Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1982403 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
Препорака од доктор борова шума, али да е барем 15 степени, на ладно мислам дека ќе имаш контра ефект. Пребарај за forest bath на гугло.
Мене ме имат спасено боров катран, по 6 неделно испитување во државна кај што креваа рамења или чекаа мито.
Пулмослај, крвна слика такви работи напрај ?
« Последно менување: 18 Јануари 2022, 22:19:37 pm Bicikle »

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3945
Клабери, за бронхопневмониа, за "лоша" плуќа и општо за плуќа, се користела лој од гуска.
Користел/употребувал некој? Некој контакт од човек што има оригинал лој или маст.
Зимај, јас за децава користам и одма ги чисти, мачкам на гради и грб, и ставам во млеко на големата, а на малата со лажичка помалце.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
@Bicikle Доктор од старата гарда (сфрј школо) исто спомна борова шума. 2 недели, летен период, по 2 саати шетање рано сабајле.

@t0m1cA од каде го купуваш?
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3945

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
Види и ова

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Мене ме имат спасено боров катран, по 6 неделно испитување во државна кај што креваа рамења или чекаа мито.

Фала за ова, многу интересно.
Патем јас секоја година ставам тунктура од млади борови шишарки направена со литро домашна, чисто како идеја да спомнам.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
Ќе пробаме со лој од гуска, бидејќи ми е блиску. Ако нема подобрување, ќе порачам од на бушав линкот.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Mikius

• Легенда

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4712
Го промашила сојот изгледа. :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397

Патем јас секоја година ставам тунктура од млади борови шишарки направена со литро домашна, чисто како идеја да спомнам.

Не ми е јасно како е поврзано ова со бронхопневмонија. Се што најдов е за кожни ствари дека помага.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Не сум читал, за екстракти од шишарките и игличките читав дека се добри за срце/крв.

Отсутен Bicikle

• Легенда
игличките ги праават со мед, па зашто појма нема.

Не ми е јасно како е поврзано ова со бронхопневмонија. Се што најдов е за кожни ствари дека помага.
мене ми помина бронхитот од него. Не напишале, ете комплексно им било за истражување. Пишува дека е антискептик, дека има против воспалителни дејства итн...

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Пишува дека е антискептик...
Значи таман е за DarthJe5us  :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Како го употребуваше?

Отсутен Bicikle

• Легенда
Се мачкаш на плуќа со него и на грб, преку него хартија (порано весници редевме, ама сега мојш и брисач за в кујна) па маица ( најверојатно ќе ја фрлиш после ) и некој џњемпер потопол озгора, пред спиење, сабајлето бев ко никогаш да не су бил болен. Некои редат и маст.
Не се сеќавам дијагнозата точно која ми беше тогаш, одамна беше, 6 год бев. Али зна дека Господ го видов, легнав да си почина и ова ме спаси. Не можев воздух да зема, ова коронава мачкина кашлица ми беше.