Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1983278 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
Вие што прележавте, мило ми е што сте го поминале. Ама измеривте Д Димери откако помина?

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
Вие што прележавте, мило ми е што сте го поминале. Ама измеривте Д Димери откако помина?
Ја не верува во д-димери. 800 денари се, не измерив, си пија кардиопирин,доктурката ми рече нема потреба дека лесно су поминал .
Се чека пар форумџии да пресечат и за кај нас дали ќе се одобри, демек оригинал да биле вакцините.
Од мене имате зелено светло

https://off.net.mk/vesti/svet/uchime-od-danci-dovolno-e-hjuga-ajde-malku-samfundsind?fbclid=IwAR0IHmfZDSmtSAfZSpD-ZrNhn49U6UQW6L5pcn5OzdHfzZka5ZMgzsSV8oA
Ја видиш цело време су се понашал ко данец.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4103
  • MadaFunker
Што збориш, какви 800 денари. На државно проверка на крв + ддимери е двеста и нешто денари. И нема што да веруваш или неверуваш најголем проблем се тие, ја би ви препорачал на сите што имате со ова мака да си ги проверите.
New blood of old school

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Што збориш, какви 800 денари. На државно проверка на крв + ддимери е двеста и нешто денари. И нема што да веруваш или неверуваш најголем проблем се тие, ја би ви препорачал на сите што имате со ова мака да си ги проверите.
Баш така. Ако почнале тие да мрдаат, тогаш си во "ранлива категорија" и треба особено внимание.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Не ми даваше матичната упат, можи и без пари да се ама се запна дека немало потреба. А да ги полна приватниве не намерава.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
И јас не мислев ама ме натераа моиве  и не жалам што дадов 50€ за двете мерења.
Во првото д димерите беа 800 а после 5 Клексан инекции 350.
Не се заебавај бицикле, оди прави крвна слика.

Отсутен Bicikle

• Легенда
И ја сака, ама не ми дава упат матичнава и ме убедува дека не треба. Многу ми се 50 еу, сега дадов 4000 за летва. За инат не им ги дава, не за друго. Па што сака нека биде, инато е поголем.
А ако е 200 ден би дал. @Prof. Greenthumb  ти треба упат за на државно? Мерат кај нас Кичево ?

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
Kade naogjate kleksan, vo skopje nikade nema. Za trudnica mi treba ova e katastrofa sto se desava nikade nema lekovi gospodinot minister se slika i kazuva deka se e vo red

Отсутен Bicikle

• Легенда
Od ponedelnikot nema. Имаше некоја замена, ама не знам дали е соодветна. Heparin mislam beshe. Probaj so mito, jbg.

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
Ni flexiparin nema ili kako i da se vikase, i preporacaa da ne se menuva... ne e bash jbg. U ova parce zemja nareceno drzava treba da pocnat metci da igraat

Отсутен Bicikle

• Легенда
"Jbg" pishav za mitoto... glej da se snajsh, ostaj metci petci.

Отсутен Bicikle

• Легенда
P.s. aminoven harman i lipogundin se okoziv dur najdov.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7638
Лани ме избоцкаа со  фраксипарин за дедимерите, лесна инекција, сам можеш да се боцкаш.. побарајте ако најдете, ама консултирајте се лекар дали е соодветна замена;

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 916
Измерив, и беа ок. 1100 денари, во капиштец, во редот на Воденица

Отсутен Bicikle

• Легенда
И клекцанот мојш во домаќи услови