Автор Тема: На пиво...  (Прочитано 249844 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: На пиво...
« Одговори #180 на: 02 Април 2012, 15:35:53 pm »
Не сакам Европа, сакам убаво да живеам или барем нормално. Еврпа не знам дали е баш рецепт за убаво живеење. Како и да е, точно дека се пробуваат да се внесат некои европски стандарди ама грбот не ни држи толку, може уште сите ќутат ама нема да издржиме сигурно, ќе пукне еден ден. Проблемот е што кај нас насилнички воведуваат работи, место полека од сите страни да покрива они дирекно ти го пукаат носот, неиде така.

Јас лично секаде плаќам паркинг.

Когаидам накај плоштад или влагам во Пелистер (имам стан таму и покрај тоа понекад нема место од падобранци кои го потплаќаат чуварот) или на паркингот кај Холидеј ин. Кога идам кај рамстор си праќам пораче и така натака. Се тоа го правам за да неја мислам колата ама кај нас никој нети го гарантира тоа а наплаќаат. Дали е тоа така по еввропските земји?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #181 на: 02 Април 2012, 15:39:14 pm »
Дали е тоа така по еввропските земји?

По европските земји јас никаде не видов исчукани врати на колите од насилничко и ненормално отварање на врати...Кај нас секој втор ја залетува вратата на паркин не размислувајќи прво дали ке ја оштети својата или туѓата врата ако лупне...Значи до менталитетот е..
+ На запад сите кога одиме во 99% од случаевите се однесуваме европски...Паркираме на места за паркинг, не пљукаме, не фрламе отпадоци, не се сељачиме итн...По поминување на границата ете го старото ни се враќа..ЗОШТО?
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #182 на: 02 Април 2012, 15:42:16 pm »
Никогаш не оправдувам неплаќање на паркинг од 25+5+5 денари, а притоа се оди во кафана и се троши по 100 евра за ручеци, нормално не се многу пари, се вози кола од 20к евра итн...
А паркинг од 35 денари прескапо???

Ехеее... Јас возам кола од 20.000 евра и јадам ручек за 100 евра... не дупи и ти сега. Тие таквите не се бунат, јас се бунам. Тие и 500 денари за паркинг би платиле. Само тие ја паркираат колата на сред улица и никој ништо не им прави. Паркираат без пари

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #183 на: 02 Април 2012, 15:44:49 pm »
Затоа што таму ако постапуваш според редот заштитен си, шт и да се случи некој мора да одговара. Кај нас е друга приказната. Да не зборам дека ми скрија кола вандали, ги фатив предадов на полицијата и го испушив на крај, фатиле врски и ја смениле изјавата и извештајот. Затоа кај нас прават се и сешто.

Ќе платам јас паркинг ама ако ми ја удри некој колата што прајме?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #184 на: 02 Април 2012, 15:52:10 pm »
Не правиме ништо..Затоа и работите се одвиваат овака... Да правевме нешто се ке беше другачие...
А за изјавата што ти ја смениле...Постои суд...Па постојат вештаци итн...Се може да се истера до крај ако се сака..
Само проблемот е зошто мачно , а не едноставно.???
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #185 на: 02 Април 2012, 15:54:42 pm »
Дали е тоа така по еввропските земји?

По европските земји јас никаде не видов исчукани врати на колите од насилничко и ненормално отварање на врати...Кај нас секој втор ја залетува вратата на паркин не размислувајќи прво дали ке ја оштети својата или туѓата врата ако лупне...Значи до менталитетот е..
+ На запад сите кога одиме во 99% од случаевите се однесуваме европски...Паркираме на места за паркинг, не пљукаме, не фрламе отпадоци, не се сељачиме итн...По поминување на границата ете го старото ни се враќа..ЗОШТО?

Затоа што таму сите прават така и сите возат така, и ако ти не го правиш истото или не возиш како другите, нема далеку да стигнеш, ќе се стегнеш на првата раскрсница. А кај нас па обратно ако возиш по прописи, или ќе згазиш некој со точак, или ќе ка искршиш колата зошто улиците обавезнбо се копани од страна или па има отворени шахти, па мора да возиш цик цак, е сега замисли ти си возиш во твоја лента а сите други возат како што возат, сите ќе ти свират, и ќе треба да имаш очи и на тилот за да се пазиш да не те учукаат.И на крај, или ако сакаш пола саат после поминување граница ти пука филмот и ти се мешаш во баграта.

