Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1592058 пати)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #4455 на: 06 Декември 2015, 20:54:45 pm »
Варот обавезно треба за се излушти, обавезно се мачка со У-врска а мрежата може ама и немора, зависи што ке одбереш од лепилата а и од површината, ако е само оџак претпоставувам нема да залепиш 6 тона плочки и лепак.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2243
« Одговори #4456 на: 06 Декември 2015, 21:02:19 pm »
Денес викнав еден мајстор за лепење плочки и ми рече дека малку е ризично,демек температура па може да се одлепат,да испукаат,и малку ме замисли.Затоа и сакам да се консултирам со некој кој има поголемо искуство околу лепење на мермерен пририден камен во такви услови,материјали кои се користат,начин на подгодвување на подлогата.

Сакам да бидам без страв дека некогаш може да падне целиот камен.Бидејќи 6 квадтрати камен не е мала маса.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #4457 на: 06 Декември 2015, 21:31:26 pm »
Секако дека е најдобро на лице место некој стручен да ти каже, ама за жал ретко кога тоа е мајсторот. Препорака да си најдеш некој добар мајстор, мала квадратура ти е, немој некој од тие за 3-5 евра квадрат. Јас за кај мене зедов мајстор што работи за 9-10 евра квадрат, ама типот е хирург за плочки и постојано зафатен и резервиран.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2243
« Одговори #4458 на: 06 Декември 2015, 22:58:43 pm »
За обични плочки се по 5 евра квадрат,но за природен камен со од 10-15 евра од квадрат.
Инаку имам некое мало искуство со лепење плочки,правење бекатон коцки,татко ми има искуство со зидање,мачкање,преградување и малку се едуцирав околу лепењето на природен камен,начинот и на што да се внимава и сакам самиот со татко ми да го средиме.Но сакам малку совет од поискусните кои работеле со овие флекс лепаци,дали се соочиле со некој ваков предизвик и како го решиле.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен dare532

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 116
« Одговори #4459 на: 07 Декември 2015, 00:06:47 am »
друже остругај премачкај зидот со чиста у врска и со 16 ка бекамент залепи ги не пагаат сто посто ти давам гаранција, ама кога ке мешаш лепак во него сипи на едно врекиче литро две врска

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #4460 на: 07 Декември 2015, 00:46:17 am »

Еден совет од некој што се занимава со лепење плочки.

Сакам оџакот да го лепам со природен мермерен камен,естетски изгледа мноу добро.
Оџакот е зидан со полни печени цигли, измачкан и поминат со вар.Каменот е со ширина од 5 цм,должината е различна,а дебелината од околу 1.5-2.5 цм.Во план ми е да го искршам изгребам варот и мачканицата,и со мрежа и лепак 16 или 18 да го лепам каменот.Е сега оџак како оџак знае да се загрее,дали оваа може да се изведе и во иднина да биде безбедно без да ми е страв да не се одлепи каменот.

Aj pochekaj do sabajle, ja rabotam so plochki, kje go prasham gazdava sho kako, on raboti vekje 25 godini so plochki i pravel kamini, kje ti kazam shto bi ti bilo najdobro za ova, mada ceresit 17ka(nov) ne bi imal problem na golema temperatura, ali jebi ga malce e skap, okolu 1000 denari vrekja
No turbo, no fun :)

Отсутен Ezekiel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 400
« Одговори #4461 на: 10 Декември 2015, 05:16:53 am »

Нема по еко од ова :D
Cogito ergo zoom

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #4462 на: 10 Декември 2015, 11:56:28 am »
na gradiliste presadiv i spasiv zimzeleni drvca od 5 metra pojke od 10 godini staro, uspesna operacija...

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #4463 на: 10 Декември 2015, 12:22:20 pm »
Ме израдува со постов, секоја чест!
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #4464 на: 10 Декември 2015, 14:21:54 pm »
i jassum presreken, sega treba da gi zadrzam vo zivot i ja proucuvam temavaa presaduvanje upm... :)  ako ima nekoj iskustvo da go cueme...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #4465 на: 10 Декември 2015, 14:28:18 pm »
Пребарај во оваа тема, може да се најде некое корисно инфо.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #4466 на: 10 Декември 2015, 21:32:10 pm »
Не би требало да има проблем затоа што во овој период зимзелените дрвца се во мирување и може да се пресадуват, така да напролет би требало без проблем да зазелени.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #4467 на: 11 Декември 2015, 20:31:04 pm »
Момци за изолација на поткровје,планирам Кнауф КР Л изолација,е сеа каже те ми дали има и подобра варијанта од оваа и каде има да се купи во Скопјево по најефтини цени истата.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #4468 на: 11 Декември 2015, 23:07:58 pm »
transploataciava mi e planirana za ovoj period kako sto se preporacuva, najdov i prihranuvaci/vestackogubre se sipa do stebloto i se navodnuvaa...

ednoto drfce bese sosema vo pesok/tampon rasteno drugovo vo zemja... najdof kamjoni na pominuvanje da mi nosat humus... nekoj veli neim treba voopsto... im trebalo samo voda dosta, duri i za ovoj period...
ke vidime sto ke se sluci t:)
« Последно менување: 12 Декември 2015, 00:04:13 am RedEco »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #4469 на: 12 Декември 2015, 09:30:53 am »
Момци за изолација на поткровје,планирам Кнауф КР Л изолација,е сеа каже те ми дали има и подобра варијанта од оваа и каде има да се купи во Скопјево по најефтини цени истата.

Хаски и Мелмакс, таму договори се за количина и цена. Прашај за од 5 и 10см цена, може да има разлика во цена, а и двете ќе ти одговараат.
Најдобра е КРЛ.

Измеѓу гредите да ставиш, и контра после да наредиш да ги покриеш.