Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1983187 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
Да, добив и јас мејл ама на 2 Јули, тогаш беше 21 ден. Само што не бев во можност да одам тогаш...

Sent from my Samsung S20 FE

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
Денес се вакцинирав во Борис и имаше можност да одберам помеѓу Фајзер и Синовак. Одбрав Синовак, побрзо стигнувале апдејти :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Те лажеле. Еве сеа Трамп ќе им стави бан. Се игра некоја игра тука.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Vcera i jas so nevestata se bocnavme so sinovak i vtora doza ni zakazaa na 27mi juli. Me zacudi doma koga pominuvame pred tv se izmestuvaat boite na televizorot :)
Inace ja bev protiv primanje na vakcina ama sosila me nateraa zakani,uceni i vilkam aj cim sum ovde bockaj.

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 519
Да, добив и јас мејл ама на 2 Јули, тогаш беше 21 ден. Само што не бев во можност да одам тогаш...

Имаш Фајзер во А1 Арена во Скопје, може и таму да ја примиш втората доза.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Akonsi vakciniran vo srbija so prva doza imaat za tebe i vtora. Nema potreba od javuvanje proverki

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
Благодарам за информациите. Сепак решив да не ризикувам тука, отидов во Ниш повторно, завршив работа за 2 мин.
3,4 часа подоцна ми го пратија сертификатот на мејл.
Чисто за инфо, заглавивме на враќање 2ч на граница. :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Granicata e edinstvena zaebancija vo momentov. Posebno poradi sezona na odmori. Jas i vo maj cekav 1h taka da toa e.

Za vakcina se drugo im e pic pec. I za 3ta doza bi otisol tamu ako moze.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Како и секоја година, граничарите/цариниците или каков им е називот, мора да земат одмор за време на годишните одмори и пола пунктови да не работат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер

Како и секоја година, граничарите/цариниците или каков им е називот, мора да земат одмор за време на годишните одмори и пола пунктови да не работат.
Да земат годишен одмор во време на годишни одмори?

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1729
Замисли да отидат на летување во Јануари како секој нормален човек, да ти еам и цариници, сеа им текнало во сред сезона на годишни одмори ;D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • French diamond
Затоа постои замена и смени, замисли да одат докторите, како нив на одмор, па да работат болниците со пола капацитет . Не е оправдување тоа.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Да не биде дека од прва рака имам информација дека отишле на одмори, само претпоставувам бидејки не можам да најдам логично објаснување зошто пола пунктови/шалтерии не работат во шпиц на летните одмори кога се знае дека ќе има навалица на патници/туристи.
И секоја година се повторува истата прикаска.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7638
Нормално е секој да си користи летен одмор, ама началниците се слаби менаџери и не знаат да менаџираат со вработените, затоа секогаш е хаос. Срање службеници, срање началници, срање држава.

п.с. Вакциниран денес во Борис Т. со фајзер. Влез - излез 15мин комплет све.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
Немам замерка за луѓето од граница, работеа сите на Српска граница, на наша само една не работеше.
Проблемот беше што имаше премногу коли (за ден преку недела) и што сите беа по 3,4 рица во кола.
Додека провери пасоши, сообраќајни, зелени картони и слично се губи доста време. :)