Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1422626 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Ортопед препорака за второ мислење ве молам, итно е малку.

Видоевски или Темелковски во Лисиче?

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
Чичо, името му го заборавив, ама ако е тој што има тука некаде ординација - прва лига е.

https://maps.app.goo.gl/rQXGRKL6Eiq6S6iN9
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2084
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Добар пулмолог?

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
Ортопед препорака за второ мислење ве молам, итно е малку.

Видоевски или Темелковски во Лисиче?
Види кај Самарџиски, во четврток е во мајчин дом, другите денови во државна. Циривири во понеделник е во 8ми септември, другите денови во државна. За вториов не сум баш сигурен дали вака беше ама периодов и јас се бавтав со ортопеди.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
Добар пулмолог?
За што и за каде...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2084
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
За Скопје сите специјалисти на клиника ти се одлични. Прашав и за што, затоа што се поделени по области. Алергии, хоп, бронхитис, итн итн...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
pred 30 god bev ispusten od tamo so nekoja dijagnoza kolku da se pishe neshto ( domashna prashina), za po 2-3 dena da mi se do vloshi sostojbata do stepen da ne mozham da disham( bukvalno). Sva srekja se najde nekoja nepismena tetkica, mi dade borov katran, se izmackav ( t.e. me izmackaa poshto bev mal) i do sega ne me navedol patot na taka. Me ispituvaa 5-6 nedeli gore.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5295
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Апропо некои муабети наназад, можеби некој ќе го интересира: 

https://osf.io/preprints/osf/mjc97
https://www.theepochtimes.com/us/florida-surgeon-general-warns-against-using-mrna-covid-vaccines-over-possible-cancer-risk-5557761

... a Canadian study found “billions to hundreds of billions” of DNA molecules per dose, exceeding guidelines set forth by the U.S. Food and Drug Administration (FDA) and the World Health Organization (WHO).

He sent a letter on Dec. 6, to the FDA Commissioner Dr. Robert Califf and the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) Director Dr. Mandy Cohen outlining his concerns about the high presence of DNA molecules in the mRNA vaccines alongside lipid nanoparticles (LNPs) used to deliver medicine into human cells.

If LNPs are so effective at administering the vaccine’s medicine into human cells, Dr. Ladapo says he fears they will deliver the contaminant DNA molecules simultaneously.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Исто така mRNA вакцини веќе излегуваат за меланома и за рак на панкреас.

An mRNA vaccine to treat pancreatic cancer
https://www.nih.gov/news-events/nih-research-matters/mrna-vaccine-treat-pancreatic-cancer

Personalized anti-cancer vaccine combining mRNA and immunotherapy tested in melanoma trial
https://www.nature.com/articles/d41591-023-00072-0

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5295
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Секоја алатка може да биде корисна или штетна (посебно важно колку знаеш да ја употребуваш). Тоа кажано, да пуштиш/наметнеш нешто непроверено на милиони/милијарди луѓе е... Неодговорно во најмала рака. Профитерски и криминално штетно би било посоодветен опис.

Инаку скраја да е, ама за болни од меланома и посебно од рак на панкреас - само идиот би бил против било какви експериментални третмани. Се разбира се додека пациентите се согласни (а болни од тоа нема на што не би се согласиле).

Отсутен Bicikle

• Легенда
луѓе што веќе се болни, или да не се разболиш?
абе види, меланом и панкреас до негде можат да се спречат, мада битно е да измислат некој лек за рак на плуќа и лек за цироза или вештачка плуќа... сонце и ен ми е нешто мн требно . 

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2217
абе види, меланом и панкреас до негде можат да се спречат

Како "до негде" ќе ги спречиш?

- За првото можеш да си забележиш надворешни промени и да се реагира, а не може да се спречи. До никаде. Тоа заштита со креми од сонце - монце е ОК за да се „превенира", меѓутоа огромен дел од меланомите немаат врска со тоа.
- Второто е најподмуклиот рак што постои, како ти би го спречил?

Многу ме интересира како би ги спречил до негде пошто ова е најнеинформативниот пост што сум го прочитал одамна.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Шо не го прескокна ко ти е нај не информативниот пос?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
А до кај сме со вакцините против корона?? Или тие што се вакцинираа, видоа дека се излажани па си ќутат?