Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1983256 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Јас се јавив на контакт телефонот од овде https://covid19.rs/ мене ми кажаа да си се нацртам пак у Београд (таму кај што сум се вакцинирал) за ревакцинација, после 84-тиот ден.

@Simo - Carrier159 pretpostavuvam AZ imash prumeno. Jas vcera na telefon vo Nish dobiv info deka posle 10ta nedela moze da se revakcinira. Planiram sledna nedela da odam 3,4 dena pred krajniot termin

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
Сепак утре ке одиме за Ниш да се вакцинираме. Не се знае дали и кога ке бидне кај нас, така да...
Ако му треба некое инфо на некој, нека пише ке прашаме таму. :)

Sent from my Samsung S20 FE

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
Со шо вакцина ќе се ваксате?

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
Читам по Твитер дека немало веќе Астра да има неколку дена, информирајте се пред да тргнете.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
Не знам што ке има. Искрено не ми менува што и да е, за татко ми е највеќе пошто вози нагоре и секој влез /излез од некоја граница прави пцр тестови.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
@Boshe бидејќи планираме во недела да одиме организирано со кола, ако не ти е проблем прашај дали ќе може и тогаш, а воедно пренеси и искуство од утре.

Секако би стигнале таму најдоцна до 9 наутро, па се надевам дека ќе има Фајзер :)

Со лесно и среќен пат!

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
Менуба нешто ако нема фајзер? Или зенека? Јас мислев дека од торлак ќе земаат вакцини и само со руската ќе боцкаат, ама грешка.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
@Boshe бидејќи планираме во недела да одиме организирано со кола, ако не ти е проблем прашај дали ќе може и тогаш, а воедно пренеси и искуство од утре.

Секако би стигнале таму најдоцна до 9 наутро, па се надевам дека ќе има Фајзер :)

Со лесно и среќен пат!
Ти благодарам. Ке те информирам утре поручек за тоа дали може во Недела.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
Не знам што ке има. Искрено не ми менува што и да е, за татко ми е највеќе пошто вози нагоре и секој влез /излез од некоја граница прави пцр тестови.

Зошто прави тестови,колку шо знам колегите од Мк кои возат нагоре за Де,Ук не прават тестови.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bojan j

• Сениор

Јасно мислев дека станува збор за со Астра од некоја причина. Сори! Среќен пат па сподели искуство.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже

Зошто прави тестови,колку шо знам колегите од Мк кои возат нагоре за Де,Ук не прават тестови.
Татко ми цело време вози за Англија /Шкотска и му бараат стално.
Овде не може никако да му најдат ни термин ни вакцина ни бутур...

Инаку за вакцинација бараат пасош или може и со лк?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
Незнам зошто му бараат,кога тој и да направи во Мк тест дур стигни до Англија ќе поминат најмалку 3-4дена,зависи од границите.
Еве јас влегувам Англија секоја недела по 2 пати ништо не ми бараат.За назад се тестиравме со брзи тестови на пунктовите низ Англија,сега веќе ни тоа не го правам.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
Читам по Твитер дека немало веќе Астра да има неколку дена, информирајте се пред да тргнете.

Za revakcina ima, za prva doza moze nema

Отсутен Bojan j

• Сениор

Za revakcina ima, za prva doza moze nema
Нема ни за ревакцина, беа пријатели попладнево. Не им кажале кога ќе има. На пријателиве терминот им е нареден четврток може затоа и ги одбиле.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
Neznam, denes na telefon mi rekoa ako sakash dojdi i denes.
Ako nema AZ, neka pushtat edno fajzerce