Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1897965 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Така де, ама очигледно никој не го знај одговорот, не само на форум, туку и пошироко.

Контролен тест нема од лани август месец, со завршувањето на карантинот слободен си.

А сега, ако си позитивен и си вакциниран, нема потреба воопшто да одиш во карантин, си одиш кај сакаш :)

Лудила.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
@Bicikle

Министре, види тамо нешто, поле, нешто натпревар...

https://republika.mk/zivot/zdravje/vo-kichevskata-bolnica-kuchinja-se-lizat-po-sobite/
5 friendly sme nie, ja nz shto e tolku cudno na slikava :D Konjot mnogu jadese, pa morase neshto poekonomicno da najme.

inaku na fb stranata od emiter pishaa 7 dena po pojava na simptomite, i sekako pred toa, ama koj znae kade ee , toa beshe na pocetakot od kovid sezonava.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Така де, ама очигледно никој не го знај одговорот, не само на форум, туку и пошироко.

Контролен тест нема од лани август месец, со завршувањето на карантинот слободен си.

А сега, ако си позитивен и си вакциниран, нема потреба воопшто да одиш во карантин, си одиш кај сакаш :)

Лудила.

Не е точно, ако си вакциниран и си имал контакт со позитивен не одиш во карантин.

Отсутен Bicikle

• Легенда
i ako si prelegal, barem jas koa prelezhav posle 3 meseci sobakot beshe +, jas ne odev v karantin, iako mi se smeni na kratko mirisot. Od togash do sega sum bil mnogupati vo kontakt so koronosani, ne sum osetil simptomi. pa dali sum bil + koj znae...

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7747
  • French diamond
Има некој добиено сертификат за прележаност од Ковид, преку vakcinacija.mk ? После колку време би се генерирал  после позитивниот тест ?

Отсутен Bicikle

• Легенда
ne im rabotit, ili go ukinaa

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Jas imam ama od pred dva meseci. Inace se zeznav za common pass vnesov drug broj na pasos i sega nema ispravanje. glupa rabota ako vneses pogresen pasos ne ti dava opcija da se korigiras; se najavuvam na vakcinacija.mk , stoji najaven ama dzabe, nema pcija za nisto.

Cel minhen go prosetav so sinovac :) , ne me vratija nikade

Edit: sega gledam za prelezanost bilo prasanjevo, jas pomisliv za vakcini. Do pivoto e, se izvinjavam
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
Со македонски потврди дека сме вакцинирани влеговме во Унгарија на крајот од јули, цариникот не ги ни погледна затоа што тогаш идеше и ордата од Турција. Преспавме во Кечкемет, таму ништо не ни побараја. Потоа 2 дена бевме во Гљивице во Полска и таму не ни побараја потврда за вакцинација. Првпат потврдите ни ги побараја во Нирнберг и немаше никаков проблем иако брат ми е вакциниран со синофарм, за мене немаше ни да има проблем оти јас сум вакциниран со Фајзер.
Потоа најверојатно ситуацијата почна да се стега и во Австрија бараја потврди ако сакаш да седнеш во некој локал, нас во Словенија ни побараја. Пола Европа ја прошетавме и нема проблем.
Единствено македонската потврда не ја познава мобилната апликација covidpass. Бар кодот на потврдата не одговара и мораш да ја носиш потврдата со себе или да ја имаш во pdf формат на мобилниот.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5399
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Jas imam ama od pred dva meseci. Inace se zeznav za common pass vnesov drug broj na pasos i sega nema ispravanje. glupa rabota ako vneses pogresen pasos ne ti dava opcija da se korigiras; se najavuvam na vakcinacija.mk , stoji najaven ama dzabe, nema pcija za nisto.
Во вакви ситуации наводно требало некој емаил да се прати за тие да сменат податоци. Јави се, прашај.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55282
  • Махер
Во истражувањето на „Пју рисрч“ било откриено дека на двоумењето влијаат возраста (помладите луѓе повеќе се двоумат од оние што се над 65 години), етничката припадност (Азијците најмалку се двоумат, а црнците најмногу), религиозноста (атеистите најмалку се двоумат, а евангелистичките протестанти најмногу), политичката припадност (конзервативците повеќе се двоумат, а либералите помалку). Авторите откриле дека колку се помали когнитивните способности на учесниците во истражувањето, толку повеќе се двоумат кога станува збор за вакцинирањето. Неточните информации на социјалните мрежи може да го искомплицираат донесувањето одлуки, што доведува до тоа луѓето со пониски резултати на когнитивните тестови да се двоумат - заклучуваат авторите.

https://www.pewresearch.org/fact-tank/2021/03/23/10-facts-about-americans-and-coronavirus-vaccines/

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4091
  • MadaFunker
Значи младите црни рисјани шо се за Трамп се најглупи во УСА во кратки црти :D
New blood of old school

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
Односно дека истражувањето е платено од освестените демократи.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Односно дека истражувањето е платено од освестените демократи.

Освестени демократи/либерали со големи когнитивни способности.

Инаку колку треба да си јак да направиш ваква БС студија, а колку треба да си уште по јак за да ја прочиташ истата :D

Отсутен Mikius

• Легенда
Ставањето етнички и расен контекст како единствен предзнак е погрешно.

Единствен заеднички именител е живеењето и барањето сигурност во толпата.

Да не се мачам да објаснувам :)

Присутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22324
Во истражувањето на „Пју рисрч“ било откриено дека на двоумењето влијаат возраста (помладите луѓе повеќе се двоумат од оние што се над 65 години), етничката припадност (Азијците најмалку се двоумат, а црнците најмногу), религиозноста (атеистите најмалку се двоумат, а евангелистичките протестанти најмногу), политичката припадност (конзервативците повеќе се двоумат, а либералите помалку). Авторите откриле дека колку се помали когнитивните способности на учесниците во истражувањето, толку повеќе се двоумат кога станува збор за вакцинирањето. Неточните информации на социјалните мрежи може да го искомплицираат донесувањето одлуки, што доведува до тоа луѓето со пониски резултати на когнитивните тестови да се двоумат - заклучуваат авторите.

https://www.pewresearch.org/fact-tank/2021/03/23/10-facts-about-americans-and-coronavirus-vaccines/

Еве уште едно study suggests...

Здрави момчиња би можело да бидат примени во болница со редок несакан ефект од вакцината на Фајзер на БионТек поради воспаление на срцето и тоа би било поголем проблем отколку симптомите и последиците од самиот Ковид, тврдат американски истражувачи, а пренесува „Гардијан“.

Нивната анализа врз основа на медицински податоци сугерира дека момчињата на возраст од 12 до 15 години, без никакви други медицински состојби, имаат четири до шест пати поголема веројатност да им биде дијагностициран миокардитис поврзан со вакцината отколку да завршат во болница поради компликации од Ковид.

https://skopjeinfo.mk/vakcinata-na-fajzer-e-rizichna-za-mladi-i-zdravi-momchinja-velat-amerikanski-istrazhuvachi

https://www.theguardian.com/world/2021/sep/10/boys-more-at-risk-from-pfizer-jab-side-effect-than-covid-suggests-study

Едно е да се нема право на избор.
Друго е во отсуство на тоа право да си присилен на опција во која имаш барем право лично да се сомневаш.
Капак е пак да си осуден што воопшто се сомневаш во единствената опција која ти е дадена, па уште и  да ти извадат статистика во кое трло уствари припаѓаш.

:)
« Последно менување: 16 Септември 2021, 11:08:23 am Stratro »