Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1853878 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #1125 на: 03 Ноември 2012, 23:48:53 pm »
Ихааа Џиџиии....

Весело весело

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1126 на: 03 Ноември 2012, 23:51:28 pm »

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #1127 на: 04 Ноември 2012, 17:53:35 pm »
Ставена е кошулица и на приземниот дел. Сакав да прашам, дали стиропор се става под кошулицата или над (под плочките)? Ако е под кошулица, како истата не пука? Како да проверам дали е ставен стиропор, освен со дупчење? Имаше едни направи со метален тег кој паѓа по шина од одредена висина и се мери отскокот по ударот ... Платена е, а не видов ни микрон трага од стиропор наоколу кој е лесно ронлив, а и сигурно би останало некој сантим фира-баш ми требаше да фрлам над водомерот и вентилите за вода, температурите се ниски - не дај Боже да смрзнат, а сеуште дупките не се затворени ... Хммм ај ќе дојдам со Ивица од ЗИМ, они меѓудругото се бават и со оваа проблематика ... Пунетица е испод, бетонска плоча, па плочки - има да ти се залепат нозете коа ќе згазнеш у зима ако нема термо кошулка, ама па у тој случај ќе монтирав подно греење ...

Aх бе ЏиЏи не слушаш паталци него гаталци..
Под кошулицата се става стиропор, не под плочките.
Значи прво ставаат стиропор, 1 цм, тврдо пресуван, минимум 20 килски да биде. Врз него најлон, и потоа доаѓа бетонот, односно кошулката...Во принцип на секој зид се става исто така од стиропорот, нели, за да се направи термо бариера. Што значи би требало да се гледа стиропор на краевите. И ако има стиропор, кошулицата ке тропка кога ке одиш, нешто налик на не добро залепена плочка...Ке имаш таков впечаток.
Еве како се одвиваше ставањето кај мене на кошулицата:

Значи колку што можеш да видиш на крајчињата се познава стиропорот, кој одкако ке се исуши кошулицата, два три дена, со помош на скалпер се подсекува. Тоа е тоа воглавном.

Ај сеа еден мал апдејт кај мене што чепнав викендов...Имено вратите ми се стигнати одамна, но од тоа што немам воопшто време не можам да ги монтирам...
Вратите се од следниов производител:
http://www.westag-getalit.de/en/doorsframes/
Купени се преку Роллпласт, одлично оригинално германско производство. Можеби цената е малку посолена, но решив да ставам квалитетни врати. Искрено, кеиф ми беше ;)
+ ме фати некоја амнестија, кичма, па не пушта, ама денес решив и неа да ја игнорирам и малку да почепкам со работиве...Спакувани две каси за вратите, а потоа почнавме со монтажа на лајсните. И тие се од дамна спремни и чекаат за монтажа :) Една соба е комплет и една до пола...Полека ке се кројат и другите, па се надевам дека здравје боже до крајот на наредниот викенд ке биде се со лајсни, нормално колку ке ми дозволи слободното време...За уселување не ми е нож до коска, така да одиме пополека но со сигурни чекори :) Ситници се во прашање, па полека со кеиф се средуваат. Еве некоја сликичка од сработеното. Можеби ке ве интересира :)

Следно беше кроење и монтажата на лајсните:

Неверојатно е како секој еден детал доаѓа до израз...Ситници се, но едноставно го комплетираат просторот :)
Поздрав до следниот апдејт :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #1128 на: 04 Ноември 2012, 19:29:28 pm »
Ти ги местеше лајсните ??? Колку е само досадно со тоа пиличето...
Ние пред 2 месеци купивме

Да ти е мерак да работиш  ;D ;D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #1129 на: 04 Ноември 2012, 19:38:38 pm »
зашто досадно,одма се сече и со тоа,само треба добар лист да имаш

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #1130 на: 04 Ноември 2012, 19:51:55 pm »
Еееее, ти си профи, ја сум аматер, а и ова пиличе ми е позајмено. иц ту мач да го купувам, а и подосадно нема. У право си. Само ја никаде не брзам. Иначе сакав гер да купам, и тоа пред да почнам со редење на патосот, ама си викам ке истерам и со убодна :-) Обично купувам се од алат а ми притреба, но герот го рипнав :-) Можда, некад :-) ако ми притреба пак :-)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1131 на: 04 Ноември 2012, 19:59:37 pm »
Уууууууууу Сале ... кај тебе тежок професионализам  :o РЕСПЕКТ !!! Има што да се види богами, нека ти е со среќа !!!

