Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1586315 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #3030 на: 21 Ноември 2014, 01:45:34 am »
Јас земав бетонски плочки и ги лепев,тоес мајсторот ги лепеше со некој си мршав бетон шо ли ти ја знам,ама профи е напраено.

еве слика од плочките пред да се лепат

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

абе... бетонски плочки и бехатон коцки се 2 различни појмови т.е. продукти... за плочкиве треба да има и бетонска подлога, па псле се редат и лепат... бехатонот е за на земја, кај што нема никаков бетон.. и е барем 3 пати подебел од плочкава...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #3031 на: 21 Ноември 2014, 01:48:59 am »
Тогаш кога ги земав знам барав по стоваришта и сл, кај дечково убедливо најефтин беше а квалитетни се погодија,ниедна подкршена или сл.а има он и бекатонки и жардињеи свашта прај од бетон.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
« Одговори #3032 на: 21 Ноември 2014, 01:57:42 am »
ијаа... добра информација да се знае...

инаку ги имам гледано како прават бехатон коцки, ама метални калапи...од еден калап излегува коцка на секои 20 секунди. се полни со бетон и во калапот влегува плоча иста како и калапот, стиснува силно (хидруалично секако)  и после ги превртува калапите на дрвена даска и пак полни и така иде релативно брзо... со 2 калапи за 1 минута вади 6 коцки... што би се рекло за пмалку од 10-тина минути вади квадрат... и мене во глава ми се сврте да направам како лост (како клацклаица за деца) и да ги стискам исто како они што правеа...

и пошто гледам сам си правел... со што го обои она црвени да ти излезат? што боја тури?

Точно е дека се прават под притисок со полусув бетон,но потребно е многу притисок.Инаку може и на обичен вибратор за бетонски колци за лозје,а може и рачно да се завибрира,колку да испадни воздухот од бетонот.Прво калапите се премачкуваат со нафта која служи како лубрикант за полесно да излезе коцката од калапот,се полни со бетон.Разликата е тоа што кога се притискаат излегуваат порапави,а вака излегуваат многу помазни.Еве кај мене се 6-7 години и немаат гајле.А за бојата,се става во малтерот боја за фасади,но можеш и одпосле да ги исфарбаш со боја за фасади,откако ќе се наредат.А фасадна боја имаш во многу нијанси.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #3033 на: 21 Ноември 2014, 12:59:53 pm »
Voa trafostanicava u zid ne mozese negde od strana da ja smestis... :)

Премногу сложено беше било што друго да се прави таму.  :-/
Колата треба да се паркира тука, а димензиите се кнап за да го собере голфот... ни во ширина ни во должина нема повеќе од пола метар (до максимум метар во должина). Мораше таму да стои тоа разводната кутија, јбг.  :-/

Кај мене ламинат се нареди вчера

Убаво изгледа.
Баш и јас се спремам да пазарам ламинат. Лајсните што ги гледам се тие што идат со ламинатот, или афтермаркет?  Како ги монтираа, со лепење, или некој систем со штрафење/жлебови?

едит: Со какви внатрешни врати ќе одиш?
Нешто ми објаснуваа дека кај некои каси ламинатот треба после касите/вратите да се постави.

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
« Одговори #3034 на: 21 Ноември 2014, 14:03:16 pm »
за да се монтираат собни врати, најдобро е прво да е наместен подот. Препорачувам од искуство.

• Сениор
« Одговори #3035 на: 24 Ноември 2014, 02:04:36 am »
Интересна употреба на даски од палети,дефинитивно ќе правам вакво нешто во новата спална!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #3036 на: 24 Ноември 2014, 10:29:14 am »
Палетиве ќе почнат и за WC шољи да ги користат :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #3037 на: 24 Ноември 2014, 11:19:29 am »
Исто како и на времето полските ВЦ-а што беа.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #3038 на: 24 Ноември 2014, 12:32:05 pm »
Bubacki, pajaci i ostali insekti sto ke gi popolnat dupkite i prazninite se gratis.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #3039 на: 24 Ноември 2014, 13:17:02 pm »
Американциве и слични disposable нации прават вакви работи генерално. Се што купуваат и прават е наменето за употреба на кратко време и потоа да се фрли.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #3040 на: 24 Ноември 2014, 14:50:22 pm »
Интересна употреба на даски од палети,дефинитивно ќе правам вакво нешто во новата спална!

Само гледај претходно да ги намачкаш со масло за дрво, убаво. Да немаш бубачиња и непожелни ароми.
:)

• Сениор
« Одговори #3041 на: 24 Ноември 2014, 18:09:57 pm »
Ја планирам нешто слично ама со некое благородно дрво не со дрво од палети,иначе ќе си јаде обработка и заштити без тоа не поминува.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3042 на: 24 Ноември 2014, 21:41:18 pm »

Само гледај претходно да ги намачкаш со масло за дрво, убаво. Да немаш бубачиња и непожелни ароми.
:)

Koe e тоа масло, дали е ефикасно ако има црви дрвото, потрошувачка на м2 и цена?

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #3043 на: 24 Ноември 2014, 22:09:57 pm »
Ја планирам нешто слично ама со некое благородно дрво не со дрво од палети,иначе ќе си јаде обработка и заштити без тоа не поминува.

jas imam montirano na zid parket dabov treta klasa.Preporacuvam ako ste za taa finta.Bas dobro izgleda.

• Сениор
« Одговори #3044 на: 24 Ноември 2014, 22:21:24 pm »
Drive-r барај уље за дрво,околу 10 квадтрати со литар се проаѓаат,татко ми едни сандуци праеше со вакво уље од зорка колор.