Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1814068 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Пренаселеност како термин е одраз на човечката неспособност да ги реши проблемите а lousy excuse. И 50 милијарди народ да има, пак нема да е пренаселена планетава. Само секогаш треба нешто трето да е криво за проблемите, во случајов „пренаселеност“.
« Последно менување: 23 Јануари 2017, 21:39:42 pm Tischläufer »

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Стaриoв oд кoгa гo знaм е сo висoк притисoк. Секoе утрo мaвa Скoприл зa дa гo кoнтрoлирa притисoкoт.
Зa лукoт сте у прaвo, истo дoстa му пoмaгa и тoлчен лук, сецкaн мaгдoнoс и исцеден лимoн (некoјa си кoличинa oд oвие рaбoти) и јa стaвa вo шише вoдa. И тoa дoстa му пoмaгa.
Али дa се рaзбереме, рaкијa си е рaкијa :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Е ја да касна лук лома паѓа, баш ради притисокот... 60:90 ми паѓа. Башка лиселини ќе ме отепаат.
По мое видување и лично на мене нај многу влијаела нервоза и напнатост... А од ними не се бега јбг...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг:
« Одговори #2420 на: 22 Февруари 2017, 09:39:01 am »
О'неписменех.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
А кај нас? Секогаш имало сипаници и ќеима. Која е поентата на вакцините кога децава едвај 37 температур качуваат и прележуваат без проблем.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
На брат ми вакцинираните двајца туку што ја прележаа сипаницата.
На колешката вакцинираната ќеркичка туку што прележа сипаница.

Е сега, ако е утеха, умерена беше.
Ништо радикално.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
А кај нас? Секогаш имало сипаници и ќеима. Која е поентата на вакцините кога децава едвај 37 температур качуваат и прележуваат без проблем.
Децата со вакцина или без?

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Во нашиот случај, со вакцина.
Тоа поради вакцината е што поминуваат полесно?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Децата со вакцина или без?

Ваљда, моето е вакцинирано по пропис.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5393
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Главната идеја позади вакцините за ваквите релативно лесни болести (покрај финансискиот аспект за профитот кој се прави со вакви вакцини со голем пласман), е да се заштитат слабите и болни деца. Идејата од етички и морален аспект изгледа многу фино, се додека не го дознаеш тоа што не ти го кажуваат - од несакани последици потоа страдаат здравите деца. Колатерална штета „јбг мали, за да ги заштитиме доживотно болните и слаби деца мораше некои други здрави деца курбан да одат“. Фер и логично?
На крај кога „етичкиот и моралниот“ аспект ќе се остават на страна, реално останува само финансискиот аспект и профитот.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Не разбрав, како вакцима ќе му наштети на здраво дете...

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Пред неколку години имаше узбуна во Америка за некои вакцини мислам дека беа за полио не ме фаќајте за збор дека ги правеле децата аутистични
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Bicikle

• Легенда
И кај нас имаше/сеуште има узбуна претежно од типот "нема да ви се верува што ставаат во вакцините,изумрени вируси"(што во суштима и треба да е вакцината),
па после се поврза со харпп, демек ставале таргети во вакцината па ќе го пуштеле харпот на некоја ф-ја да ги активира таргетите( уствари тоа е метода за лечење малигни заболувања) па до разни верски верувања...
По мое све тоа е ефект на пристапноста на интернет и секој си чкрапа што ќе му текне. Во "наше време" ќе докдат на школо, ќе те пелцоваат и никому нишѕо. Фала богу никому ништо лошо му се немаше десено.