala i da rece sega mozete da pocnete,
za moja sreka t.e nesreka vo komisija mi bese najlosiot DZANDAR sigurno nekoj go znae GZIM so belata kosa, i na poligon mu vlegov kako trn u oko i nekolku pati me opomeni deka ne sum na trki, uste na poligon pogore spomenatiot pola gi butna, se si mislam deka bevme grupa od 20 lugje i nelugje :), a na gradska (10 juni 2007 16  casot, nas.Aerodrom ) ni eba detstvoto, pola od tie sto ostanavme uste na prvite semafori gi vrati nazad, mene me maltretiraa 30 minuti niz aerodrom i na kraj samo jas bev edinstveniot sto poloziv i poligon i gradska...

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #55 на: 05 Април 2012, 11:14:15 am »
полагав во АМД ЧАИР.тестови 0 негативни,полигон од прва,градска од втора.причина од кале полигонот надоле брзо сум возел.полагав со моја кола 101.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
« Одговори #56 на: 05 Април 2012, 11:22:38 am »
Тестови 4 негативни,полигон од прва,градска од прва,се на прва  ;D
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #57 на: 05 Април 2012, 13:34:38 pm »
Уште не знам, дали сеуште може да се полага со своја кола?

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #58 на: 05 Април 2012, 14:49:58 pm »
Не можи со своја кола да полагаш, полагаш со возилото од авто школата кое за да го изнајмиш си плаќаш +1000 денари во авто школата. Јас вчера ги положив тестовите со 0 негативни поени, па со госпо напред се надевам дека нема да ме паднат следната недела на вожња ... :)
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #59 на: 05 Април 2012, 14:52:50 pm »
па со госпо напред се надевам дека нема да ме паднат следната недела на вожња ... :)
Каков господ црни Мартине. Нема господ, туку отворај тоа очите и глеј што правиш да не те бутнат....