Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1852992 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #900 на: 02 Октомври 2012, 08:14:01 am »
Скапи се приклучоците...јас се изнанедив.

Иначе...ме изнанади ова со кршењето малтери ? Не беше планирано нешто? Што е работата :) ?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #901 на: 02 Октомври 2012, 13:47:21 pm »
Незнам бе стварно, изгледа се занеле мајсторите додека малтерисувале, па го малтерисале и купатилото :D

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #902 на: 02 Октомври 2012, 15:41:23 pm »
im trgnalo, se zaletale  ;D ;D ;D ;D   ;)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #903 на: 02 Октомври 2012, 15:44:43 pm »
Да бе, па и кујната ќе биде со плочки, нели? ;D Ама ако - и ја така би направил, естетски да изгледа убаво! Од вишак не боли глава :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #904 на: 02 Октомври 2012, 19:40:13 pm »
djidji  добро што не заборавиле и кабловите да ги пуштат. ;D

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #905 на: 02 Октомври 2012, 20:25:23 pm »
;D Ми е гајле, ја сум пазарен, на норма, на време и на квалитет :D Изведувачот е си е ОК, немам поплаки за сега ;) Него, нешто настинав ... 39.7 температура имам и не паѓа :( Ќе мора на Наде да и ја препуштам контролата - знаеш, и ѓаволот си нема работа со жени  ::) Знам дека чекате новости, кошулица, плочки, прозори ... ќе биде и тоа, ветувам - само полека, има време до dead line  8) Еве за занимација или сеирење  :o уште по некоја сликичка  :-*

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #906 на: 02 Октомври 2012, 21:40:35 pm »
Убаво дошло...Сега ке се изгипсира, па малтерче ке се стави, па ондак хидромал флекс, три раце доле на кошулицата, и на ѕидовите една, освен кај туш кабината каде што ке има допир со вода па ке треба и таму три раце и после лепење плочици...
:)
Инаку им ја разбирам процедурата со малтерисање па после штемање...Не може да се усогласат и да се чекаат едни со други, па тераат дупло...Како и да е, работата тече...

п.с. Изгледа некој вирус е тоа со температурине...Еве и малово неколку дена е со температура...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #907 на: 02 Октомври 2012, 22:13:29 pm »
Тачно така ќе да е работава, браво бе Сале - ете кој си ја знае работата, си ја знае !
Вирус е мамицу му је*ем, ме легна нагло ама не му се давам ;)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #908 на: 05 Октомври 2012, 17:18:57 pm »
Ги гледам сликите од почеток на градбата и уште не ми е јасно зошто не ставија хидро-изолација. „Заборавија“, може и накнадно да се стави или едноставно нема потреба? Земјата може е ваква или таква, ама теренот е таков да водата од горе ќе се слива право на куќата... 

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #909 на: 05 Октомври 2012, 17:37:28 pm »
Адинг хидромал флекс, пред да почнеш со внатрешноста. Не е скап. 1200 мислам.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #910 на: 05 Октомври 2012, 18:01:52 pm »
Ги гледам сликите од почеток на градбата и уште не ми е јасно зошто не ставија хидро-изолација. „Заборавија“, може и накнадно да се стави или едноставно нема потреба? Земјата може е ваква или таква, ама теренот е таков да водата од горе ќе се слива право на куќата...

Море мајсторе. Ги гледаш сликите а не читаш. Јас фино прашав зошто во темелите, односно под нив не ставија фолија, или во најмала рака терхартија. Јас кај мене не ја ставиф таа фолијата, туку тер. Како и да е, мислам дека ми рече дека ради конфигурација на терен не било потребно такво нешто. Инаку накнадно не можеш таа фолијата да ја ставаш. А и мислам дека нема да ти треба ;-)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #911 на: 05 Октомври 2012, 18:05:21 pm »
Ако става нахнадно ќе мора да ја крши стазата. Дупли трошок.
После еба*е нема каење.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #912 на: 05 Октомври 2012, 18:13:54 pm »

Море мајсторе. Ги гледаш сликите а не читаш. Јас фино прашав зошто во темелите, односно под нив не ставија фолија, или во најмала рака терхартија. Јас кај мене не ја ставиф таа фолијата, туку тер. Како и да е, мислам дека ми рече дека ради конфигурација на терен не било потребно такво нешто. Инаку накнадно не можеш таа фолијата да ја ставаш. А и мислам дека нема да ти треба ;-)

Памтам бе лепи, како не памтам, ама така ми рекоа тогаш мајсторите - па не може бе брат ја у све да се разбирам :)

Ако става нахнадно ќе мора да ја крши стазата. Дупли трошок.
После еба*е нема каење.

Не мора да се крши стазата-може да се стави ѕидче (банкина) околу тротоарот од мин. 20цм од горната страна на куќата, за да бега водата на страна т.е. околу куќата. Како и да е, не ми е мене дупли трошок - туку на тој што го „превидел“ ова ;)

Отсутен Sale

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 121
« Одговори #913 на: 05 Октомври 2012, 18:44:42 pm »

И кај мене во куќата мајсторите не ставија ваква изолација и сега има влага, среќа што уште нрмаме наместено тротари па ќе треба само да се одкопа земјата околу куќата за да се намести.
.!.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #914 на: 05 Октомври 2012, 21:27:32 pm »
Немора да има никаква изолација, ако подлогата е како што треба...
Еве на пример, кај мене во бараката, доле нема никаква изолација...Никад немало влага...Но принципот на кој била правена бил многу добро решен...На времето немало такви изолации и тн итн...
Но добро е да има...Ете како што реков...Кога ги ставав стопите ставив тер хартија, таа ке го штити од влага...
Но не заборавајте дека бетонот го држи влагата, се разбира до одреден степен...Прекумерна го распаѓа, но и ако нема влага ке се претвори во прашина...
Ипак мислам дека Џиџи кај тебе нема да има проблем...
Доколку сакаш таква хидро фолија да ставаш, ке морат да се поткопуваат стазите, а тоа не е за поздравување...Можеби како некое квази решение, ако те јаде јанза, околу стазите да се ископа канал, па потоа да се стави фолија колку толку надоле, па после да се избетонира како каналче итн итн...Но тоа ти викам неможе во целост да направи заштита..Обично за целосна заштита, целиот терен пред било каков зафат се постила со таква фолија, па после се работи се врз неа...
Такви работи се дешаваат на нови проекти, на објекти, згради итн итн...
Ипак ова е индивидуална куќа и нема потреба за паника...Барем јас така мислам :)
Евентуално пак ке речам само од едната односно од задната страна, онааа од кај што има веројатност да се слива водата...Толку само...

Инаку денес кај мене удрена третата и финална рака лакче...
Не сум се качил горе да не кревам прашини и да не предизвикувам циркулација на воздух ради прашина, мада се е веќе засушено...Како и да е, ке издржам до утре :) Па ке абдејтирам со некоја слика :)