Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1823434 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Можеш да се запалиш

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Spontaneous combustion.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Не ама ако прднеш, ќе слеташ во Кина  :D

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
За тие што имаат повеќе од една на раката има и друга малку поболна метода. Мој бивши комшија и наставник ја применуваше на неколку деца од маало и успешно им ги снема и никогаш веќе не се појавија. Имено, тој користеше вжештена игла со која директно ја боцнува првата брадавица која израснала, значи стриктно првата. Велеше дека сите брадивици меѓусебно се поврзани и ако го уништитш коренот на првата тогаш ги уништуваш и другите. Лично сум бил сведок и можам да кажам дека е успешна метода.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Јас имам на лактот една така средна не многу голема, досега 4 пати имам намачкано се намали за речиси 50% а дел од горе падна. Само оцетот ништо друго.

2 пати ја имав скинато, вториот пат во спиење сабајле чаршавот...  ;D  :-\ Побајаги си крвари. А првиот пат отидов на дерматологија и докторката ми рече не е опасно не се секирај. Па се мислев да отидам на пластична хирургија да ја исечат, ама го дознав ова и ќе видам ќе го терам ваљда ќе падне.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
За тие што имаат повеќе од една на раката има и друга малку поболна метода. Мој бивши комшија и наставник ја применуваше на неколку деца од маало и успешно им ги снема и никогаш веќе не се појавија. Имено, тој користеше вжештена игла со која директно ја боцнува првата брадавица која израснала, значи стриктно првата. Велеше дека сите брадивици меѓусебно се поврзани и ако го уништитш коренот на првата тогаш ги уништуваш и другите. Лично сум бил сведок и можам да кажам дека е успешна метода.
  Да, со подземен тунел и пролаз се поврзани.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
Јас имам на лицето мала брадавица.. Пред 1 година ми се појави, пробав се и сешто со ништо не се лекува... И по бајачи бев, и со некакви трнчиња ме врвеа, па јаболков отцет, па незнам други мелеми.. Буквално ништо не помогна...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Одг:
« Одговори #1867 на: 30 Јануари 2016, 09:01:42 am »
Методите за решавање на тој проблем се:

1. Силар капки. 3 пати на ден. Ако е помало и почетно.

2. Течен азот. 3-4 пати по ред. Ако е малку повеќе.

3. Блеомицин инекции. Чао пријатно. Ако е поголемо и одиш на доктор.

4. Маст Verruca Hermal. Чао пријатно. Ако е поголемо и не секаш да одиш на доктор.

Мора да се разбере што е со клетките на тоа место и соодветно да се убијат дефектните кои претерано се размножуваат и да се спречи ширењето.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
И по бајачи бев

1. Силар капки. 3 пати на ден. Ако е помало и почетно.

2. Течен азот. 3-4 пати по ред. Ако е малку повеќе.

Силар користам веќе 4 месеци и абер нема да падне. Тотално промашена терапија.

Течен азот има изгледи дека решава ама многу боли и после третманот прстите 3-4 дена не си ги осеќам. Работата ми е таква да не можам да си дозволам таква метода. Имав еден бројач, за 2 месеца сум направил 260.000 key presses на тастатурата, следствено на тоа не е опција таквиот метод.

Ќе пробам со оцетот иако сум алергичен на оцет и никако не го поднесувам мирисот, ама и брадавициве не се трпат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Одг:
« Одговори #1869 на: 30 Јануари 2016, 10:13:10 am »
Затоа е посочено како прво Силар.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
  Да, со подземен тунел и пролаз се поврзани.

Не ти замерувам на младоста и она пропратното што иде со неа. Биди озбилен  :-\.

@Џонтра

Миле ако не успееш на друг начин шала на страна кажувај да го контактирам човекот.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Одг:
« Одговори #1871 на: 30 Јануари 2016, 12:35:22 pm »
Ако не и ХИВ да третираме со игла на местото на зараза дека се поврзани нели, because obviously that's how you treat viruses (?!)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Се надевам дека ќе успеам сега со оцетот. Ако не успеам ќе пробам да успеам со рецептот на стариот мој.  Проблемот е што стариот отиде, немаше време да ми го одстапи рецептот ама по сеќавање може ќе се снајдам.

Ако не успеам и со тоа, ќе ги горам со азот и така ќе мораат да испаднат. болно е ама не постои теоретска шанса за неуспех.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Одг:
« Одговори #1873 на: 30 Јануари 2016, 15:37:42 pm »
Хах не постои? :) постои секако. Само редовно повторување на постапката.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Велам не постои шанса за неуспех. 3-4 пати повторување и паѓа секако.