Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1852852 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #750 на: 18 Септември 2012, 10:47:09 am »
Аирлија нека е - прекрасно излегло, сеа имаш огледало плус ... ;) ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #751 на: 18 Септември 2012, 10:52:17 am »
Уште нееее еее како што треба...
Здравје вечер не влагам после лакирање за да не правам промаја и кревам прашини, утрее, ке има некоја слика...Ке си сака да се засуши некое време па ке видиме како ке биде :)))
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #752 на: 18 Септември 2012, 12:42:50 pm »
Супер дошло....Гледам грчки ер-лак... Најдобриот лак што се продава во МК, а воедно и најскапиот....
Него краевите со што ги врвеа ???
Гледам на сликава многу место оставиле не избрусано (со ваљакот) до ѕидот... Не дека се фалам али јас кај што е право, одам толку блиску што нема потреба од врвење по крај.. Само во ќошевите каде не можел да појди до крај ваљакот...
http://www.keepandshare.com/userpics/s/a/l/e/sk/2012-09/sm/slajfuvanje-63434691.jpg?ts=1347951271

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #753 на: 18 Септември 2012, 14:28:50 pm »
Сале, колку кошта  м2 ?

Комплет со лакирање..

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #754 на: 18 Септември 2012, 15:00:16 pm »
Супер дошло....Гледам грчки ер-лак... Најдобриот лак што се продава во МК, а воедно и најскапиот....
Него краевите со што ги врвеа ???
Гледам на сликава многу место оставиле не избрусано (со ваљакот) до ѕидот... Не дека се фалам али јас кај што е право, одам толку блиску што нема потреба од врвење по крај.. Само во ќошевите каде не можел да појди до крај ваљакот...
http://www.keepandshare.com/userpics/s/a/l/e/sk/2012-09/sm/slajfuvanje-63434691.jpg?ts=1347951271

Со ваљачето тераа до ѕид, а после краевите ги стругаа со такозвана Ќошкара :))) Мало машинче за краеви и ќошиња...За да не ја пика големата...Инаку кога одеше, доаѓаше до крај, па остануваа 10-15 цм...После тие си ги работеше со малецката...
Лакот ми го препорачаа повеќе луѓе, инаку бев убеден дека ке ставам Chromoden али во последен момент ме разубедија, па го земав Ер-от...Наводно хрвацкиов бид топ до пред 3 години, се додека фабриката не се поделила на пола, пошто двајца браќа...Не е лош, добар е и сеа, но...некако со доза на резерва ми одговараа...И тоа ме предомисли и отидов го земав овој...
Инаку литро подлога односно прва рака импрегнација е 300 денари, а лакот е 3900 денари за 10 литра, односно компонента А и компонента Б по 5 литра пакување...

@Couore
Околу 8 евра по метар квадратен чини лакирање со се материјал мислам одприлике...
Е сеа како ке си се договориш...
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #755 на: 18 Септември 2012, 15:23:58 pm »
У таа цена влегува и патосот ?

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #756 на: 18 Септември 2012, 16:19:34 pm »
Хмм каква е таа за во ќошеви малата ???
Вака нешто ???

Ние врвиме со обична бурмашина, на неа гумена папка, и на неа гланспапирот...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #757 на: 18 Септември 2012, 16:49:47 pm »
Не Сузуки...Со оваа нема шанса ништо да стругнеш освен да полираш на кола или поситни ивици од даски...
Криво ми е што не успеав да ја сликнам ќошкарата...Инаку се струга и со брусалче, но ќошкарата е специјална за таа намена...Има круг колку што видов напред, и практично колку што ја видов, 5 минути беше големина одприлике колку голема брусилица со кружна шмиргла од напред...И практично до самото ќоше може да допре...

