Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1983037 пати)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
Оваа Миа не ја пратам и не ме интересира, ме интересира каков одговор имате за авантурата на писателката Ксенија?
https://www.facebook.com/mia.kostova/posts/10226755463855317

"Крајно после првите информации околу тоа колку вакцините вршат своја работа ме радува фактот што сѐ повеќе читам статуси на вакцинирани кои не се баш најсреќни што се ‘заштитени’ затоа што факт- не се. "

Начинот на кој е склопена реченицата кажува многу. Толку.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Прашање на време беше кога ќе се признае дека ќе мора да се живее со ковидот, исто како што живеевме со грипот.
Оправдание бараат во делта сојот, драпај си мевот.

https://360stepeni.mk/angliski-nauchnitsi-poradi-delta-sojot-imunitetot-na-stadoto-e-nevozmozhen/

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Дечки работев интензивна нега со најтешките ковид пациенти 6 месеци, па ако некој има нешо да праша, слободно

Sent from my iPhone using Tapatalk
Имам многу прашања...

Примен на инфективна со 25% пневмонија, испишан од инфективна со тешки халуцинации и примен во Систина со 95% пневмонија.
Што лечевте на инфективна 20 дена? Зошто се случи така?

Зошто ви се лековите различни од оние на Систина?

Зошто на инфективна гладував со недели а во Систина никогаш не ми беше редуцирана исхраната (впрочем исхраната ме врати во живот)?

Кој ми украде 5000 денари од новчаникот на инфективна?

I mene istovo me interesira. Inaku sistina za 14000eu kolku sto vikaat deka e, ne hrana, licen micheline star chef treba da ti gotvi, a ova so 5000 den mn interesno.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
Прашање на време беше кога ќе се признае дека ќе мора да се живее со ковидот, исто како што живеевме со грипот.

https://360stepeni.mk/angliski-nauchnitsi-poradi-delta-sojot-imunitetot-na-stadoto-e-nevozmozhen/

Ако вакцинацијата беше задолжителна во светски рамки, производството да беше ставено на максимум и сите да биде сконцентирани на производство и дистрибуција и до сеа да имаше 80-90% вакцинираност немаше ни Делта сој, ни бутур.

Е арно ама, капитализмот си го направи своето.

Додај на смесата неписмена багра насекаде (читај: анти-ваксери) и сеа го наебавме ежот сите.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Капитализам + Антиваксерство = $$$

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707

Од поодамна веќе се збореше дека ковидот никаде не оди, туку периодов (годиниве) треба да поминат во damage control. Сеуште се сме во фаза на епидемија и ќе треба доста време да помине кога ќе речеме дека пандемијава заврши и тогаш ќе си имаме сезонски кластерчиња а вакцинирањето ќе стане нормална појава. После некое време ќе се смејат антиваксерите и ќе си викаат леле како можевме да сме толку глупи :)

Отсутен Mikius

• Легенда

Ако вакцинацијата беше задолжителна во светски рамки, производството да беше ставено на максимум и сите да биде сконцентирани на производство и дистрибуција и до сеа да имаше 80-90% вакцинираност немаше ни Делта сој, ни бутур.

Е арно ама, капитализмот си го направи своето.

Додај на смесата неписмена багра насекаде (читај: анти-ваксери) и сеа го наебавме ежот сите.
Делта е само оправдание, возот отиде уште со првите мутации ,(неколку месеци беше потребно за мутација), а тогаш немаше вакцини.
А и да имаше, ќе требаше во рок од еден месец цела популација на планетава да се вакцинира.
Прашање е и тоа дали ќе помогнеше, бидејки за да нема мутација потребно е да се сотре вирусот.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
Вака, имам едно прашање овде иако е консултирано со доктор...
Се работи за многу блиска пријателка, што има Анемија.
Се правеше операција пред 2 години, бидејќи имала големи крварења пеи менструален циклус. Знам дека пиеше некои апчиња, терапии нешто таму.
После 6 месеци терапија, резултатите се многу лоши од кога престана со терапијата.
Искрено не се одбирам ама после престанување на терапијата имала доста покачување на не знам што точно.
И сега, кажува дека нема лек за тоа, поточно дека и било "броено" времето...
Ве молам некој постручен доколку има да помогне нешто, доколку има некое чаре да бараме помош.
Проблемот е што телото не создавало доволно крвни зрнца. Како што најдов по интернет : "Апластична анемијаː ретка, животно загрозувачка болест. Коскената срцевина е неактивна или оштетена поради инфекции, лекови, автоимуни болести, токсични хемикалии."
Благодарам.

Sent from my Samsung S20 FE
« Последно менување: 11 Август 2021, 16:54:18 pm Boshe »
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
Се правеше операција пред 2 години, бидејќи имала големи крварења пеи менструален циклус. Знам дека пиеше некои апчиња, терапии нешто таму.
После 6 месеци терапија, резултатите се многу лоши од кога престана со терапијата.
Искрено не се одбирам ама после престанување на терапијата имала доста покачување на не знам што точно.
Ве молам некој постручен доколку има да помогне нешто, доколку има некое чаре да бараме помош.
Проблемот е што телото не создавало доволно крвни зрнца. Како што најдов по интернет : "Апластична анемијаː ретка, животно загрозувачка болест. Коскената срцевина е неактивна или оштетена поради инфекции, лекови, автоимуни болести, токсични хемикалии."
Благодарам.

Конкретно за таа болест незнам, но вујко ми имаше страшно низок хемоглобин. Пробуваше ептен  лекарства и слабо резултати. Се опорави со препарати од златна пчела. Продавницата мислам се наоѓа во лептокарија. Препаратите се наводно на природна база. Незнам што е точно приказната, но со железото има комбинација на нешто друго во препаратот и стварно му помогна зборам за вредности на хемоглобин толку критични што се препорачуваше итно трансфузија.

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2948
@pirat_07 - Мене ме интересира делот со халуцинациите, што гледаше побогу... Сериозен сум.

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 258
Благодарам.

Правец на хематологија и на нефрологија, вака овде ништо не правиме.

Отсутен vlavot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 352
Дечки работев интензивна нега со најтешките ковид пациенти 6 месеци, па ако некој има нешо да праша, слободно

Имам многу прашања...

Примен на инфективна со 25% пневмонија, испишан од инфективна со тешки халуцинации и примен во Систина со 95% пневмонија.
Што лечевте на инфективна 20 дена? Зошто се случи така?

Зошто ви се лековите различни од оние на Систина?

Зошто на инфективна гладував со недели а во Систина никогаш не ми беше редуцирана исхраната (впрочем исхраната ме врати во живот)?

Кој ми украде 5000 денари од новчаникот на инфективна?
Мислев повеќе општи податоци генерално за болеста, не конкретно за пациент.
Секој пациент е различен и различно се развива болеста.
Сакам да мислам дека ја даваме и имаме истата терапија со Систина, третманот на бар кај нас интензивна, пациентите си масивна пневмонија е таков да... а и често самите фамилии сакаат да си пробат во некоја од приватните како надеж.
А за 5000 денари не сум надлежен треба да пријавиш и да се спроведе истрага.

“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.”

Присутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8387
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Ги немате истите лекови.
Изрично го немате истиот третман!
Ја немате истата храна ниту условите за јадење.
Некој од вас краде пари од болни луѓе пред умирање, потврдено и од други пациенти.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
@pirat_07 - Мене ме интересира делот со халуцинациите, што гледаше побогу... Сериозен сум.
Убави мачиња :D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • French diamond
Ниту пак ги плаќаме исто, како што ги плаќаме тие во Систина.