Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615563 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Што е проблемот конкретно? До дома да дојдат да вакцинираат?

Денес термин кенкаш?

Малку да не забега другар?

3 месеци од пријавувањето, абер нема, ти се жалиш? И уште којзнае колку време, нема да има абер за повеќето од нас. Дај ми го терминот! Акаме до Белград, до Ниш, не враќаат, се молиш насекаде, пари да им дадеш не примаат, ти се жалиш што требало да мрднеш со газот.

Не бе, не. Не. Не, не и не. Ц'к. Не, не, не.

Реторичко е прашањево се разбира, за малку да си ја чукнеш главата и да се вратиш во реалноста, зошто си заминал изгледа во Монако со мислите.

Свашта еј, свашта!

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
Чекај сега...

Кај виде дека вчера се пријавив? Прво.

Второ - кај виде дека сакам дома да дојдат?

Трето, не кенкам. Прашувам, зошто да тепам 160 километри пута 4, (640 километри), кога и во Гевгелија вакцинираат? На 10 километри ми е.

Еве, мора во Кавадарци, нема проблем. Зошто не се реорганизира системот, семејно да се вакцинираат луѓето? Или ако веќе се оди по старосна граница, бар по двајца, два пати да тепам 160 километри, наместо 4.

Шо е со забегувањево, не ми е јасно? Што е твојата поента, уствари? Вакцинација.мк ти да не ја правеше?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Ништо, батали. Џабе.

Отсутен Diesel

• Сениор
Знаев. ОК.

Едит:

Што го смени постот?

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
Па рекоа дека ако ти стигнал термин за во друг град да идеш во својот град на денот на терминот и да го покажеш СМС-от и ќе те чипираат без проблем, аман до толку да не се следеле вести.

Отсутен Diesel

• Сениор
Аха, важи. Кога ќе ти стаса тебе, ти оди во друг град.

Кажи како те одјебаа.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Знаев. ОК.

Едит:

Што го смени постот?
Прочитав дека сум згрешил за пријавувањето и коригирав.
Знаеш? Не знаеш. Си решил проблем во животот, за кој молиме веќе година и кусур. И на автомобилски форум се жалиш за возење од 160км. Што понатаму да зборувам. Уживај си во вакцините и релакс вожњата, ете тоа ќе кажам!

Ние ќе чекаме макар и во Белград да не викнат и станувам во истата секунда и тргам.

Отсутен Diesel

• Сениор
Човек, немам јас термин уште, разбираш?

Туку, арно од провинција сум, па не сум толку свилен да трчам во друга држава за да можам да одам "до Грчка" летово, по скопски.

Едит:

Од возбуда, што побрзо да покажеш фрустрација, само едитираш.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Мене не ми се одеше до Белград а можев многу лесно да завршам работа, ама ако ме викнат за у Грчка на вакцинација у секунда полетувам. 2 години не сум јадел прописно Гиро :)

Отсутен Diesel

• Сениор
ОК, гиро е валиден аргумент.

И јас идам со тебе.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
Мајка ми минатата недела ја пријавив денеска се вакцинираше, комшиката врсничка на мајка ми пред 3 недели се пријавила уште чека.Незнам дали има врска тоа на кој пункт избираш да се вакцинираш, комшиката одбрала Букурешт мајка ми ја пријавив во Чаир.

Sent from my SM-A105FN using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Организациски чкрипи работава со вакцинацијава, факт.

Отсутен Diesel

• Сениор

Ха... Зезаш, 100%.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Таман работа! Него да си завршиш работа како знаеш и умееш...