Автор Тема: MP3 + USB Адаптери за возила  (Прочитано 8530 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11737
  • Архитект
Одг: MP3 + USB Адаптери за возила
« Одговори #15 на: 01 Март 2012, 15:22:00 pm »
Барајќи нешто вакво слично за моето радио, дојдов до вакви некои.

http://www.ebay.com/itm/UNI-200-USB-DICE-UNIVERSAL-ALL-CARS-iPOD-iPHONE-USB-SIRIUS-FM-MODULATOR-/110781337808?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19cb1510d0

http://www.ebay.com/itm/Mitsubishi-Lancer-iConnect-FM-2-iPod-iPhone-adaptor-connector-interface-/260850464437?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item3cbbe636b5

Овие исто се трансмитери на FM само што не се безжични, се врзуваат позади на антената директ.
Е сега дали се подобри од овие што се продаваат кај нас, незнам, ама претпоставувам дека имаат подобар квалитет на звук.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54955
  • Махер
« Одговори #16 на: 01 Март 2012, 15:25:16 pm »
Првово може и место вибратор да се користи по цената. А второво делува занимливо.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8114
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #17 на: 01 Март 2012, 19:05:13 pm »
Средено директоре. :)
Се извинувам за непотребната нова тема, на пауза од работа ја отворив на брзинка, не сакав да го расипуваме огласот.
Благодарам за исправката...и одговорите...

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #18 на: 02 Март 2012, 02:56:59 am »
Другарче има земено од Прилеп ФМ модулатор стерео е и вади многу подобар звук од другите што сме пробале. Се отепавме од барање ист не можиме да најдиме нигде.
Ке го сликам ке пуштам слика некој ако е во план да зема ако начека таков да си земи ;)

Отсутен seat ibiza

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 184
« Одговори #19 на: 25 Август 2012, 12:56:52 pm »
Најпрвин извинување до авторот на темата што малку избегавме.

Тоа и ми е поентата, мене сеа за сеа, ми треба некакво дрнкало бидејќи и така слушам само радио (фабричкото е со касети :) :) :) ) па ова ми е ефтина инвестиција за привремено, бидејќи приоритет за колата моментално ми се задни гуми и регистрација.
Затоа ми е прашањето, ако дава ист квалитет (или приближно) како радиото што моментално 100% од времето го користам, да си зеам еден од Анхоч и да свиркам :) или препорачајте од друго место

http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?pid=11973

А инаку ако планирам нешто квалитетно, дефинитивно би идел на МП3 УСБ адаптер, бидејќи некако не и личат на колата афтермаркет радија, башка и додека да најдеш/порачаш рамка за истото ....

jas go resiv problemot so kaseta kupiv od nea izleguva eden gjek i go stavas vo telefonot pustas muzika zvukot e top i pokraj se sto mi se stari zvucnicite top zvuk vadi gi ima tie kaseti na bitpazar okolu 150 denari i resen problem pozdrav pisi sto si napravis se nadevam ke go resis problemot baska i ti koristi kako handsfree ako ti se javi nekoj muzikata se prekinuva i go slusas razgovorot na site zvucnici pozdrav uste ednas se nadevam ke go resisi problemot

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29630
    • CARclub.mk
« Одговори #20 на: 25 Август 2012, 13:23:59 pm »
Точки, запирки нешто? Кирилица евентуално?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6112
  • 69
« Одговори #21 на: 25 Август 2012, 13:34:21 pm »
Од понеделник, евентуално од среда пошто среќна среда :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43655
  • Il Moderatore
« Одговори #22 на: 25 Август 2012, 15:14:48 pm »
Адаптер касета е дијаметрално спротивно од топ звук. Единствено полошо е ефтин фм трансмитер. уствари после шит фм трансмитер кога ќе слушнеш адаптер касета, може и топ да ти се слушне, ама само дур не пуштиш CD :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен K92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 711
« Одговори #23 на: 27 Август 2012, 01:39:47 am »
Нешто налик ова во Анхоч?

Јас имав исто вакво како од Anhoch, продавав цд плеер со такво модулаторче го имаше и на форум мислам.

Го купив од ауто лидер 250 денари, све си работеше на него, и сеуште си работи.
You have to pay attention to regular cars, and slalom through them. That's the way to drive fast.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #24 на: 18 Септември 2012, 02:08:33 am »
колку пари е оправка на цд на радио,незнам точно кој модел али постаро радио е
значи пари за ново не ми се даваат,ова ми брка работа одлично,али без цд не е тоа тоа,а фм трансмитерот е шит знам :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6112
  • 69
« Одговори #25 на: 18 Септември 2012, 08:34:46 am »
Тоа е исто како да прашаш колку е ремонт на кола, незнам која, постара...Нова не ми се купува...
Кажи точно, модел и марка па ке ти кажам...За цд-то под 600 работна рака + дел (претпоставувам ласер) од 700 динара па нагоре не рачунај освен ако не е само чистење на ласер кој би те чинел минимум 300...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #26 на: 18 Септември 2012, 13:35:42 pm »
епа ќе си почека тогаш,фала ти