Ова го напишав бидејќи пред 15 мин, пушам цигара доле на раскрсницата кај Кузман студентскиот, цела колона чека на ред на семафори и еден фраер или како и да ги викаат таквите во штип се утепа од свирење, ама и мене ми идеше да му речам алооооо престани 2 мин свиреше без престан, бидејќи чекал на црвено замисли. Па колку сакаш биди смирен (еве јас се сметам за многу релакс возач) ќе ти пукне ку..т и ќе збеснеш.А не е еден таков замисли колку ги има и уште колку накурчени од нив возачи има.И го добиваме тоа што го добиваме.
Има начин да се реши тоа до душа, ама дали ке се применува на тие што треба или на други јадни души, тоа е друг муабет.

Не правиме ништо..Затоа и работите се одвиваат овака... Да правевме нешто се ке беше другачие...
А за изјавата што ти ја смениле...Постои суд...Па постојат вештаци итн...Се може да се истера до крај ако се сака..

Постои суд на кој последен и главен збор има оној кој ја сменил изјавата, ако дојде нели, а ако не тогаш сменетата изјава е последна и најверодостојна на судијата.

Убаво прочитав негде, и без навреда на никој, а за добро на сите. “Спуштајте ги рампите на градов, колку сме, толку сме доста сме“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #186 на: 02 Април 2012, 15:56:54 pm »
Сале, многу често патуваш низ европа :D седи мадро посељачи се оти тешко ти се пишува. :D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #187 на: 02 Април 2012, 15:57:56 pm »
:D
А да видиш што убави пива има по европа...
:)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #188 на: 02 Април 2012, 15:58:31 pm »
Пиво а? :) Ќе видам можеби ќе дојдам ама не сум сигурен зошто учам моментално  ;D утре полагам. Ако успеам да доучам за 30 мин доаѓам

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #189 на: 02 Април 2012, 15:59:06 pm »
Ти препорачувам да најдеш една книга (ја има во рамстор во книжарницата за 1000 денари) A Book about the Brew, прочитај ја ;)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #190 на: 02 Април 2012, 15:59:12 pm »
А да кажевте нешто за пиво :)

;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #191 на: 02 Април 2012, 16:04:45 pm »

Се враќам од Франкфурт, преку Виена за Скопје, авионски. Пола од патниците од Германија ида за Скопје, другите линкаат некаде исто преку Виена. Значи истата група луѓе, во Франкфурт стои во линија, чека да го повикаат, не галами, фрла ѓубре во канта. Истото се пофторува во Виена. Е сега истата таа група луѓе се симнува Скопје, се потепува да се пикне преку ред, викање и пцуење на сите страни, што останало хартивчиња од грицки фрлај позади тебе, ни ред ни поредок. ЗОШТО ДЕ? :)

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #192 на: 02 Април 2012, 16:05:09 pm »

По цена на што? Ќе платам колку 2 штети. Тоати викам, кај нас математиката бега пообро е да фатиш кривина него да идеш по пропис. Или недај боже да е некој син на инспектор па цел живот проблеми да си имам.

Сале едни луѓе возев во кола еднаш (странци) . Баш со вакви заебанции се бафтаат. Имаа некој семинар. Праевме муабет нешто за земјава и нејзината состојба а баш имаа некој семинар за искористување ефтина работна сила.

Тој вика, волку мала земја со волку малку народ многу лесно може да се среди да биде богата и испешна, само треба вистински луѓе кои ќе ја водати ќе мислат на народот повеќе него на нивниот џеп (значи небитно партии, општо збореше за од почеток на осамостајување па до сега). Тешко е вика земји со 70-80 милиони луѓе и големи колку 500 македонии. Ова е лесно само да сака некој треба.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #193 на: 02 Април 2012, 16:05:59 pm »

Затоа што таму ако постапуваш според редот заштитен си, шт и да се случи некој мора да одговара. Кај нас е друга приказната. Да не зборам дека ми скрија кола вандали, ги фатив предадов на полицијата и го испушив на крај, фатиле врски и ја смениле изјавата и извештајот. Затоа кај нас прават се и сешто.

Ќе платам јас паркинг ама ако ми ја удри некој колата што прајме?

Ти пишува во потписот што прајме, де! 

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #194 на: 02 Април 2012, 16:06:31 pm »
Алоооо... забегавте со темава...

Ајде малце да се зачисти... ;)

Кој ке иде вечер на пиво... дека, јас би дошол... околу 18ч