Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1982401 пати)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4415
Жена ми имаше корона додека беше бремена, така да сеа веројатно и беблакот има антитела :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Спред твитеров што читам ако е така како што пишуваат со омикронов ден два температура и толку дајбоже сите да поминат со тие лесни симптоми

Не е така.

Присутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
Како е докторе?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Како што си е последниве 2 години.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
Омикронот е лесен некој со ниска температура 37.5 , некој само со течење нос... Два дена се акам кај докторката и со нејзе баш муабет вика не е страшно, ама јас од малава сум го фатил грипот... Денес немам температура ми препиша антибиотик, подобро се осекам. Вчера вечерта беше страшно 4 литри вода суши уста упм, и пулсот 140 ... Иначе од неделата од дома немам искочено освен до продавница и аптека...

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
Единствената разлика меѓу Омикронот и другите варијанти е што не се спушта на плуќа.  Така викаат официјално.

Антибиотик ни под разно, освен ако не покаже на CRP.

Две години некои работи треба веќе да ги знаете.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Што да знаеме, кога тие што треба да знаат, не знаат.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда

За антибиотици се знае. Не е само заради овој вирус. Не се пие антибиотик за вирусна инфекција. Ако имате потешкотии се прави CRP и ако е покачено се зема антибиотик.

Инаку поголема штета правите на организмот отколку да спречете нешто со антибиотик за време на вирусна инфекција.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612

Две години некои работи треба веќе да ги знаете.
Што бидна со оставањето чевли пред врата, со спалувањето облека пред да се влезе дома и другите перипетии со кваки, па со миењето прехрамбени продукти со варикина...
Единствена енигма ми остана како да се истретира лебот ;D

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2947
А што убаво ме праќавте по забрани за возење, сега пак се вративте на корона - дискусија  :-\

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
Што бидна со оставањето чевли пред врата, со спалувањето облека пред да се влезе дома и другите перипетии со кваки, па со миењето прехрамбени продукти со варикина...
Единствена енигма ми остана како да се истретира лебот ;D

Лебот го прскаш со алкохол

Win/Win ;D

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111

За антибиотици се знае. Не е само заради овој вирус. Не се пие антибиотик за вирусна инфекција. Ако имате потешкотии се прави CRP и ако е покачено се зема антибиотик.

Инаку поголема штета правите на организмот отколку да спречете нешто со антибиотик за време на вирусна инфекција.
Само салам доктори не даваат превентивно антибиотик, направив крвна слика откако видоа дека црп то ми е качено тогаш ми дадоа антибиотик, кај нас лекариве се научени панцеф и сумамед...

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
А што убаво ме праќавте по забрани за возење, сега пак се вративте на корона - дискусија  :-\

Тоа во медицината го викаат "свако чудо за три дана" :)
Шала на страна, ако ти вреди мислење, можеби имам два-три збора паметни околу тоа од искуство.

Тука, секако, не би пишувал за тоа.
Ќе ми ебат мајката, па ќе ме натераат и јас истото да го направам.
Знаеш, впрочем. :)))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Омикронот е лесен некој со ниска температура 37.5 , некој само со течење нос... Два дена се акам кај докторката и со нејзе баш муабет вика не е страшно, ама јас од малава сум го фатил грипот... Денес немам температура ми препиша антибиотик, подобро се осекам. Вчера вечерта беше страшно 4 литри вода суши уста упм, и пулсот 140 ... Иначе од неделата од дома немам искочено освен до продавница и аптека...

Стари, не се секирај, циркулира и некој друг фаќен вирус од пред нова година па преку децата пострадаа постарите т.е. ние :)
Оди ли малото во градинка? Ако да - големи шанси дека е тоа.
Кај синот неделата пред нова година, од 28 деца само 4 беа на школо.
Дојде Петок, се разболе и тој :)))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612

Стари, не се секирај, циркулира и некој друг фаќен вирус од пред нова година па преку децата пострадаа постарите т.е. ние :)
Оди ли малото во градинка? Ако да - големи шанси дека е тоа.
Кај синот неделата пред нова година, од 28 деца само 4 беа на школо.
Дојде Петок, се разболе и тој :)))
Исто, синот дигна температура на еден ден, брзиот тест и крвната слика негативни.
По 2 дена жената, но само еден ден, преку викенд се оправи, за во понеделник да ја здене посериозно и ја држеше 3 дена, и повторно брзиот тест негативен.
Јас во џунглата од вируси низ дома останав нечепнат :)