Автор Тема: КЛИМА ФОЛИИ  (Прочитано 58080 пати)

Отсутен Tuning

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 126
КЛИМА ФОЛИИ
« на: 20 Февруари 2012, 22:17:33 pm »
Плимонт најдобри клима фолии во Македонија

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54984
  • Махер
Одг: КЛИМА ФОЛИИ
« Одговори #1 на: 21 Февруари 2012, 09:21:53 am »
ASWF сакаш да кажеш?

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #2 на: 21 Февруари 2012, 11:07:19 am »
ASWF сакаш да кажеш?
Да!  :)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #3 на: 23 Март 2012, 10:19:34 am »
Благодариме на Tuning за пофалбата

На почетокот сме на нова сезона на топло и сончево време, кога и интересот за клима фолии рапидно се зголемува.
За тие што размислуваат за поставување на фолии на својот автомобил, да потсетиме на некои од придобивките од ваков чекор.

- Најпрво, клима-фолиите се проектирани да одбиваат од 5 до 95 % на сончевата светлина, особина која во сончевите летни денови овозможува попријатна атмосфера во патничката кабина и покомфорно возење, помало заморување на очите и избегнување на ефектот на заслепување. Изборот на процент на затемнување е навистина голем, и овозможува да одберете фолија спрема вашите потреби и афинитети.

- Клима-фолиите овозможуваат помало загревање на внатрешноста на возилото. Во зависност од типот на фолијата и степенот на затемнување на поставената, таа постигнува одбивање на сончевата топлотна енергија и до 60-70%. Во пракса  внатрешноста ќе биде забележително посвежа, а клима уредот помалку ќе се “мачи”  да ја постигне бараната температура.

- Благодарение на посебниот состав на фолијата, таа филтрира дури 99 % од ултравиолетовите зраци, со што се обезбедува заштита на внатрешноста и во значителна мерка се намалува можноста за штетно влијание на УВ зраците врз кожата,

- Фолиите обебедуваат невидлива заштита  во случај на сообраќајни незгоди. Фолијата се лепи на внатрешната страна на стаклото, и во случај на кршење, помага стаклото да не се распрсне и да остане во едно парче.. Со тоа  во случај на незгода се намалува опасноста од телесни повреди.

- Помалата изложеност на сончевите зраци го намалува стареењето на материјалите од кои е изработен ентериерот на возилото

- Ги затскрива патниците во возилото од љубопитни погледи

- Фолиите со поголем процент на затемнување, кај комерцијалните и полутоварните возила кои имаат странични прозорци се користат и за да не може да се види товарот кој го носи возилото, а кој би бил можна мета на провалници.

- на крај да не го заборавиме ефектот врз естетиката на возилото, со затемнување на стаклата возилото добива поелегантен изглед.

Во продолжение може да се погледнат фотографии од поставени клима фолии на повеќе типови на возила

Ви стоиме на располагање за сите ваши прашања поврзани со темата клима фолии
« Последно менување: 30 Април 2012, 12:33:42 pm plimont »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4 на: 23 Март 2012, 10:52:14 am »
Са-пари?
А башка со законот како стојат работите? Треба да се носи на машински? Може малку објаснување окулу процедурата? Јас сум заинтересиран, летово ке возам низ Европа па баш добро би ми дошле.

Отсутен Maks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 253
    • RACE CHIP
« Одговори #5 на: 23 Март 2012, 12:19:08 pm »
kolko pare za mercedes e 200?
Штета што не сум се родил 30 години порано.
Сакам коли од железо не од пластика,пластични имав пред пубертет.  

FrontWD Sucks!!!

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #6 на: 23 Март 2012, 12:21:52 pm »
Само на задни стакла мозеш и на задна шофершајмна да биреш регуларен со закон и да си извадиш а-тест, на предни(на предните врати) не мозеш. Иначе а-тест мозеш да извадиш не само на машински и во автомакедонија и на друго место мислам.

Отсутен Maks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 253
    • RACE CHIP
« Одговори #7 на: 23 Март 2012, 12:24:33 pm »
Само на задни стакла мозеш и на задна шофершајмна да биреш регуларен со закон и да си извадиш а-тест, на предни(на предните врати) не мозеш. Иначе а-тест мозеш да извадиш не само на машински и во автомакедонија и на друго место мислам.

mozes i predni ako imas tri retrovizori , LEV , DESEN , I CENTRALEN koj go nema vo nekoj pickupi , ili kako jas sto nemav desen na asconata pa morav da stavam.
Штета што не сум се родил 30 години порано.
Сакам коли од железо не од пластика,пластични имав пред пубертет.  

FrontWD Sucks!!!

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #8 на: 23 Март 2012, 13:26:01 pm »
Са-пари?
А башка со законот како стојат работите? Треба да се носи на машински? Може малку објаснување окулу процедурата? Јас сум заинтересиран, летово ке возам низ Европа па баш добро би ми дошле.

Цената за вградување на клима-фолија е 45 евра за 1м2 стаклена површина на која се поставува фолија.

Законските норми за затемнување на стакла на возило во РМ се исти како и во Европска Унија, и тие дозволуваат:

-на предна шофершајбна-0% затемнување
-двете предни странични-до 30% затемнување
-двете задни странични и задно стакло до 99% затемнување

Ова е во случај возилото да има два странични ретровизори, како што напиша Макс

За поставување на фолии на предните 2 странични стакла проблем е што стаклата на возилото се веќе фабрички тонирани и со поставување и на најсветла фолија се надминува дозволената граница. од 30% Во секој случај, доколку имате желба можете да дојдете во нашиот сервис за да се направи мерење на пропустливоста на светлосни зраци со мерач-Tint Meter, ги добиваме истите резултати како и Машински Факултет.
Атестот чини околу 1800 денари, а може да се направи на Машински Факултет, АМ Церт и АМСМ.

Процедурата за атест на авто-фолии е следната
-се зема записник од станица за технички преглед
-се зема записник од МВР-Отсек моторни возила
-се прави атестен преглед
-повторно се оди во станица за технички преглед каде што се запишува во сообраќајната дозвола податокот дека возилото е со вградени долии

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #9 на: 23 Март 2012, 13:27:41 pm »
kolko pare za mercedes e 200?

Цената за задните три стакла е 100 евра, за сите пет стакла (без предна шофершајбна) цената е 135 евра.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10 на: 23 Март 2012, 14:29:12 pm »
Па во принцип мене ми треба на задните стакла да не го пече сонце малово...

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #11 на: 23 Март 2012, 17:24:50 pm »
Фланга јас искрено ти препорачувам позади да стемниш кај мене е фабрички, посебно за патување и слично огромна разлика има :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1310
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #12 на: 23 Март 2012, 17:59:15 pm »
Ајде фраери, кој ке ги донесе овие во МК ?

http://www.car-sunshade.windesa.com/sight-protection/sunblock.html

Ем вадиш и ставаш кад оќеш, ем прозор моеш да отвориш а опет сенка, ем не изгледа ко да си министар који се боји погледа  ;)

Цело Скопје лупа најбољи фолии  :) А преку зима и навечер гата низ прозор  :)

Tuning, да не ти дадоа провизија ? :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #13 на: 23 Март 2012, 19:03:15 pm »
Супер работа, штета што нема за АСХ, ќе ги порачав одма.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #14 на: 23 Март 2012, 19:04:37 pm »
Па купи си VW,и порачај си за него ;D