Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1983186 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Ах да имаше алтернатива...

Уствари има алтернатива!

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Немам замерка за луѓето од граница, работеа сите на Српска граница, на наша само една не работеше.
Проблемот беше што имаше премногу коли (за ден преку недела) и што сите беа по 3,4 рица во кола.
Додека провери пасоши, сообраќајни, зелени картони и слично се губи доста време. :)

Sent from my Samsung S20 FE
Сите работеа?
И тоа чудо го немав видено до сега.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
Каде во Скопје можам да најдам цевка/цревце за хранење(feeding tube). Тие цревцата што се користат за интубирање низ нос да те ранат. По аптекиве креваат ременици.. .

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
Немам замерка за луѓето од граница, работеа сите на Српска граница, на наша само една не работеше.
Проблемот беше што имаше премногу коли (за ден преку недела) и што сите беа по 3,4 рица во кола.
Додека провери пасоши, сообраќајни, зелени картони и слично се губи доста време. :)

Сите работеа?
И тоа чудо го немав видено до сега.
Според сликиве само два пункта работеле, кое сите :'(

https://360stepeni.mk/foto-koloni-vozila-na-tabanovtse-se-cheka-podolgo-od-eden-chas/

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
Да, чудно беше. Ама во Четвртокот работеа сите. :)

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Mikius

• Легенда
Тогаш единствено објаснување е дека ги отвориле сите дури откако се створила гужвата, млекото секако изгорело.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
Можи некој да ми мани пинпоинт кај е неурохирургија на клинички да не вртам пешадија со маката и кој автобуси движат од транспортен центар за натаму на Водњанска. Фала.
 Едит: Kолега Armex ми пиша инфо, фала му многу.
« Последно менување: 13 Јули 2021, 15:48:20 pm vladic3110 »
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4786
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Има некаде инфо кои денови и од колку до колку работат арена а1 пунктовите за ваксајн?

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
@Molec за жал, мислам дека не се вакцинира таму повеќе, нема да работи после 30.07, а моментално се користи само за ревакцинација, барем како што читам во групата. Отворено е до 18 часот.

Провери си убаво за секој случај.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4786
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Јас сум за ре-вакцина и имам закажано на 29ти ама сакам да пробам денес/утре, за да ја избегнам гужвата пошто минатиот пат на 45 степени чекавме саат време на сонце.

Edit: Фала на инфо, ама штотуку дознав дека не смеело фајзер порано од 3 недели да се прими и не давале...ќе си земам чадор за сонце и фрижидерче на тркала.
« Последно менување: 26 Јули 2021, 10:59:18 am Molec »

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Не знам како е во Македонија, може и да пуштаат порано, додуша во зависност и од вакцината. Знам дека во Србија не дозволуваа да идеш порано за ревакцина.

Со среќа и пиши што ќе направиш!

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Nekin bev do salata na revakcina. Od guzva ni g nemase, za 5 min se se zavrsi. I toa mi se javija da dojdam koe vreme sakam posto rabotele do 17h. Normalno, na denot koga trebase da primam vakcina.
Inace nekade procitav deka do kraj na mesec ke rabotat, posle se prefrlat po polikliniki, ambulanti a salata se vraca za sport.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Mikius

• Легенда
Толку беше, сите се извакцинираа, останаа уште антиваксерите скришум да се вакцинираат :D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Не е демоде веќе?
Министерство за транс, поп и виски.