Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1852781 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #6405 на: 17 Ноември 2018, 20:52:56 pm »
Дајте предлог за фирми што имаат ефтина а (колку-толку) квалитетна PVC столарија? Треба да се прегради балкон, кој ќе се користи како стакленик за цвеќе и машина за сушење, па не се потребни никакви термо-изолациони карактеристики, бидејќи балконските прозори и врати веќе имаат одлична PVC столарија...
Комшијата твој Даце кумановац, на Ацика му е другар исто и мене. Земи контакт од Ацика, секако од мене нема да побараш.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #6406 на: 18 Ноември 2018, 11:44:10 am »
Дајте предлог за фирми што имаат ефтина а (колку-толку) квалитетна PVC столарија? Треба да се прегради балкон, кој ќе се користи како стакленик за цвеќе и машина за сушење, па не се потребни никакви термо-изолациони карактеристики, бидејќи балконските прозори и врати веќе имаат одлична PVC столарија...

075-330-331 Иван
Ќе ти објасни дечкото што како добиваш губиш со секој профил. Јас ставав комарници пред 3 год, ништо не е мрднато нит пожутено.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3076
« Одговори #6407 на: 23 Ноември 2018, 13:51:33 pm »
Дечки контакт од некоја фирма што местат домофони, видеофони?

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #6408 на: 23 Ноември 2018, 13:54:12 pm »
Кога сме кај домофони, каде има домофони за во стан без слушалка? Да бидат што помали тоа подобро.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #6409 на: 23 Ноември 2018, 15:06:22 pm »
Незнам дали можиш како сакаш домофон да ставиш.
Кај мене знам требаше да барам од Farfisa некој конкретно модел.
Па само во Електрометал имаше.

Прашај првен како можиш да ставиш. После барај какви има.
Иначе има во Електрометал домофони.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #6410 на: 23 Ноември 2018, 15:07:32 pm »
И тоа што викаш :) Благодариме.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #6411 на: 23 Ноември 2018, 23:25:30 pm »
Кога сме кај домофони, каде има домофони за во стан без слушалка? Да бидат што помали тоа подобро.
Барај ме во понеделник. Има опција да биде внатрешната телефонче бежично и да функционира и како телефон и како домофон.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #6412 на: 23 Ноември 2018, 23:26:06 pm »
Дечки контакт од некоја фирма што местат домофони, видеофони?

Sent from my MI 6 using Tapatalk
Wizard Systems - Визард Системи

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2188
« Одговори #6413 на: 25 Ноември 2018, 12:06:20 pm »
Веќе подолг период со влагата се мачам земав еден мерач од веро чисто да видам како стои процентот на влажност колку и да не е точен таа е висока https://prnt.sc/lmp0qr (наутро простоија која не се грее слична влажност и преку ден е до 74% има качено) , просторија што се топли постојано покажува 68-74% влажност каде што почнува да јавува и на ѕидовите, изолации куќава нема такви чуда и обични прозори на пролет ке добие надворешна фасада, но не знам дали тоа ке го реши проблемот некој совет како да се контролира влажноста, да напоменам дека и се проветрувааат просториите преку ден.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
« Одговори #6414 на: 25 Ноември 2018, 12:32:50 pm »
Влага може да јави откако ќе ставиш пвц дограма а немаш (најверојатно) изолација на фасада. Јас откако ставив пвц влезна врата, во салонот на северниот ѕид се појави влага. Сега стално имам отворено мал прозор за да нема влага.

Да не случајно си на приземје, па комшиите да ти тураат вода во темелите од ѕидот или да не ти капи некој јолук?
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен kire95

• Редовен
« Одговори #6415 на: 25 Ноември 2018, 12:51:27 pm »
Влага може да јави откако ќе ставиш пвц дограма а немаш (најверојатно) изолација на фасада. Јас откако ставив пвц влезна врата, во салонот на северниот ѕид се појави влага. Сега стално имам отворено мал прозор за да нема влага.

Да не случајно си на приземје, па комшиите да ти тураат вода во темелите од ѕидот или да не ти капи некој јолук?
на приземје сум но нема такво нешто со вода во телемите, имам пријател што нова кука ја изгради и него на кошовите кај темелите му покажува а со изолација со све нова кука...

Отсутен Silvester

• Редовен
« Одговори #6416 на: 25 Ноември 2018, 12:54:29 pm »
Река имате во близина ти и пријателот? Или евентуално подземни води да има тука каде што ви се куќите?

Отсутен kire95

• Редовен
« Одговори #6417 на: 25 Ноември 2018, 13:00:12 pm »
Река имате во близина ти и пријателот? Или евентуално подземни води да има тука каде што ви се куќите?
нема ништо такво местово кај мене си држи влага на почвата... а со пријателот сме на сосема различни локации он на брдо е...
летно време нема проблеми никакви зимно е кога ке почне грејната сезона и јавува на ѕидови тогаш...

Отсутен Silvester

• Редовен
« Одговори #6418 на: 25 Ноември 2018, 13:26:02 pm »
Земи силика гел стави по ќошовите  :) Ако ти влечи одоздола, не знам ни изолација дали ќе те спаси. Тоа некој мајстор што има искуство со тоа да прашаш, но прашањето е кај да најдиш таков мајстор...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #6419 на: 25 Ноември 2018, 13:44:20 pm »
Мора да ја намалиш релативната влажност.
Дали преку повеќе греење, дали со одвлажнување, дали со пружање алишта на друго место, дали со готвење на друго место итн. Кое највеќе ти одговара.