Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1983562 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
Коронава не бира... Мајка ми со шеќер висок притисок и тахикардии лани ја помина само со кашлање, додека стариот здрав прав си отиде... Многу влијае и на психата..

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Demek kolku kje bide inicijalnata doza na virusot.
Mada omikronov ne bira i prelezani i vakcinirani i dvete, site gi zafati.

https://www.heraldscotland.com/news/19843315.covid-scotland-case-rates-lowest-unvaccinated-double-jabbed-elderly-drive-rise-hospital-admissions/?s=09
« Последно менување: 15 Јануари 2022, 21:17:25 pm Bicikle »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34541
  • Таков е животот... јебига
Коронава не бира... Мајка ми со шеќер висок притисок и тахикардии лани ја помина само со кашлање, додека стариот здрав прав си отиде... Многу влијае и на психата..
Затоа викам ја нема заебанции.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
Омикронот е лесен некој со ниска температура 37.5 , некој само со течење нос... Два дена се акам кај докторката и со нејзе баш муабет вика не е страшно, ама јас од малава сум го фатил грипот... Денес немам температура ми препиша антибиотик, подобро се осекам. Вчера вечерта беше страшно 4 литри вода суши уста упм, и пулсот 140 ... Иначе од неделата од дома немам искочено освен до продавница и аптека...

Упдате : 3 дена со температура = гнојна ангина

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Да, на грло удира многу... Пазете на сувоста на воздухот дома, почесто луфтирање и овлажнувач на воздух (ако се има).
Инаку не е дека не може да удри на температура, мене 38ипол, и главоболки заебани првите два дена.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
Бушав, гргара со солена вода и сода бикарбона пола лајче, ако крепиш нагони за повраќање и ако имаш такви парталчиња/точки гној на крајници, пробај со чепкалка за уши макната во прополис да ги тргниш ако се за тргање, јас дури и со шеќер макната во прополис за да е поабразивна ги имам тргано тие срањата и се дешавало да ми спадни температурата.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Busav

• Сениор
Од сабајле прво гаргара со лимон и сода, па со сол и вода сеа пак ке правам со сода и вода... 3 дена температура 38 и болки во грлото ненормални. Прв пат ми се случува да фатам гнојна ангина ни на душманот не му посакувам...
Мава на грло и "чистиов воздух", сеа ке тркнам еден прочистувач да земам

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Од сабајле прво гаргара со лимон и сода, па со сол и вода сеа пак ке правам со сода и вода... 3 дена температура 38 и болки во грлото ненормални. Прв пат ми се случува да фатам гнојна ангина ни на душманот не му посакувам...

За гнојна ангина мораш да одиш на лекар антибиотици да ти се препишат или инекции. Сама од себе нема да помине. Тоа со вода плакнење не е лек туку демек да помогне со болка.

Отсутен Busav

• Сениор

За гнојна ангина мораш да одиш на лекар антибиотици да ти се препишат или инекции. Сама од себе нема да помине. Тоа со вода плакнење не е лек туку демек да помогне со болка.
Пијам лекоклар антибиотик, инекција нема да можам бидејки сум алергичен на пеницилин..

Отсутен DarthJe5us

• Легенда

Пијам лекоклар антибиотик, инекција нема да можам бидејки сум алергичен на пеницилин..

Имаш правено тест за алергија или кажано ти е?

Отсутен Busav

• Сениор
Имам правено пред да праам операција во 2019

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
Инекции се права ствар, кое лапање амоксиклави и глупости, па чекај па не фаќа, вака дирек коктел и линкоцин и за температурата ќе те бапнат нешто :D Еден ден едната тртка ќе те наболва еден ден другата :D Среќа мене тетка ми ми е матична и сестрата златна рака има за игла :D Викенди на брза помош кога ставав како на носорог да дупчат не на чоек, уште му е криво оти идиш. Имам другар од дома викано да ми ја вози колата за назад, не можев кумплуг да стиснам.
Едит : консултирај се овие погоре шо ги пишав ќе да се за алергични на пеницилин
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен DarthJe5us

• Легенда

Сигурно има и инекции без пеницилин за таа намена, а ако било на државно тестот може и грешен резултат да извадил.

Инекции се права ствар, кое лапање амоксиклави и глупости, па чекај па не фаќа, вака дирек коктел и линкоцин и за температурата ќе те бапнат нешто :D Еден ден едната тртка ќе те наболва еден ден другата :D Среќа мене тетка ми ми е матична и сестрата златна рака има за игла :D Викенди на брза помош кога ставав како на носорог да дупчат не на чоек, уште му е криво оти идиш. Имам другар од дома викано да ми ја вози колата за назад, не можев кумплуг да стиснам.

Оспен чим не може да пие директ инекции. Амоксиклав не знам за која болест ми помогнал во животов.

Отсутен Busav

• Сениор

Сигурно има и инекции без пеницилин за таа намена, а ако било на државно тестот може и грешен резултат да извадил.

Оспен чим не може да пие директ инекции. Амоксиклав не знам за која болест ми помогнал во животов.
И ти си прав, 8 ми септември се оперирав се бива и грешен да е тестот :) десното пукна сеа останува уште левото и да се спасам од макава :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
Betadin 1%imash za grlo, ne leci ama ne osekjash grebenje/ bolki. Mozda i nisadorot mi pomogna, ednonod tie dve beshe  dodusha i nemav ekstremno gnoj na krajnici  pocetna faza. Antibiotik ne piev. E sega kic. Ima eden zubar i sekojpat ko kje preferiraat doktorive operacija kaj nego na cistenje krajnicite i za 2 dena si ko nov, gi cisti i gi macka so nekoja ampila, ama ne zna kakko se vikase.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Е сега, заборави да спомнеш колку малку боли тоа премачкувањето грло. :)))

Имам отидено на доктор за тоа еднаш.
Само еднаш. :)))
Министерство за транс, поп и виски.