@Coure...
Тоа е вкупно шлајфување, лакирање и работна рака со материјал за по квадрат наместено...Било паркет, било патос...Ако сакаш и трета рака лак, ондак цената е повисока за 2 евра...
Инаку патосот квадрат е 10 евра, австриски, купен од Мега Куманово...Сув, 90 и нешто посто, спремен за редење...+ тука имаш и штафни, штрафови, шајки итн...Во некој од претходните постови ги пишав и цените...
Работна рака за местење патос е околу 5 евра од квадрат. Во принцип би излегло од 25 до 30 евра по квардат комплет со изолација и сите тинтири минтири лајсни бла бла бла...
Кога ке видиш и не е баш ефтино, но е многу убаво...Јас барем многу повеќе уживам во патосот одколку во паркет...
Инаку ке ставеф паркет од бамбус...Само најефтина варијанта беша околу 30 евра за квадрат, па + лајсни, па треба да имаш и кошулица...Ке фати околу 40 евра, што е за 10 до 15 евра поефтино од квадрат да си ставиш патос...
Е сеа на 65 квадрати, 650 евра и не се така малку :)
Тоа ти е спалната :))

Едит: Ево ти је ќошкара :)

Афтер 1 саат :)

Се качив до горе, не издржа јуначко срце да провери...
Сега не ги знам критериумите кои ги имате вие, еве од сликиве може да се види колку толку... :)
Во живо е друго ;)
Оваа ја опалиф со блиц, несакајки, ама се гледа одсјај од лакот...Иначе се уште не е сув, па избегавам да се шуњам...

Тоа е дечки...Подобро здравје  ;D
Освен ако нешто не ми се спојат жички па да му речам на мајсторот уште една рака полирање и тенок лак, мада мислам дека нема да има потреба :))
« Последно менување: 18 Септември 2012, 18:18:06 pm SaleSk »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #758 на: 18 Септември 2012, 18:44:57 pm »
Па не е скупо ова нану му е*ем, мене бољи ми изглеа од ламинат...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #759 на: 18 Септември 2012, 18:46:34 pm »
^^ Гарант и многу боље звучи од ламинат!!!

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #760 на: 18 Септември 2012, 19:05:38 pm »
За 25е има верзија патос како ламинат на парчина бука мислам беше или др. тврдо дрво.
Топ понуда.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #761 на: 18 Септември 2012, 19:20:12 pm »
Па не е скупо ова нану му е*ем, мене бољи ми изглеа од ламинат...
Ако си за пиво, изолте да го видиш  :)
Таман и Алфичето ке го ччнеме нешто, да го подсредиме :))))

Вака
Ламинат има за џабе пари...Кој е проблемот кај ламинатот и зошто ич ама ИЧ го нејќум...

Добри карактеристики:
1. Лесно се монтира и е ефтин
2. Лесно се одржава.
3. Не се оштетува лесно (од едно гребнување и пооштри предмети)
4. Летно време држи ладно

Лоши карактеристики:
1. Собира ненормално прашина...Како да е од некој материјал направен да ја собира и да ја прави како пајажина...Невидена работа...Све као тутки се прави...Али ај...Све збира прашина, ама ова...
2. За некое време, да речеме две години...Почнува филцот под него да се сплескува, со самото тоа почнува кога одиш да подпропаѓа по пола милиметар и тоа е доволно да ти иде на живци...
3. Кога одиш тропа како незнам...Неможам да опишам...Како по пластика подигната која лебди...Тоа е и всушност тоа...
4. НАЈЛОШАТА КАРАКТЕРИСТИКА
Во зимо е камен ладен...Зрачи ненормално ладно одоздола, небаре фрижидер за длабоко си отворил...
5. Ако имаш столче на тркалца, за година дена на тоа место рачунај дека ламинатот ке биде изгребан и истрошен до коска...Ако не е од оној што е околу 800 денара квадрат.

Имам во една соба, спалната кај што сум сеа, и зимоска ставав теписи, односно стази околу спалната...Кога ке легнам да спијам, ме зрачи ладно...Студ!!! Какко покрај мраз да сум...
Стави нога боса и камен ти станува...

Едит:
ДРВО СИ Е ДРВО...
:)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #762 на: 18 Септември 2012, 19:28:27 pm »
Искуства со ЛЕПЕН трослоен паркет има некој?

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #763 на: 18 Септември 2012, 19:33:53 pm »
+1000000
+ тоа ламинатот 10 години можеш да го користиш... А за паркет и патос,имам брусано стар дури 50/60години, и на крај излезе како нов.....

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #764 на: 18 Септември 2012, 20:02:11 pm »
Има разлика и од дрвото, смреката (чам) поубаво е на лик али има голема маана меко е. Буката е потешка за местење али е поквалитетна, дрвото е тврдо како бетон.