Не знам дали е за тука прашањево, ако не е се извинувам.
Имам роднини кои ми праќаат пари од Австралија често и претходно имав германски Пејпал со германска картица каде ми ги испраќаа парите успешно и ги подигав во Грција или плаќав онлајн (купував делови во ЕУ). Имаше 0 провизија. Поради некои приватни и сигурносни причини сакав да го избришам тој Пејпал и да направам нов. Ја извадив таа картичка и го избришав акаунтот. Си ја зедов германската дебитна картичка до мене и германскиот мобилен број и почнав да креирам акаунт. Откако го креирав пробав да ја додадам дебитната картичка од Hypovereinsbank и ми пиша дека е невозможно и дека ми треба некаков си банкинг код (лош превод). Ги контактирав на емаил и ми рекоа дека мора лично во банка да одам и да ми го дадат тој код, им објаснав дека сум надвор од Германија но ми рекоа дека за жал не можат ништо да направат. Пробав да креирам македонски, бугарски, словенски Пејпал, но мора да го поврзам со мобилен број од таа земја кој го немам. Имам другар кој има доста познаници во Албанија и има креирано албански Пејпал и успешно тера Фриленс за графички дизајн и прима голема сума на пари без проблем, арно ама мене ми е страв со даноци. Проба роднинава да ми прати пари преку Wise, побарав податоци во банка, ги напишав, ми испратија 20$ кои ден денес не ги добив. Дали има некаков начин со мала провизија за префрлање пари или креирање Пејпал без тој код, бидејќи ретко кога доаѓа човек од таму навака. Фала.