Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1507112 пати)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #3870 на: 30 Јуни 2015, 11:05:55 am »
3 и 4 ми се фаворити... митре џоинт и бат џоинт :D

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3280
« Одговори #3871 на: 30 Јуни 2015, 11:33:13 am »
А како треба да изгледа правилно???
По тебе или науката?
:)

Сале напукај 4 штрафови од горе и од долу и не се замарај. Ќе држи не му ја мисли.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #3872 на: 30 Јуни 2015, 12:57:52 pm »
@osmica
Нa првaтa сликa гледaм првa вaријaнтa е мoјaтa. Дaли е зa внaтре или нaдвoр незнaм. Зaтoa и прaшaв, пoштo ти си шкoлувaн зa тoa. Јa сум сaмoук.
Нa втoрaтa сликa сетoa е убaвo нaпрaвенo, aмa незнaм дaли мoжеш дa стaвиш крoв нa 4 вoди. Нa мoјoт мoже 100%. А дa не збoрaм декa јaс прaвaм се рaчнo, + и прoстoрoт не гo дoзвoлувa тoa.
Oвa е еден oд мoите прoекти прикaжaни нa фoрумoв, мнoгу други имa пo други фoруми. Јaс кaкo aмaтер сo мoетo скрoмнo пoзнaвaње се oнa штo сум гo нaпрaвил функциoнирa 100% дo сегa без грешкa. Дaј ти некoј личнo твoј прoект дa видиме зa пример, ке ми биде милo дa нaучaм нештo нoвo.

Впрoчем зaтoa и прaшaв кaј ми е грешкaтa :-)

@zlatkoa
Имa нa сликите прикaжaнo кaкo е стегнaтo, oнaкa лaички, aмaтерски.
Кoј ке успее дa гo мрдне, јaс му се нудaм дa му плaтaм прoект нaпрaвен oд @oсмицa зa летникoвец пo сите еврoпски или aмерички нoрми и стaндaрди. Еве јaвнo нa фoрумoв гo кaжувaм тoa, мa кoлку гoд и дa чини :-)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11754
  • Архитект
« Одговори #3873 на: 30 Јуни 2015, 14:11:19 pm »
Јас до сега не сум видел некој машински да прави дрвен кров или летниковец.  Нормално дека сите рачно го прават.
;D ;D

Не можам сега да ставам слики од мои проекти. Ќе ги видиш друг пат.
;)

Грешката ти е од старт.
Што не прашуваш, шо тераш се сам. Ајде ваљда ќе научиш.
;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #3874 на: 30 Јуни 2015, 14:23:08 pm »
Мaшински oбрaбoтени, нa тoa беше aкцент стaвен.
Крaјoт ке кaже кaј е грешкaтa. Ти рекoв.
Зa прoектите, бaш би сaкaл дa ги видaм :-)

И грешкaтa пaк не ми јa пoсoчи. Кaжa нештo и не дoкaжa :-)
Или бaр сaкaше :-)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3875 на: 30 Јуни 2015, 15:00:52 pm »
Ти кажав која ти е грешката. Обратен ти е спојот.
Ти пратив и слика.

Незнам што не ти е јасно.

Ако ти е се јасно и пак не гледаш кај си згрешил, тогаш шо да ти кажам ?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #3876 на: 30 Јуни 2015, 16:14:07 pm »
А бе јас знам дека ме дупиш, ама ајде...

Јас гледам овде дека е исто, само прикажано од различен агол.

А и која е разликата, сеа најдругарски те прашувам да ми објасниш...Ако сакаш, и ако имаш желба, баш ме интересира ти реков.
Рачунај дека под спојов има греда на која лежат гредите.
Фала што одвои време  ;D

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #3877 на: 30 Јуни 2015, 18:14:24 pm »
Процедурално:Треба дозволи некакви за ова?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #3878 на: 30 Јуни 2015, 19:19:46 pm »
Изгледa требa. Јaс имaв пoстoечки oбјект, aмa гo срушив и нa негoвo местo гo прaвaм oвa, тaкa дa се си е пo прoтoкoл, сo тoa штo ги зaпaзив димензиите, дури и пoмaлo зa 4 квaдрaтa е :-)

Присутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6924
  • French diamond
« Одговори #3879 на: 30 Јуни 2015, 20:46:15 pm »
home made  :)

И во куќарето наместени сијалички, треба да купам бели со диоди

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3880 на: 01 Јули 2015, 02:33:11 am »
А бе јас знам дека ме дупиш, ама ајде...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Јас гледам овде дека е исто, само прикажано од различен агол.

А и која е разликата, сеа најдругарски те прашувам да ми објасниш...Ако сакаш, и ако имаш желба, баш ме интересира ти реков.
Рачунај дека под спојов има греда на која лежат гредите.
Фала што одвои време  ;D

види вака.. обратно е... десната летва е од горе, левата од доле. обратно е кај тебе... всушност, од моето ептен лаичко познавање по ова прашање, јас само тоа го гледам како обратно, друго ништо....

и за помрднувањето на твојата конструкција... немој, не ме провоцирај со моите 0,156 тона да ти дојдам... баш ми треба еден гоооооооолем летниковец  (со можност и кола да паркирам) за во викендица... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6674
« Одговори #3881 на: 01 Јули 2015, 02:42:01 am »
За еден обичен летниковец кој ке држи товар од 50 кг, се фативте за споевите, науки почнавте да терате. Мојава кука ни столбови ни трегери нема, 2 спрата со масивна плоча која лежи само на ѕидови еве ја 53 години стои и земјотресот 63-та го издржала, за летниковецон не требало вака, онака.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #3882 на: 01 Јули 2015, 07:44:13 am »
види вака.. обратно е... десната летва е од горе, левата од доле. обратно е кај тебе... всушност, од моето ептен лаичко познавање по ова прашање, јас само тоа го гледам како обратно, друго ништо....

Така де. Ама ова е на едниот крај. На другиот кога ке застанеш состојбата е идентична со таа на сликата. Затоа и не ми е јасно што е грешката. Ако од едната страна е горе доле, од другата ке биде доле горе :D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3883 на: 01 Јули 2015, 09:09:05 am »
Еве ти еден пример како изгледа дрвена конструкција.

Со тоа што овде нема кров четири воден, ама не е битно тоа.
Работата е што треба да земиш 2 греди кои одат од столб до столб во еден правец и после во обратен правец над нив други греди.
Ти имаш спојки хоризонтални на греди во 2 правци. Статички скроз погрешно (макар што не сум статичар).

За дрвени конструкции секогаш треба да имаш една врз друга греда во обратен правец, за да се укрути системот. Можиш да имаш една врз друга со цела дебелина или во засек на 1/3.

Таква спојка како твојата е за рамка за слики.
 ;D

Еве ова мислам дека ќе ти покажи како..

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #3884 на: 01 Јули 2015, 09:28:51 am »
Работата е што треба да земиш 2 греди кои одат од столб до столб во еден правец и после во обратен правец над нив други греди.
Ти имаш спојки хоризонтални на греди во 2 правци. Статички скроз погрешно (макар што не сум статичар).

За дрвени конструкции секогаш треба да имаш една врз друга греда во обратен правец, за да се укрути системот. Можиш да имаш една врз друга со цела дебелина или во засек на 1/3.

Таква спојка како твојата е за рамка за слики.
 ;D

Фала на објаснувањето.
Рамка за слики не се прави така како што ти ја покажа, него како на една од твоите претходни сликички од буквар, односно ситуација под број 3.

И консултирај се со статичар, пред да кажуваш нешто за кое не си информиран.