Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1823312 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
300.000 год не ни наштетиле, анџак почна да се развива медицинава масакар ни напраја.
Прашај ги Индијанците...
nimi drug gi istrebi...
Да, друг вирус ги пеплоса :)

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.
Против комарци прскаа периодов?
Дај кажете нешто ефикасно решение за дома, парче не направија...
Имаш две опции:
A. комарници на сите џамови
Б. мачкање/прскање со Autan стик/спреј

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Комарниците имав ама ги извадив зошто ми ги ставаше еден профи мајстор, ги намести колку да се рече дека има, а комотно можеше мајски бумбари да влезат.
Вчера ги преправав/кроев ради фасадата, им ставав дуплофан и дихт гуми (оние за врати) пошто двокрилни ми се прозорите со средишен столб помеѓу нив, таму ја исполнував луфтата.
Тоа ми е сеа средено, ваљда ќе помогне.
А од тоа кремите на децава скоро се пробав, ништо не помага ко комарецот да е вакциниран од се.
Мамата нивна...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Златен комарник. Јакото местење 4 штрафа и магнетче. Јас им ги нарачав да ми ги скројат и сам да си ги наместам. Инаку... Ете.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Da ne se prenesuvat koronishte komarcive? Pastrma me naptaja...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Samo komarnici, 3 godini zivot ziveam...

Отсутен Mikius

• Легенда
Случајно фатив Смртоносни катастрофи на bbc earth издадено 2019. Свински грипови, еболи, пандемии, карантини, вакцини...
Тргна од полноќ кон 2.000та со катастрофи и колапси ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
Према графички прикази шѕо ги има на гугло корона в.с. било што, се' друго изгледа мачкина кашлица, дури и да компензираш со развој на сообраќај, населеност итн. А денес демек техничкиот напредок и медицината се на наша страна.
Вода на огнот од масло ќе биде кога ќе дојде сезона на сезонски грип, некои пандемиолози претпоставуваат дека ќе има голема смртност ради комбинацијата од двата.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
Према графички прикази шѕо ги има на гугло корона в.с. било што, се' друго изгледа мачкина кашлица, дури и да компензираш со развој на сообраќај, населеност итн. А денес демек техничкиот напредок и медицината се на наша страна.
Вода на огнот од масло ќе биде кога ќе дојде сезона на сезонски грип, некои пандемиолози претпоставуваат дека ќе има голема смртност ради комбинацијата од двата.
Но добрата работа е, ако ги почитуваме мерките за заштита: физичка дистанца (не знам како ова премина во социјална дистанца), маски, дезинфекција итн., помагаат во спречување на ширење и на останатите вирусни заболувања, како што е и сезонскиот грип. Така што, јас не очекувам дека грипозната сезона со овие мерки што сега ги применуваме ќе биде поопасна од останатите, односно очекувам грипот да биде во помала мерка застапен.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
Но добрата работа е, ако ги почитуваме мерките за заштита: физичка дистанца (не знам како ова премина во социјална дистанца), маски, дезинфекција итн., помагаат во спречување на ширење и на останатите вирусни заболувања, како што е и сезонскиот грип. Така што, јас не очекувам дека грипозната сезона со овие мерки што сега ги применуваме ќе биде поопасна од останатите, односно очекувам грипот да биде во помала мерка застапен.
Премина затоа што не се употребуваше многу фин и прецизен збор растојание

Зависи грипозните во која графа ќе ги стават :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7665
  • French diamond
А кој тоа ги применува мерките ? Ако беше така немаше да има 205 нови вчера.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Случајно фатив Смртоносни катастрофи на bbc earth издадено 2019. Свински грипови, еболи, пандемии, карантини, вакцини...
Тргна од полноќ кон 2.000та со катастрофи и колапси ;D

Исходот е тој.
Ти како сакаш фати...политички, музички, здравствено....СУВ... ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
I do koga planirate da ziveetw vo tiranija i vo strav?

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
До среда ;D