Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1813326 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Дедо ми шо се домачи до 92 години, едвај умре.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
нека му е лесна земјата, овде на 90 трчаат маратон, на 100 тек почнуват да се уморуват и да се мачат

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Ne im e toa samo od.zdravstvoto,tuku od so ziveat zivot bez mnogu nervozi.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Ако за една крвна слика треба да чекаш со месеци, тогаш нешто не е како што треба дефинитивно.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен tjolie

• Редовен
па не само што живеат скоро без никакви нервози или стресови(првпат зборот стрес го слушнав во шведска и не знаев што е тоа), доста се активни спортисти, доста шетаат, здравјето и е на прво место секогаш, опколени со шума, ама и здравството и е на доста високо ниво. кога кажа мојата жена каков третман добивала во мк, тие се чудеа и кажаа дека доста од влошената ситуација е поради тие лекови што моментално можеби биле добри да се ублаже болката, али не и за во иднина. овде се плаќа само 200евра годишно за лекови, потоа се е бесплатно, дури и трансплатации од по 100 000евра

тоа за една крвна слика да се чека со месеци не сум сигурен дали е точно(додуша не реков конкретно дека за крвна слика се чека со месеци), можеби е брзо, ама не можам и не сакам да се проверувам. мразам болници, сите ми се чудеа, на 3-4 години одев на лекар за да ми препише некои капсули за заб или слично и гледаа последен пат кога сум бил пишуваше во книшката(сега ова електронски не сум бил)

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Дебел си?
не знам што има врска дали сум дебел, бев порано, сега малце сум ослабнет(92, сеа 88кг), а мојот чичко  е чачкалица. знам дека се проверува лесно, само не можам да се замарам... треба време да се закаже па се чека со месеци па за резултати... не е како во МК, плукни залепи. често одам во болница, не поради мене, ама не можам да се замарам уште за мене фале...
Има голема врска затоа што тоа е главно првиот симптоп. При хипотиреодизам (намалена функција) има необјаснива гојазност или барем значително покачување на килажа, а при хипертиреоидизам (зголемена функција) значително се губи од масата. Не е само да кажеш "проблем со тиреоидната". Може да е Хипо, хипер или Хашимото.
И да, нервоза (возбуденост), тахикардија, губење здив, тремор на рацете се само дел од симптомите.
Во Јане Сандански со упат можеш да си провериш TSH, T3 и Т4.

П.С. и не се чека со месеци, за максимум недела ги добиваш резултатите. Едини проблем е реагенс ако снемало.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #2151 на: 21 Октомври 2016, 19:57:06 pm »
Форс он вика за горе во шведска дека се чекало

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Одг:
« Одговори #2152 на: 21 Октомври 2016, 21:43:49 pm »
Ааа јас се извињавам :)

Sent from my HTC One mini using Tapatalk

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
нека му е лесна земјата, овде на 90 трчаат маратон, на 100 тек почнуват да се уморуват и да се мачат
neli bese sea brzo vo mkd?
za 400 evra ima sve da ti najdat na privatno i za max 1 nedela.
od MRI,CT,testovi,laboratorii.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Дебел си?
не знам што има врска дали сум дебел, бев порано, сега малце сум ослабнет(92, сеа 88кг), а мојот чичко  е чачкалица. знам дека се проверува лесно, само не можам да се замарам... треба време да се закаже па се чека со месеци па за резултати... не е како во МК, плукни залепи. често одам во болница, не поради мене, ама не можам да се замарам уште за мене фале...
Има голема врска затоа што тоа е главно првиот симптоп. При хипотиреодизам (намалена функција) има необјаснива гојазност или барем значително покачување на килажа, а при хипертиреоидизам (зголемена функција) значително се губи од масата. Не е само да кажеш "проблем со тиреоидната". Може да е Хипо, хипер или Хашимото.
И да, нервоза (возбуденост), тахикардија, губење здив, тремор на рацете се само дел од симптомите.
Во Јане Сандански со упат можеш да си провериш TSH, T3 и Т4.

П.С. и не се чека со месеци, за максимум недела ги добиваш резултатите. Едини проблем е реагенс ако снемало.

Да погодам, ти страдаш од хипер?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Одг: Здравје, медицински установи, опрема и &
« Одговори #2155 на: 22 Октомври 2016, 01:57:58 am »
Немојте да се заебавате со тироидната жлезда... Претерано здебелување или слабеење, зависи каков проблем имаш со тироидната жлезда, ослабнат имунитет (често се разболуваш од глупи ствари како настинка, температура и сл.), а најлошото е што можеш релативно лесно да паднеш во кома ако имаш проблем со тироидата, особено ако проблемот е присутен подолго време.

Правац у болница и тестирање на крв што побрзо...

Ако се испостави дека имаш проблем со тироидата, лекарот ќе ти препише лекови и дози, кои ќе треба да ги пиеш до крајот на животот.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Абе чоек оди си на лекар, батали муабетот несакам да се замарам. Не збориш дека комјутерот дома не ти работи па не се замараш, за тебе се работи.

Од коа несакаше да се замараш до сега ке си завршел работа.

Дури и да имаш нешто сигурно знаеш дека навремена дијагноза е многу полесно за тебе него задоцнета

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
Пак ја повредив кичмата(стара повреда) пак почна да ме боли.

Дали бил некој кај тој турчинот во Скопје Туран ли како беше, на кој начин лекува, што лекува и дали има ефект?

Ако има некој контакт да ми даде од него тел број?

Кај Туран мораш да отидеш и да си почекаш ред,  стално е гужва. 
Јас идев доста пати додека не ме оправи човекот.  Со негова помош сега функционирам нормално.

Се наога спроти црквата св. Јован во Капиштец во зградите нови.  Најдобро ти е да отидеш или од 8.30 или околу 10. Прима луѓе само до кај 11, поске си оди.

За телефон,  пошто не си од Скопје јави де да прашаш да не не работи случајно кога ќе планираш да дојдеш.

Туран -  070 772 892
Пак ја повредив кичмата(стара повреда) пак почна да ме боли.

Дали бил некој кај тој турчинот во Скопје Туран ли како беше, на кој начин лекува, што лекува и дали има ефект?

Ако има некој контакт да ми даде од него тел број?

Отсутен tjolie

• Редовен
наскоро ке ми прават комплетно проверка на се, ке се проверувам за трансплатација, дали ке можам да дадам бубрег, дали ке се софпаѓа. како што прочитав од погорните симптоми, јас немам баш ништо од тоа, само ви велам како да ме гушеше и како газоска да имав на грлото и без никаква причина гнев, ама како што напишав погоре, сигурно е од тие европски модерни болести(стрес, замор, депресија и штотизнам). во МК немаме време за овие болести, гледаме како да дојдеме до пари за цигари и леб

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #2159 на: 22 Октомври 2016, 12:25:22 pm »
Добро е другар, разбравме за Македонија, терај си.