Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1983283 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4713
Секако дека патувањето во странство, посетување конференции, состаноци, туристички патувања, летувања, зимовања па и вработувања ќе бидат условени со примена вакцина против коронавирусот. Тоа е индивидуална одлука на секоја држава, фирма, организатор на настани. И секако дека тие што ја немаат примено ќе бидат дискриминирани. И секако дека никој нема да превземе ништо околу тоа.

Јас не го гледам ова како некаква дискриминација. Го гледам како консеквенца од одлука која некој свесно ја донел. Свесно одлучуваш да не учествуваш во модерното општество? Добро.
Многу битно тука е и како е настанат вирусот и како е пуштен во дивина, зашто верувам дека многу ќе го смени начинот на размислување во врска со „незадолжителната“ вакцинација, барем кај еден дел од популацијата.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
....

Јас само кажувам дека не е одобрена затоа што е забрането тестирање на деца и трудни жени. Затоа деца и трудни жени нема да се вакцинираат никаде во нормалниот свет. После тоа остануваат само вакви претпоставки.

Пошто не сум истражувал или воопшто не сум учел факултет поврзан со генетика нема да коментирам за текстот за споредбата на днк/рна.

А во врска со “глувци“ не се први британците, тестовите на Фајзер вклучуваат 40к+ луѓе. Имаше и од таа студија дека има алергиски реакции кај некои луѓе.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22380
Исто како со нов модел на автомобил, треба да помине време да се детектираат и отстранат фабричките мани, а во меѓувреме кој купил, купил..

Само што некои од нус појавите на чкарт вакцина не можат да се решат со recall за жал.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Ако изборот е 100 мртви и 1000 проблeмaтiчни спроти 100 000 мртви од вирус што ќе одбереш?

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
Да ги вакцинира критичните, а ја нема да се вакцинкра оти 2 недели без лкохол малце...

Отсутен Mikius

• Легенда
Бичикле, ко бичкија си ;D

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
Ако изборот е 100 мртви и 1000 проблeмaтiчни спроти 100 000 мртви од вирус што ќе одбереш?
Избери ти да бидеш проблематичниот. Зошто јас да бидам??

Отсутен DarthJe5us

• Легенда

Не се бира тоа лол.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
Исто како со нов модел на автомобил, треба да помине време да се детектираат и отстранат фабричките мани, а во меѓувреме кој купил, купил..

Само што некои од нус појавите на чкарт вакцина не можат да се решат со recall за жал.

Некогаш и recall е касно.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22380

Не се бира тоа лол.

Се додека можам јас да бирам, ок е..па дури и да е задолжително за ризичните групи, ок е со крајна цел светов да се врати во нормала.

Ама да не биде само да не можам до Тинекс да одам бидејќи  "свесно сум одлучил да не учествувам во модерното општество"... а здрав, прав, неризичен, па и прележан... знаеш.. како оние 46 милиони 97% случаи..

Е тогаш и тоа како ќе читам фус ноти со нус појави.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Има пресметки, математики. Една работа е да остане стерилна баба ми, друга работа е некоја 20 годишна (ако има таков ризик). Една работа е како ќе реагира некој здрав прав, друга некој со шеќер, трета со рак, четврта со шеќер и рак на 60 години.
А за грците, ако сакаат да не префатат од мене тија нека си се вакцинисаат тија, исто и бугарите :D
По мое имаше и попаметни начини да се справиме со коронава, или па може сега опаднала силата на вирусот па затоа имам таков утисак.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
Се чека пар форумџии да пресечат и за кај нас дали ќе се одобри, демек оригинал да биле вакцините.

Отсутен Bicikle

• Легенда

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Некогаш е добро што живееме во 3-та земја.