Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1587682 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #2805 на: 25 Јуни 2014, 14:52:19 pm »
Нуме - Демит е тип (систем) на фасада   - e toa :)

ponudena mi  e vo izvedba na montaznata  kuka sto ke ja pravam

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #2806 на: 25 Јуни 2014, 17:06:03 pm »
montaznata  kuka sto ke ja pravam

Која фирма ќе ти ја прави монтажнат куќа? Хот и Хот или некоја друга? Сајтче пиши ако имаш :)

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #2807 на: 25 Јуни 2014, 20:28:52 pm »
imav ponuda 230 evra kvadrat + moja ploca kluc na raka, od forma lab,
najdov 200 evra kvadrat + ploca vo cenata, kluc na raka od pilana pljackovica com mk:-)  
podobro od ova amin :-)  samo uste dozvoli za pintija da pocne da dava pak kisela voda inace.....

btw denes prikluceno voda utre legaliziran priklucok, ogromna blagodanost do djidji i uste eden clen ne mi teknuva koj mi spomna, imam legalna voda ;-)

sega sovet za struja, imam bandera i kukiste za saati :-) na placot da vidime sto kako....

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2808 на: 26 Јуни 2014, 00:01:25 am »
imav ponuda 230 evra kvadrat + moja ploca kluc na raka, od forma lab,
najdov 200 evra kvadrat + ploca vo cenata, kluc na raka od pilana pljackovica com mk:-)  
podobro od ova amin :-)  samo uste dozvoli za pintija da pocne da dava pak kisela voda inace.....

btw denes prikluceno voda utre legaliziran priklucok, ogromna blagodanost do djidji i uste eden clen ne mi teknuva koj mi spomna, imam legalna voda ;-)

sega sovet za struja, imam bandera i kukiste za saati :-) na placot da vidime sto kako....

Не ти треба ормарот за броила.
Од евн ќе стават ормар, или ќе биде на бандера или доле на фундамент, надвор од објект.

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #2809 на: 26 Јуни 2014, 10:45:01 am »
da da ok e gresno se izraziv na placot koj go zemav na 2 metri od mene vo placot na komsijata veke ima neciv sandak od evn zakacen na baldera...

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #2810 на: 02 Јули 2014, 13:05:42 pm »
кај има квалитетен ламинат по убави цени?
најдов ламинат таркет со 25 год гаранција и ламинат(не ми текнува името) со 10 год гаранција.
што треба да се внимава ако се купува ламинат?
планирано е да се става на кошулица,тврдо пресован стиропор па ламинат.
или имате имате друга идеа за подобра изолација под ламинатот?
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #2811 на: 02 Јули 2014, 13:19:05 pm »
Оди провери за ламинат во QuickStep под стадион, мислам дека ќе ти се бендиса.

Изолација (разни врсти) продаваат на самото место. Тенка за апсорпција, има неколку врсти.
Негативноста на ламинат е звукот кој се добива при газење, кој е неизбежен кај повеќето лебдечки подови. За некои луѓе неприфатлив е тој звук, еве јас сум таков пример.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #2812 на: 02 Јули 2014, 13:34:12 pm »
Ние ставивме фибран , тоа ќе му дојде некој тврдо пресован стиропор ваљда само овој е зелен и е прилично поскап, испод кошулицата мислам 2 цм дека беше и таман се вклопија цевките за парно низ него па мрежа и 5 цм кошулица па врз неа друга една изолација не стандардната што е за ламинат па 12 мм ламинат и нема никаков звук кога газеш ниту вибрации. фибранот е 200 денара квадрат а оваа другата што ја стававме испод ламинатот 60 денара квадрат таа е ми се чини 5 мм и е сива.  
Така да ако сеуште немаш ставено порамнителен слој подобро стави испод него а под ламинатот од оваа. Јас сум задоволен и од звук и од топлинска изолација. На долниот спрат не се слуша а ни зимно време не е толку ладен подот.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #2813 на: 02 Јули 2014, 13:58:21 pm »
како што гледам фибранот е исто или слично со стиродурот(тврдо пресованиот=розевиот),само овој е зелен.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #2814 на: 02 Јули 2014, 14:45:28 pm »
Lav-Komerv одма ти е позади бензиската во Влае.
Бензиската кога одиш од Ѓорче према Центар.
Има се од подови и изолации за нив.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #2815 на: 02 Јули 2014, 15:28:08 pm »
кај има квалитетен ламинат по убави цени?
најдов ламинат таркет со 25 год гаранција и ламинат(не ми текнува името) со 10 год гаранција.
што треба да се внимава ако се купува ламинат?
планирано е да се става на кошулица,тврдо пресован стиропор па ламинат.
или имате имате друга идеа за подобра изолација под ламинатот?

Јас ламинат зимам од Спејс Флорс - после кружниот тек кај Католичка од десна страна, кога одиш накај Влае.

Супер се имаат покажано и со однос према муштерии, и со монтери и како квалитет на ламинат, а што марка е ламинатот неам појма.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #2816 на: 02 Јули 2014, 15:38:42 pm »
како што гледам фибранот е исто или слично со стиродурот(тврдо пресованиот=розевиот),само овој е зелен.
Фибран-стиродур, се е исто, имиња различни од различни производители.
EPS е обичен стиропор
XPS е стиродур(фибран)

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #2817 на: 02 Јули 2014, 16:05:59 pm »
decki kade mozam da najdam od onaa lentata za obelezuvanje na mesto na gradba kako sto e crvenata "opasnost struja" ili sl mi treba da obelezam plac Смешко

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #2818 на: 02 Јули 2014, 16:18:16 pm »
decki kade mozam da najdam od onaa lentata za obelezuvanje na mesto na gradba kako sto e crvenata "opasnost struja" ili sl mi treba da obelezam plac Смешко
Vo Evtinija impeks Vizbegovo ja ima i najevtina e

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #2819 на: 02 Јули 2014, 21:49:13 pm »
najdov plasticno debelo jaze kako za gajbi jajca 200 metra 200 denari :-)  imam visaaaaak baagi :-)