Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Dodo на 28 Февруари 2018, 20:48:41 pmКолкава површина е во прашање?45m2Цитат: Мартин_91 на 28 Февруари 2018, 21:04:25 pmА штом не е нареден ламинатот, да се стави самонивелирачка смеса? Мислам дека се викаше олма или нешто слично.Искрено, прв пат слушам за вакво нешто, ама звучи интересно. Ќе ја разгледам оваа опција.
Колкава површина е во прашање?
А штом не е нареден ламинатот, да се стави самонивелирачка смеса? Мислам дека се викаше олма или нешто слично.
Кај брат ми кога се правеше му беше понудена наместо кошулица. Ја истурија течноста, ја развлекоа секаде да има од неа, и ја оставија да се суши. Доста е течна и сама се рамни.
Самонивелирачка маса за пополнување на нерамнини. Најчесто од неколку мм. Има и со поглема густина за до 2см. Најчесто се вика ОЛМА маса. Заради некој производител. Поскапа е ама си брка работа за мазен под, одлично.Имате и од АДИНГ неколку варијанти со различна гранулација. За поголема дебелина можи да се измеша со песок.
Можи. Само што кошулица се става во слој од 5 до 10см и кошта 2е за м2.
Preporaka za vnatresni ili takanareceni sobni vrati?Najverojatno so beli ke se odi.