Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1609659 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Отсутен Mikius

• Легенда
Мој човек :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Не одете на клиника за време на молитва да не заглавите со чекање =)))

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Паталци од ишијас- помагајте.
Ме фати околу Декември, најверојатно од премногу седење + шок на телото од преголема физичка активност се сведов на минимална (за мене).
Направив глупост, си реков  треба hamstrings и кичма да вратам во форма, вежбав турбо месецов и као се осеќав по ок, но сега сфатив дека направив многу голема грешка и само ми се влоши.
Што ви помага?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Наклофен ретард и одмор.

Отсутен Mikius

• Легенда
Да го прашаме Френки Белевен ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Rakija.
Витамини си пробала? Штo знам kој ваљда D3, Ca,Mg, за коски/'рскавици за мишичи. Уствари минерали се некои ама.... Ова додатно покрај блокатори на болка што ги спомна Дени, нз, може физикална, бањи топли/сауни би го убрзале процесот за опоравок.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Ме фати околу Декември, најверојатно од премногу седење + шок на телото од преголема физичка активност се сведов на минимална (за мене).
Направив глупост, си реков  треба hamstrings и кичма да вратам во форма, вежбав турбо месецов и као се осеќав по ок, но сега сфатив дека направив многу голема грешка и само ми се влоши.
Што ви помага?
Само масажи

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2167
Или па може да проба да отиде и кај физијатар на преглед, наместо да бара совети на форум за автомобилизам.

Пример.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
Што ви помага?

Јас цела скоро цела 2018-та се заебавав со ова, имав посериозна повреда при вежбање при што имав одредено изместување во кичмата и нервот ми беше приклештен на неколку места (не знам точно кој пршлен/диск беше).Имав болки/симптоми од долниот дел на грбот, препонот, па се стапалото.

Моментално сум 99.9% од времето супер, но има периоди/моменти кога слабо, но осеќам понекогаш симптоми од повредата.

Мојата терапија се состоеше од прво исправање на изместувањето, електрична стимулација на нервниот систем, ултразвук, ласер и некои слични работи, за на крај да се заврши секој третман со долга масажа (не од оние фините :) )

За време на целата терапија, откако критичното средување се заврши, со амин од лекарите одев во теретана и правев строго лесни вежби.Oва многу ми помогна за време на терапијата.Сеуште се враќам постепено од "уназадувањето" што го имав во текот на целата година, но овој пат со многу повеќе пазење и не форсирање :)

Секако, целото лекување/дијагноза си беше направено од медицински лица и строго го советувам истото :)

Сепак кај мене беше малце понезгодна повреда/ситуација, но јас не би правел ништо без консултација со соодветни медицински лица.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
V teretana se eba ? Kako ako da ?

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
V teretana se eba ? Kako ako da ?

Во теретана... еве го постот од лани.Сепак испадна посериозна работа од тоа што начелно изгледаше.

Се форсирав малце тој период и ова беше "кулминацијата".

Благодарение на одредени деца во теретана, изгледа ќе мора да одам на проверка/третман/масажа на долниот дел од грбот.

Со цел памет додека правев тешка серија на чучњеви ми се пикнаа да поминат под шипка, за да земеле тегови од squat rack-от, што беше доволно да ми го заебат движењето/рамнотежата и на дел од секундата да ја изгубам стегнатоста во стомакот/грбот.

Ајде уште малце ќе дојде и ќе помине летово и се ќе биде вратено во нормала.