Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1610539 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Coekot mi lici na prevarant use koga kaza inhalacii so viski za korona da se pravi. Ne si ja gleda rabotata nego milionite.
2 raboti
1va dali nekoj znae kolkava suma treba za sa se napravi onaa bolnica so cela oprema vmatre
2ra tolku li imash traumi od detastvo ZanMitrev da ti se vika i bolnicata isto kako tebe

1: му дадоа 24 милиони марки за старт рече Љубчо
2: се руше од купување благодарници и фејк признанија (ја брат колку сум јак!) ;D

Поголема смртност од на државна а таму работата беше: никој не те гледа, ако преживееш арно, земај овие апој...
а овој вика класичното лекување е катастрофално, а луѓето пупунци кај него.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
ja gi frliv apojte shto mi gi prepishaa od drzavna, a gi kupiv neli po licna karta se kupuvaa, da ne ispadnit ne su gi ispostoval doktorite. Ni posledici ni gushenje ni ne znam ti shto. E sega ovie so prekumerna tezhina, so shekjer so holesterol shto ne pripazuvaa prvo samite.... ene go dedo ( po zhena) mu vela jadi malce ovie mehunkasti rastenija, proso, chija, naut, krashak boranija da ne ni e dzabe kreditot shto go podignavme za mito, toj ne, ne jadel zrnesta hrana, ne bil kokoshko. Epa sega shto d amu pra, i doktor da su aj, shto bi mu pomozhil. E toj beshe stopen 45kg, ne mozhese da jadi voopshto, ko dojde za operacija ispadna pozitiven, imunitetot kakov mozhe da bide, pa nishto ne mu beshe od koronata, sat i pol ako imashe 38 tt i toa beshe.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Coekot mi lici na prevarant use koga kaza inhalacii so viski za korona da se pravi. Ne si ja gleda rabotata nego milionite.
2 raboti
1va dali nekoj znae kolkava suma treba za sa se napravi onaa bolnica so cela oprema vmatre
2ra tolku li imash traumi od detastvo ZanMitrev da ti se vika i bolnicata isto kako tebe

1: му дадоа 24 милиони марки за старт рече Љубчо
2: се руше од купување благодарници и фејк признанија (ја брат колку сум јак!) ;D

Поголема смртност од на државна а таму работата беше: никој не те гледа, ако преживееш арно, земај овие апој...
а овој вика класичното лекување е катастрофално, а луѓето пупунци кај него.

Parite shto mu gi dade drzavata se za prvata koja beshe vo sklop na voena bolnica. Ne za ovaa sega shto ja ima

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
Ако ти дадат гратис опрема а ти си наплаќаш после користејќи ја таа иста опрема, имаш чист профит.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Првите 24 милиони се најтешки.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Parite shto mu gi dade drzavata se za prvata koja beshe vo sklop na voena bolnica. Ne za ovaa sega shto ja ima

Ах не знам тоа, мал бев, од 2001ва памтам само уривањето на кулите америка.
Значи за новава уште му дале, само не кажуваат.  ;D

Секој со своите верувања.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Е малу ебаго

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
Da sum na mestoto na Zan Mitrev ke se napravam mangup i ke izvadam clenska na DUI.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Најискрено, и ја работа за пари, сега во 12 и 15 да ми јават за по платена работа, утре во 8 тамо ќе се нацрта. Е сега гледа да не заеба никого, ама и се паза.

Не ти фаќа буквата М на тастатурата. ;D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Вчера ме удрија јаки болки на рбет помеѓу плешки до вратот со блага температура.
Август 2019 поради тие симптоми добив упат за правење рентген и врз основа на наодот добив една рунда физиотерапија или како се викаше.
Јули 2022 за истите симптоми добив упат за ПЦР тест.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Најискрено, и ја работа за пари, сега во 12 и 15 да ми јават за по платена работа, утре во 8 тамо ќе се нацрта. Е сега гледа да не заеба никого, ама и се паза.

Не ти фаќа буквата М на тастатурата. ;D
што ќе Ми е :D
Ќе прочитат некој кически ќе ми се смеат после :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
Вчера ме удрија јаки болки на рбет помеѓу плешки до вратот со блага температура.
Август 2019 поради тие симптоми добив упат за правење рентген и врз основа на наодот добив една рунда физиотерапија или како се викаше.
и? + или - беше? Дијагноза? Пој си кај Туран.

Отсутен Mikius

• Легенда
и? + или - беше? Дијагноза? Пој си кај Туран.
Сеуште чекам резултат, ако е + јас сум го имал ковидот уште во Август 2019 8)

Отсутен Bicikle

• Легенда
 Ја т разбрв во 19-та те тестирале... Ај со негативно.

Отсутен Mikius

• Легенда
Ја т разбрв во 19-та те тестирале... Ај со негативно.
Стигна резултатот, ќе се излежавам една недела по дома :)

Никакви увогрлонос симптоми, болките у грбот ги разбив со парацетамол.