Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1811482 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Ај да прашам нешто. Мажи сме сите и можеби некој ќе му биде познато и ќе помогне и ве молам за сериозност.

Веќе една недела чувствувам болки во левиот тестис. До пред некој ден беа повремени сега постојано чувствувам болка. И сега забележав има едно мало топченце од кое доаѓа болката. Дали некој имал некаков сличен проблем и како го решил?

Нејкам да те плашам али УШТЕ УТРЕ ДА ИДЕШ НА ЛЕКАР.
Бев уште сабајлето на лекар и ми рекоа дека било некое воспаление ништо опасно, ми бапнаа една инекција апчиња едни ми дадоа и ми помина фала му на Бога.

Фала ви и на вас што срдечно се обидовте да ми помогнете и да се изнасмеете.
Milo mi e stom ne e nisto

Еве на кого му е мило за твоите јајца ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Re: Здравје, медицински установи, опрема и стручнос
« Одговори #676 на: 24 Октомври 2013, 10:06:31 am »
Deno си мавал изгледа кај што нетреба. Опасни проблеми може да ти се десат ако не си отишол на време.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7657
  • French diamond
Вчера бев на забар, ми стави лек за умртвување на живецот на 6ката... е сега забарот ми кажа дека вчера ќе ме боли(и ме изгоре), а денес ќе прекини.. арно ама сабајле ко станав видов дека непцето ми е потечено и сега моментално боли корни на таа страна, 90% сум сигурен дека е тој заб. Има нешто гајле шо е потечено знај некој ?

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
Оди утре пак, нека ти го преклај лекот, и јас така пред некое време, 2 дена арен, третитот кога рече боли да неможиш вода да се напиеш. Само ми го прекладе лекот и после немав гајле до праењето!

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7657
  • French diamond
Ако преживеам до сабајле  ;D Богами гла неможев да кренам до пред 15 минути, манав аналгин, беналгин и некој антибиотик и се потсмири... ќе ме фати пак знам, само се надевам покасно. Инаку утре во 11 имам закажано.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #680 на: 22 Ноември 2013, 23:57:32 pm »
Удри еден Вентор и нема да те боли,  кома до сабајле :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Удри еден Вентор и нема да те боли,  кома до сабајле :)
Волтарен Рапид може исто. Не трпи на суво за џабе.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Вчера бев на забар, ми стави лек за умртвување на живецот на 6ката... е сега забарот ми кажа дека вчера ќе ме боли(и ме изгоре), а денес ќе прекини.. арно ама сабајле ко станав видов дека непцето ми е потечено и сега моментално боли корни на таа страна, 90% сум сигурен дека е тој заб. Има нешто гајле шо е потечено знај некој ?
За таа процедура може до 4-5 пати лек да треба да менува...
Најинтересно е кога ќе ти го вадат живецот (кој дотогаш дај боже да умре ;D )... Тука и најхрабрите се посрале :D

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Зашто не го извадил живецот одма,се плашиш од анестезија?
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
живецот мора да се усмрти прво па после да го вади и освен целосна анестезија не те спасува ништо против жив живец :) мене по грешка мислејќи дека е умртвен ми бодеа едни игли кога ме допре се тресев пола саат после тоа од ненормааалнааааа болкааа

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Немора да се усмрти за да се вади,и нема никаква потреба од целосна анестезија.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #686 на: 02 Декември 2013, 17:01:21 pm »
Мене на времето кога ми вадеа неумртвен живец, многу фино и елегантно си паднав у несвест.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
јас знам дека на живо не се чепка живец и дека не важи обична анестезија за него, а кој ме убедува во спротивното очигледно не осетил на своја кожа

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Знали на мртво :D

Леле колку ми е мило што немам проблеми со забите и никогаш не сум имал. Мислам дека ако отидам на забар ќе умрам таму.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #689 на: 02 Декември 2013, 18:04:12 pm »
Кога вадев живец, корења пред некое време ќе припаднев на столица,  се препотив.  Ме боцна на 3 места со иглата и па болеше корнеше.  На крајот кога заврши докторов ми вика,  ми се олади еј,  крпа блед ;D ;D