Автор Тема: Opsto za clenovite na forumot  (Прочитано 32765 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
Одг: Opsto za clenovite na forumot
« Одговори #15 на: 24 Февруари 2011, 23:03:01 pm »
Супер тема :) Поздрав до имењаците Дејановци :) Јас мојот ник го имам од бројот 8, многу работи ми се вртат со тој број. Дрес носев бр.8, кога играв баскет у средно :) нормално тука доаѓаат и омилени играчи со број 8 :) и во 8 месец сум роден итн итн :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #16 на: 24 Февруари 2011, 23:15:46 pm »
Од војска ми е никнејмот. Имав 19 години и пред да отидам неколку години вежбав боди-билдинг, плус јулска класа да се познава бицебс, трицебс и подлактица. :D Кога дојдовме таму гуштери не поредија во колона и еден по еден не викаа за да запишат податоци, преглед на торба и слично. Имаше една будала старешина ипред цел вод ми вика: "Море море колко гојдо ни испратиле. Ами шо мислеја тие скопје со шо ќе те раниме ние овде?". И така, подоцна војничките другарчиња ме завикаа гојдо.

Инаку како што обрзложи докторот, на битолски гојдо значи говедо.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #17 на: 25 Февруари 2011, 00:49:28 am »
Од војска ми е никнејмот. Имав 19 години и пред да отидам неколку години вежбав боди-билдинг, плус јулска класа да се познава бицебс, трицебс и подлактица. :D Кога дојдовме таму гуштери не поредија во колона и еден по еден не викаа за да запишат податоци, преглед на торба и слично. Имаше една будала старешина ипред цел вод ми вика: "Море море колко гојдо ни испратиле. Ами шо мислеја тие скопје со шо ќе те раниме ние овде?". И така, подоцна војничките другарчиња ме завикаа гојдо.

Инаку како што обрзложи докторот, на битолски гојдо значи говедо.

Epten cool prikazna, me iznasmea so komentarot na "staresinata..... ;D ;D ;D

Se ceka sega na odgovor na velestrumf...
Da vidime sto on strumfnal stom go dobil toj nick...
A i Banzai bi mozel nesto da objasni okolu nickot, ima li nekoja pricina zad nickot, ili zasto vozi Japanec....cekame...
« Последно менување: 25 Февруари 2011, 00:55:08 am DENDE-LANCERED »

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #18 на: 25 Февруари 2011, 08:01:46 am »
Mene imeto mi e Dragan Jankovic, a djidji mi e ratno ime (nadimak) od Dragan djidji Jankelic - Balkanskata Rock Legenda Formula 4 (koa bev u ratot u JNA '90).

Inace toa e i bubnjarot od Bijelo Dugme ;)
« Последно менување: 25 Февруари 2011, 08:09:07 am djidji »

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 396
« Одговори #19 на: 25 Февруари 2011, 09:43:46 am »
Приказната за мојот надимак почнуе уште у периодот кога играв фудбал (професионално). Игравме фудбал у маало и еден другар неможеше никако да ме помине и на заебанција рече види го игра како Сергеј Кирјаков (фудбалер на Русија у тоа време) и од тоа Сергеј излезе надимак Срле, за да после некое време едно дете (кое тогаш имасе 5-6 години) од маало наместо Срле ме нарече Зврле и тука почна промената и модификацијата до денешното Зврки. Иначе се викам Васко.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #20 на: 25 Февруари 2011, 10:09:36 am »
Јас на времето кога играв Ogame и Tribalwars бев многу силен и газев се пред себе... како Фалангата на Филип. Тогаш никнејмот го сменив во Фаланга, и како таков се водам од тогаш па наваму. И на други форуми и онлине комјунитија можете да ме најдете како Фаланга или ФалангаМКД.

Иначе името ми е Миле а во Скопје сум познат по надимакот Мич (по ураганот Мич што пустошеше во Америка 1996 година мислам) од средно и факултет.

