Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1981142 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
Деновиве колегата(52год.)му избега на гробарот од лопата.
Вакциниран со две дози Фајзер закачи корона,во изолација арен сум,малку температура,чај,супи,6-от ден се снеможи тотално.
На болница директно,на кислород....среќа шо здравството си функционира како шо треба во Немачка.Мада уште не е баш најдобар,ама демек најлошото поминало.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
Доктурине велат до 38 тт да не гибаш ништо, тоа е тт која ја создава телото како би направило непогодна околина за вирусите а ти го заебаваш. Над 38 почнуваш прво со туширање со 35-6 степени ( малце накај ладна е, ама немој грч ладна), и шпиритус со вода (1:1) со ацисал. Исто апелираат да се внимава со антибиотиците, освен ако нема јасни индикации за бактерии.
За децине блокмакс се покажа ефикасно, исто и кај ними помага туширање и алкохол со вода и ацисал, тоа матичната ни го препорача.
Вода, течности, чајчиња супи максимин што мојш, а и електролити чат-пат ( немој повеќе од тоа што е препорачано, за деца други се дозите).
Ти си млад, плус со 2 вакцин ем овај сој е по слаб.
Со лесно.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
Вакциниран со две дози Фајзер закачи корона,во изолација арен сум,малку температура,чај,супи,6-от ден се снеможи тотално.
На болница директно,на кислород....среќа шо здравството си функционира како шо треба во Немачка.Мада уште не е баш најдобар,ама демек најлошото поминало.
према статистика и познаници најмногу јабана одеа со шеќер и скриен шеќер ( што не се замараме никој).
ме мрзит да ги бара линкојне, имат на гугло

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Абе нека се крсти колегата што така му бил пишан програмот инаку и свети немачка не го вади од кај гробарот.

Sent from my SM-N770F using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
Тоа да,ама неможиш да споредиш нега од 24часа некој над тебе и фрлен заклучен во некоја провизорна соба.Апаратура и услови итн.итн.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
А замисли да бил антиваксер како тебе без две дози немал да му избега на гробарот  :-X

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3918
Decki eve vi edna situacija od denovive. Prv bratuced od Sk vakciniran so dve dozi fajzer pred mesec dena, zaboluva od korona, isto i prva bratucedka voopsto ne vakcinirana i ona zaboluva od korona. Dvajcata za sreka sega se zivi i zdravi. Arno ama on ja pominuva bez nikakvi posledici vo stan vo samoizolacija a ona ja pominuva isto so nego vo stanot ama "malku" potesko od nego. E sega prasanjeto sto jas vi go postavuvam na site e slednoto. Zs vekje ako ima rizik da zabolis od korona da ne bides vo slucajov bratucedov otkolku bratucedkava. Poarno vakciniraj se i kraj. Normalno eve vi screenshoot od muabetov megu nego i mene na facebook. Interesen moment mi e sto on voopsto ne ni posumljal deka e zarazen, dodeka ne mu se javila ona😁

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2190
Битно е да се пие многу течности од колеги луге што поминале тоа е советот за разлика од некој што не пиел течности поминувал потешко.. Ја пред нова година на еден ден кренав температура утепан цел ден болка у кичма нозе ко да си трчал воспалени матичниот ми рече кафетин колд макс 1000 и послем 6 саати парацетамол и така ја спуштив температурата на тестирање нејкеше да ме прати на крвна слика изместени параметри и според него вироза, тие денови по 5 литри течност внесував што супи што вода, цеден портокал лимон послем пар дена кашлица искочи и траеше сега да се стиши бранов ке направам едно испитување на антитела да не бил ковид случајно, дома уште прв момент чим осетив се изолирав од сите па кај нив ништо немаше

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Штета му кажала, ќе си скијаше чоекот и никому ништо, вака ем дома, ем паники.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Тоа да,ама неможиш да споредиш нега од 24часа некој над тебе и фрлен заклучен во некоја провизорна соба.Апаратура и услови итн.итн.
Прав си

Sent from my SM-N770F using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
А замисли да бил антиваксер како тебе без две дози немал да му избега на гробарот  :-X
Нема шо да мислам.
Истотака друг колега исто годиште како првиот кој има мака со притисок и шеќер невакциниран гајле нема,а сопругата негова вакцинирана е и таа лесно помина.
И ај сеа ти мисли.И од кај тоа антиваксер незнам,имам една доза Шмајзер,втората ќе почека.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Добро е важно си чипиран сеа.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
Јас еве 2 години немам фатено корона, три пати ваксан бустиран максимално со Фајзерача.

Да чукнам во дрво сеа за сеа добро врвам.

Очекувам дека ќе се разболам од Омикрон со оглед на тоа како што се шири, ама сум направил се да ги заштитам оние околу мене, особено двете дечиња.

Сопругата бремена беше па се вакцинираше со две дози.

Процдеурално во цела фамилија, само ние дома не се заразивме и моите во Битола.

Иначе направив и ехо на срце, ЕКГ и стрес тест да се проверам тоа што викаат после 3-4 недели од бустер и се е во најдобар ред.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Мојата сопруга е исто бремена и прими бустер некаде 3ти месец и немаше никакви симптоми освен болка во рамо ден два.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2190
Спред твитеров што читам ако е така како што пишуваат со омикронов ден два температура и толку дајбоже сите да поминат со тие лесни симптоми