Автор Тема: PAYPAL ???  (Прочитано 37750 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Одг: PAYPAL ???
« Одговори #45 на: 11 Април 2012, 11:06:38 am »
Јас не сум ЛЕП, ама ќе порачаме. Што поточно? Како да се регистрирам и дали си сигурен дека прават достава до Македонија?

Vaka mi odgovorija na FB.

Hello! our shop is offline , beause of major reconstruction. You can still order the calibra dials per email or here. We just need item number. You can pay with paypal.

Cekam odgovor za dostavata vo MKD.
Koja druga informacija ti e potrebna?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #46 на: 11 Април 2012, 11:56:41 am »
Па како да се регистрирам, бидејќи не работи странта кога ќе кликнам на My Accоunt.

Инаку потребен ми е и item number.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #47 на: 11 Април 2012, 12:01:50 pm »
Нема да се регистрираш, ќе платиш директно од paypal на нивни mail и ќе им пишеш item number.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #48 на: 11 Април 2012, 12:17:36 pm »
Seuste se dopisuvam po mail vo vrska so tocniot produkt posto navodno sum imal " very rare electrical gauges"..
Treba da mi odgovori i nacinot na plakanje, dostavata i trosocite okolu dostavata.

Edit:..stotuku mi odgovori:

You can also pay with bank transfer. I am not sure if you pay commition if you transfer money to bulgaria, but I think , you don't. I have no idea how long delivery takes and how much it costs. I think that our main corier Ekont can deliver to Macedonia. I have to aks. This is the safe way. I never used the post to send anything overthere.

Predlozi ( poshto drvo za ova ;D)
Paypal, Western Union ili moze i preku Stopanska so VISA GOLD, primer?

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #49 на: 11 Април 2012, 12:29:45 pm »
ako e od usa preku normalna posta e nad 35-40 dena, od anglija ide preku air mail i e za 10-tina dena tuka od azija i avstralija od 25-35 dena, baraj si tracking number za 3-5$ + e i plati preku paypal zasto te imaat pokrieno so nivnata polisa za zastita na kupuvacite, iako ne se prevaranti 99% od prodavacive i gledaat da usluzat mozebi ako platis preku tvoja smetka i se izgubi pratkata ke gi boli uvo za toa so si platil....
ps baraj da ja pisat pratkata 25-35$ za da ne plakas carina i danok tuku samo gabarit,dostava  i tezina na pratka od 200-350 denari

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #50 на: 11 Април 2012, 13:36:33 pm »
OK.  Paypal it is, then.

Inace od Bugarija stiga pratkata. :)

Ostanuva uste nekako da se poracaat i platat.
Ke vidam sto ke odgovori  bugarov.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #51 на: 11 Април 2012, 13:39:16 pm »
Па немаш некој што може да го плати и да ти го донесе од Бугарија?

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #52 на: 11 Април 2012, 13:44:16 pm »
Bugarija slabo.

Edit: Big thanx do Gojdo, duri i da ne izleze rabotata.

« Последно менување: 11 Април 2012, 14:37:51 pm Stratro »

Отсутен Stefan_g

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 63
Одг: Одг: PAYPAL ???
« Одговори #53 на: 18 Март 2013, 01:54:26 am »
Дали може некој да ми објасни како да префрлам пари од paypal на банкарската сметка?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #54 на: 18 Март 2013, 09:57:47 am »
По автоматизам оди тоа, мене ми врати пари продавачот (поради тоа што пратката не стигна за 45 дена) и во историјата на paypal ќе видиш прилив од Х пари и одлив од Х пари, проблемот е само што ќе треба да почекаш 3-4 дена додека ги прокнижат средствата од твојата банка.

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #55 на: 18 Март 2013, 14:52:33 pm »
За сите што сеуште не се снаоѓаат со пејпал (популарно PayPal)
да, Можете да имате ПејПал во македонија и ке функционира прилично беспрекорно се додека не пробате да си играте со нивните правила...

Сакате да си направите пејпал и да купувате на интернет ? Нема проблем, во вакви ситуации имате ризик 0 затоа што нема што да изгубите освен да ви го блокираат пејпал-от со салдо 0...
Доколку сте како мене, и сакате и да добивате пари на него, тогаш треба да внимавате повеке како и што правите...
Во 2те ситуации процедурата е прилично иста (на почеток)...

Регистрирајте се на ПејПал со реални информации (Освен држава, за држава ставете Хрватска (препорачливо особено ако планирате и да добивате пари на ПејПал) а можете и словенија но добивањето пари ке биде поризично на Словенска сметка затоа што пејпал веке добро знае дека македонци се регистрираат како словенци :) )
При регистрација не внесувате никаква картица, кога ке побара да внесете картица, идете "Skip" или "Go To My Account"
Потоа ја потврдувате и-меил адресата дека е валидна и одкако ке ги средите основните барања на пејпал (наведени од десната страна кога се логирате на вашиот акаунт), преогате во додавање на картица (обидете се процедурава да ја завршите во еден ден, поточно истиот кога сте се регистрирале)
За да додадете картица, ке ви треба VISA ELECTRON од било која банка овде кај нас (проверено работи со НЛБ, ТТК, Охридска...)
Влезете на пејпалот во одделот за подигање пари "Withdraw Money" тамо ке ве праша дали сакате на US Bank Account или VISA card, одбирате VISA и бидејки до сега немавте картица, ке ви побара да ја внесете картицата...
Напишете ги информациите што стојат на картицата и кои што ги бара пејпал (картицата мора да има бар 100 денари на неа, ке ви повлечат 1.5еур за верификација кај пејпал)
Со тоа сте ја внеле успешно вашата картица и сега треба да ја потврдите со тоа што во изводот на вашата сметка за трансакции треба да ви го прочитаат кодот кој што го пратил пејпал со таа трансакција од 1.5еур и истиот треба да се внесе на страната на ПејПал... Одкако сте го завршиле ова, вашиот пејпал е спремен за работа со него и веке сте Verified
доколку не сте, сте скокнале некој чекор или не сте го разбрале баш добро моево објаснување :)

П.С. јас го пишувам ова по она што се сеќавам, не го правам во моментов за да знам точно како идеше процедурата...
Слободно поправете ме негде ако нешто сум испуштил, а можете да ме побарате јас да ви го средам ова преку TeamViewer

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #56 на: 18 Март 2013, 15:36:06 pm »
Одлично објаснето, само прашање имам.
Македонија ја пишуваш после домашната адреса?

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #57 на: 18 Март 2013, 15:52:20 pm »
Да да, домашната македонска адреса ја пишуваш... на пејпал ке стоиш како Словенија...
На eBay регуларно ке си ставиш Македонија и регуларна македонска адреса и производите од иБеј ке ти стигаат дома :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #58 на: 18 Март 2013, 15:56:16 pm »
Јас да.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6884
  • French diamond
« Одговори #59 на: 18 Март 2013, 16:15:37 pm »
Јас неможам да го добијам кодот од paypal, 1 недела помина после плаќањето на 1.5 евро и нема никаков код стигнато на сметката. А веќе имам порачано 10 тина работи, сега чекам првата да стигни  :)