Поздрав

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #21 на: 25 Февруари 2011, 10:12:25 am »
Mojot nik nekako ... i sam si kazuva , sto saka da kaze :))) Znaci, pravo ime mi e Riste, ama site, bas site me vikaat i znaat kako Riki, a pravila na angliski e rules, i sea porano dodeka bev aktiven po utakimicite na rabotnicki... nekoj ke zavika... Riki rulz... i taka... znaci, mi ostana toa RikiRulz, kao ime za koristenje po forumi :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #22 на: 25 Февруари 2011, 12:03:24 pm »
Velestrumf е онака некој си надимак, со кој пред многу години, брат ми произлезе со него, и го користеше краток период. После тоа он се откажа од него, па ја ги „откупив“ авторските права :D Благодарност до него, што несакајќи ми „подари“ алтер-его :)

Штрумфоите ми беа меѓу поомилени цртани, а као што знаеме, Велештрумф ќе да им беше воѓа, стално им береше гајле на другите Штрумфои, ем башка едини што имаше шанса кај Штрумфета :) Ениху, така ми дојде, некако се поистоветив со него (ликот на Велештрумф), па од тогаш си го прифатив тој никнејм.

Иначе тие што ја фатија добата на IRC, знаат дека порано можеше само 9 букви да се користат, и тоа понекад беше проблем, пошто људи ме тагираа како анти-скопјанец (VELESTRUM - на луѓе им асоцираше дека сум од Велес, или дека сум Веле од Струмица :))
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #23 на: 25 Февруари 2011, 12:17:27 pm »
Ја па увек мислев дека се викаш Трум и дека си од Велес.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #24 на: 25 Февруари 2011, 12:29:48 pm »
Stratrov = Stratro.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #25 на: 25 Февруари 2011, 12:43:52 pm »
Velestrumf е онака некој си надимак, со кој пред многу години, брат ми произлезе со него, и го користеше краток период. После тоа он се откажа од него, па ја ги „откупив“ авторските права :D Благодарност до него, што несакајќи ми „подари“ алтер-его :)

Штрумфоите ми беа меѓу поомилени цртани, а као што знаеме, Велештрумф ќе да им беше воѓа, стално им береше гајле на другите Штрумфои, ем башка едини што имаше шанса кај Штрумфета :) Ениху, така ми дојде, некако се поистоветив со него (ликот на Велештрумф), па од тогаш си го прифатив тој никнејм.

Иначе тие што ја фатија добата на IRC, знаат дека порано можеше само 9 букви да се користат, и тоа понекад беше проблем, пошто људи ме тагираа како анти-скопјанец (VELESTRUM - на луѓе им асоцираше дека сум од Велес, или дека сум Веле од Струмица :))

Porano, kao dete i jas igrav mIRC :) go tepav vremeto na kanali, pa akcesi... pa zaebancii mass ban, kick ... ovo ono... u pm, shto gluposti se praele na toj IRC :)

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #26 на: 25 Февруари 2011, 14:15:04 pm »
google me zavikaa u sredno neznam zasto (izglea mnogu sum znael :)), no sepak pottiknuva kako nagaleno od gogo, a gogo e neli nagaleno od gjorgji...

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #27 на: 25 Февруари 2011, 14:24:22 pm »
google me zavikaa u sredno neznam zasto (izglea mnogu sum znael :)), no sepak pottiknuva kako nagaleno od gogo, a gogo e neli nagaleno od gjorgji...

...а ти, нели, Ѓорѓи се викаш  :):):)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #28 на: 25 Февруари 2011, 14:25:14 pm »
...патем, БОЈАН, драго ми е...а за S16 мислам дека разбирате сите.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #29 на: 25 Февруари 2011, 14:27:58 pm »
Ја па увек мислев дека се викаш Трум и дека си од Велес.

Јес јес, пошто „Трум“ е старо-ацтечко (пошо поново Ацтечко нема нели :)) име и е многу честа појава, а богами и е познато...
Мислам да, има сосема солидна позадина твоето мислење ;D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.