Автор Тема: RaceChip Tuning  (Прочитано 62668 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20690
Одг: RaceChip Tuning
« Одговори #150 на: 01 Ноември 2021, 19:11:41 pm »
Не си ги фрлај парите.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1807
« Одговори #151 на: 01 Ноември 2021, 19:57:27 pm »
Додај уште 30тина евра и појди нека ти направат ремап. Степон мислам дека за 150тина евра ќе ти направи ремап. Ако не се лажам Томица толку кажа дека платил за туранот.

Ако ти се даваат повеќе пари и те носи патот накај Белград, појди во Ревочип. Сепак ја пробуваат на дајно пред/после и ќе знаеш што си добил. Ако има неправилности во кривата ќе ги средат колку што е во нивна можност. @M3V8 правеше ремап на поново бмв таму и беше задоволен.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55029
  • Махер
« Одговори #152 на: 01 Ноември 2021, 19:59:27 pm »
Додај уште 30тина евра и појди нека ти направат ремап. Степон мислам дека за 150тина евра ќе ти направи ремап. Ако не се лажам Томица толку кажа дека платил за туранот.

Ако ти се даваат повеќе пари и те носи патот накај Белград, појди во Ревочип. Сепак ја пробуваат на дајно пред/после и ќе знаеш што си добил. Ако има неправилности во кривата ќе ги средат колку што е во нивна можност. @M3V8 правеше ремап на поново бмв таму и беше задоволен.
150 евра? Прекрасна цена. И многу пристојна и реална. Браво ако некој успеал за таа цена да си направи ремап на убаво место.

Присутен Silvester

• Редовен
« Одговори #153 на: 01 Ноември 2021, 20:09:32 pm »
@Deni отприлика тука се движи цената за постариве коли. Прво кога ќе прашаш имаш астрономска цена, ама бидејќи е постар модел дрн дрн цената е таа.

За понови и посовремени модели претпоставувам дека цената е дупло и повеќе.

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1090
« Одговори #154 на: 02 Ноември 2021, 08:59:22 am »
Fb kontakt od step on? Da se rasprasame

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5900
« Одговори #155 на: 02 Ноември 2021, 09:25:32 am »
Fb kontakt od step on? Da se rasprasame

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Отсутен vladimir_1

• Редовен
« Одговори #156 на: 02 Ноември 2021, 12:51:06 pm »
Ништо од степ он , 220€ бараат ѓи прашав дали пред ремапот проверуваат параметри на  дизни, турбо и други параметри ми рекоја не биле тие за то требало јас да си гарантирам за состојбата на колата

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2704
« Одговори #157 на: 02 Ноември 2021, 13:07:22 pm »
Racechip tuning box si brka rabota, e sega nemam analizirano koja a razlikata vo trite modeli.
Jas imav postar model pred 7 godini se vikase Ultimate. Nemase bas linearno pokacivanje na snagata.

Ako veke pravis remap napravi go kako sto treba, odnosno so merenje na dajno pred i posle.
Pri merenjeto pred ke se detektiraat eventualni nedostatoci.

Jas od Racechip tuning box prejdov na kvaliteten remap vo Revochip beograd, sekoja preporaka. Kako da vozam druga kola.
https://www.revochip.com/

Jas bi ti rekol ili napravi go kako treba ili podobro ic ne cepkaj.
Go falat dosta i kaj nas Step-on, no jas sepak skoknav do Beograd poradi merenjeto pred/posle.
A i poevtino bese.

Присутен Silvester

• Редовен
« Одговори #158 на: 02 Ноември 2021, 13:20:13 pm »
@vladimir_ тебе сепак само еднаш ти спуштиле на цена :D

Во однос на проверка на дизни, турбо и сл. мислам дека никаде не проверуваат. Единствено имам прочитано некаде по српски форуми дека има некој што не прави ремап доколку нешто не е како што треба (прави некоја проверка на параметри).

Јас најверојатно ќе претчам до Белград на пролет за ремап. Не дека овде нема да го направат добро, но ете да имам и црно на бело што сум добил со ремапот. А башка и како што спомнав доколку кривата не е добра, пробуваат да ја испеглаат.

Отсутен vladimir_1

• Редовен
« Одговори #159 на: 02 Ноември 2021, 13:25:44 pm »

Во однос на проверка на дизни, турбо и сл. мислам дека никаде не проверуваат. Единствено имам прочитано некаде по српски форуми дека има некој што не прави ремап доколку нешто не е како што треба (прави некоја проверка на параметри).

Јас најверојатно ќе претчам до Белград на пролет за ремап. Не дека овде нема да го направат добро, но ете да имам и црно на бело што сум добил со ремапот. А башка и како што спомнав доколку кривата не е добра, пробуваат да ја испеглаат.
Абе се осеќа дали има ефект шо ќе ми е дино :) Немам едно клипче како забрзува сега а како ќе биди после.
Единствено шо ме двоуми е дали ќе почни да чади многу црнила зад мене

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14091
« Одговори #160 на: 02 Ноември 2021, 13:38:02 pm »
Чек нели имаше тука некој во Скопје што правеа ремапирање со dyno? Автоклиник миник нешто така беше. Отидоа доста луѓе и од форумов таму.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43833
  • Il Moderatore
« Одговори #161 на: 02 Ноември 2021, 14:42:11 pm »
Јас имав метнато еден период Novitec Powerrail на 147-цата. Тоа беше цепки за возење од што имаше торк и снага. У трета знаеше да ги зашлајфа гумите (не беа рикен) :)

https://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-156/Motor-Sports-Airfilters/Novitec-Powerrail-5-Additional-ECU-for-JTDm-Engines::3416.html?language=en

1.9 with 103 KW/140 bhp > 18 kW/24 bhp - 50 Nm

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2704
« Одговори #162 на: 02 Ноември 2021, 14:58:24 pm »

Абе се осеќа дали има ефект шо ќе ми е дино :) Немам едно клипче како забрзува сега а како ќе биди после.
Единствено шо ме двоуми е дали ќе почни да чади многу црнила зад мене

Ne e samo do cuvstvoto deka podobro povlekuva, toa sekako ke osetis.
Bitno e da se otcita krivata na dajno kako ja razviva snagata i obrtniot moment, pred i posle.
Pogotovo vo tvojot slucaj koga sakas i nekoj vid na proverka na komponenti.
Ako startnata kriva ne e vo red nema ni da pravat remap.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #163 на: 02 Ноември 2021, 15:42:04 pm »
Јас имав метнато еден период Novitec Powerrail на 147-цата. Тоа беше цепки за возење од што имаше торк и снага. У трета знаеше да ги зашлајфа гумите (не беа рикен) :)

https://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-156/Motor-Sports-Airfilters/Novitec-Powerrail-5-Additional-ECU-for-JTDm-Engines::3416.html?language=en

1.9 with 103 KW/140 bhp > 18 kW/24 bhp - 50 Nm

Што праат 50Nm...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43833
  • Il Moderatore
« Одговори #164 на: 02 Ноември 2021, 16:00:29 pm »
Стварно беше смешно за возење, ама немаше резон за ауто кое секојдневно се тера единствено низ градски гужви.
И 140-те коњи (и соодветните 300 исаци) беа повеќе од доволни за било која прилика во нормален хеч.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.