Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1822686 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Вакцините се претерано осетлива тема, за која никој не е стручен да зборува. Не се силете многу, затоа што апсолутно ништо не знаете. Не е ова филтер за масло.

На едно обично прашање не може да се даде одговор: ако вакцините стимулираат имунитет против одредена болест, зошто не се тестира дали организмот на детето развил антитела? Стави и заборави е работава. Или пак зошто му се даваат вакцини на бебињата кога до 6 месеци детето не е способно да ствара антитела? Зошто во вакцините има 10-20 пати повеќе алуминиум и жива од дозволеното? Зошто Македонија 3-4 години употребуваше евтини бугарски вакцини без сертификат? Зошто единствениот услов во тендерот за набавка на вакцини е најевтината цена? Зошто никој не го испитува влијанието на вакцините врз здравјето на децата во Македонија, како може нешто што се вбризгува под кожа, да не подлежи на никакви испитувања и тестирања? Знае ли некој во МК што воопшто има во вакцините и како се чувани? Зошто никој не може да ти гарантира дека после вакцината твоето дете ќе биде живо и здраво?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
нели постои опција да си ја купиш сам вакцината која би се ставила на детето?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
А кој мислиш дека ке ти ја стави вакцината купена од некаде?
Кој гарантира за таа вакцина дека е ОК?
Вакцина не е играчка, ве молам не измислувајте работи и не поставувајте прашања како оние погоре на @LosiPatista .
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Во Македонија еден премиер може да фалсификува избори, да зема милионски суми мито, да мести судии, да лаже, тепа и да вика:

Значи што се однесува до законот, закон повеќе нема. Ако премиерот одбива да се соочи со последиците на своето криминално однесување, зошто некој веќе би давал жмигавец на раскрсница?

Што ќе правиш ти со твоето дете е целосно твоја одговорност и обврска. Не гледај на некакви си квази закони и правила затоа што одамна изгубија секаква смисла. Прави онака како што мислиш дека е најдобро.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom

Вакцина не е играчка, ве молам не измислувајте работи и не поставувајте прашања како оние погоре на @LosiPatista .

Сакаш да кажеш, не мисли ништо, не поставувај прашања и прави како што ќе ти кажат? Сарказам да не имаше, нешто испуштив?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
1. Зошто мислиш дека кај нас е се погрешно (не само во оваа туку и во други теми)?
2. Што имаш против премиерот и зошто мислиш дека треба да одговара за нешто?  Односно да се соочува? Јас искрено мислам дека ти си негов поданик како и многу други, бидејќи никогаш на ниеден протест против актуелната власт не те видов надвор на улица.
3. Јас одговарам за моето дете. Во нашава држава колку и да е лоша постојат правила и закони кои треба да се почитуваат. Законот вели дека моето дете треба да биде вакцинирано, во спротивно имаш одговор поназад.
4. Зошто па баш мислите дека вакцините предизвикуваат некакви болести? Кој го докажа тоа? Има научни трудови, признаени од национални медицински комори, организации??? Во денешно време се повеќе се појавуваат разноразни болести и синдроми кои немаат никакви допирни точки со вакцините, но луѓето кај нас се такви, односно ние секогаш мораме да бидеме контраши и да поврзуваме едно со друго.
5. Точно. Правам баш онака како што треба да правам.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Јас само да ви ги фрлам буите, ако имате кликер и желба, мислете. Или како што рече ти, не мислете ништо :)

Толку од мене на темава ;)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Најпаметно ;)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Доверба во наше здравство и закони Сале?
Really?

https://www.facebook.com/gledytv/videos/861965903900576/

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #1824 на: 12 Јануари 2016, 09:38:14 am »
Вчера на работа гледаме емисијава и кога слушнавме со колегата три минути немавме зборови.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Одг:
« Одговори #1825 на: 12 Јануари 2016, 10:17:17 am »
Ова е нормално. Незнам зошто прашалници и чудење.
Еве, кажете ми кој од вас загрижените направивте нешто? Кога излеговте на улица, кога протестиравте за нешто или било каков друг проблем? На улица се редовни 100 будали, другите се по дома и гледаат сеир. Така не се прават промени. За промени треба револуција, револуцијата бара жртви, а не плачковци.
Фала и пријатно.

Отсутен Stratro

• Легенда
Јас не излегувам по улици Сале.
Јас на место на човеков им влегувам со калаш како оној што им влезе пред месец и пол..бидејки ако нешто научив во овие 25 години тоа е дека од блокирање раскрсници,кампување пред Влада и Собрание  па дури и насилно влагање во Собрание кај нас ...нема фајде.

Колку сум одел по протести во последниве 15-20 години,  јас си знам..колку сум постигнал со тоа, еве гледам.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Не е поентата во мене, тебе и останатите 98 (фиктивно кажано).
Улицата сака масовност, бара жртви.
Се додека народот не ја земе власта во свои раце, така ке биде.
Јас сум секојдневно по тие скапани болници и ми се повраќа. Истото што го рече и ти, јас им го викам на многу таму, во очи. И да, ме осудуваат. И во право се дека тоа не е решение, ама не дај боже некој да го осети тој јад што го осетиле останативе.
Тоа е грешката кај нас.
Со целиот народ.
Ние чекаме прво да осетиме на своја кожа, па да решиме дека нешто треба да превземеме.
И пак на тие 100 ке дојде уште еден и ке бидат 101.
Нема да бидат 101 000
или 501 000.

Чисто као за подсетување, што се случи со Чаушеску?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Чушеску не го сакаа и други посилни и странски политички ентитети. Тој ја изгуби поддршката од страна и внатре која им е потребна на диктаторите.

Отсутен Stratro

• Легенда
Ова не го гледате во Македонија ни за 500 години.
Кај нас ќе гледате кампови и контра кампови пукање сеир по социјални мрежи додека светот ни се смее.

А можда и немало потреба за ова..
Можда убаво ни е вака ..25 години 'транзиција". :)