Кај мене исто не се така лоши работите ;) Бев со стручно лице и фала Богу све е у најдобар ред ! Браво за Тектум Инженеринг, кога градат - градат, само што е малку потешко да ги натераш да дојдат :) Со други зборови, треба да имаш време и живци, а пари ... пари на крај, нормално по сработеното и извршената контрола над истото. However, кај мене кошулицата (за под плочки) е супер и во приземниот дел има стиропор (како што е и по Договорот), а не се гледа на краевите пошто е цирка 5 цм од ѕидовите  ::) Ме бендисува целата досегашна работа (читај РАБОТА - не НЕработење...), благодарност до пријателот кој успеа да одвои од своето приватно време во еден свет неработен ден недела, за да ме просвети  8)
Ајде газда Даре - чекаме фасада и све остало дур уште држи времево ... истакни се! Уште максимум две недели преостанаа до договорениот термин. Како и да е крајот се гледа, одвој уште десетина дена (ескивирај сеа малку кај другите, мајка му ...  >:( , сум заслужил мислам  :P ). Доврши ја работата чесно, квалитетно и навремено, ипак крајот го краси делото, нели и ќе ја имаш најголемата реклама у МК од 1580 членови на форумов, како и 705 пријатели на FB  :-* 

Еве некои слики од денеска:

П.С. Денес ме прашува една еминентна личност - до каде е викендицата, како напредува ... Ја му викам

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1489
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1132 на: 04 Ноември 2012, 21:38:42 pm »
Џиџи, пријателе, јас еве се подприбрав од Европава ни наша, се гледаат контурите на уселување, твоето винце и костенчиња, и убавата бајка.
Јас сеуште ги очекувам другарите, еден ми је на избори у Америката, пуста да остане, па на наставак.
Пластиките од рамките од прозорите, одлепи ги ВЕДНАШ откако ке биде фасада надвор и кречење внатре, ако ги оставип, после ни со шпакла не се вадат

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1133 на: 04 Ноември 2012, 21:48:58 pm »
Добре ни дојде назад !!! Фала за убавите зборови, се надевам дека и твојата бајка набрзо ќе се обистини !!!
Да, фала за советот за пластиките, така и намеравав само еве уште фасадата и кречењето да биднат :D
Поздрав и те чекам горе кај мене фамилијарно, заедно да ги пробаме костените од Фаланга и винцето од дедо ми ;)
Ваљда месецов ќе се вселам, со Господ напред !!!

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #1134 на: 11 Ноември 2012, 16:19:10 pm »
БРАВО ЏИЏИ ЗА УБО НЕКА Е  ;D ;D ;D ;D

ЕВЕ ТИ ЕДНА ЗУРЛА И КАВАЛЧЕ КОМИТСКО ОД МЕНЕ  ;D ;D ;D ;D

« Последно менување: 11 Ноември 2012, 19:14:19 pm NUME »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1135 на: 12 Ноември 2012, 20:03:52 pm »
Таман да одлучам за тавански светилки снемало од овој модел Metsan 700 35 01.
Ако некој во близина има дуќан за расветни тела ако е во можност нека праша за овој модел и цена.
Позз.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1136 на: 12 Ноември 2012, 20:14:34 pm »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1137 на: 12 Ноември 2012, 20:19:36 pm »
 http://anastasiadi.gr/uk/index.html
 Страната 404 Not Found error .

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1138 на: 12 Ноември 2012, 20:44:12 pm »
хмм кај мене отвара ... ај вака http://anastasiadi.gr/index.html па со гугл транслејт

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1139 на: 12 Ноември 2012, 20:57:49 pm »
Преска не сакаше.
Нема производи, само со кои фирми соработува.
Ќе разгледам подетално утре. Фала на инфо.