Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2910208 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #15735 на: 21 Октомври 2017, 13:38:18 pm »
Малу офф топик..
Нели ако сметаш дека некој закон не е во ред(од областа на сообраќајот) можеш да дадеш предлог за корекција? Сега барем со соц. медиуми е полесно. Чак и ако сакаш истражување можеш да направиш.
Гледам некој портал апелирал до надлежните за собран асфалт на постојка пред карпош(хотелот) со што вродило со мазен асфалт. Предпоставувам дека иницијативна каписла бил "обичен човек" како мене, тебе, сите нас...

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #15736 на: 21 Октомври 2017, 14:54:51 pm »
Нека кршат сите глава.
Пропуштај, користи трепкачи за да дадеш знак кога непрегледно те престигаат, прикочувај кога ризично те престигаат, држи барем 100 метри растојание, застанувај на жолто, вози +10 од знаци на магистрален, 120-130 на автопат, не кочи нагло,  прати ситуација, не зборувај/дреми на телефон, не ја користи свирка на секој семафор.

Животот е многу поубав кога не те боли стап за никој, освен сам за себе. Една ластовичка не прави пролет, но секој кога си се секира сам за себе без да става други луге во ризик е мерак во возењето. 

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15737 на: 21 Октомври 2017, 15:28:04 pm »
Уште да расмиислуваа и повеќето така...

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #15738 на: 21 Октомври 2017, 20:17:54 pm »
kako za grad so uzasna guzva, premalce se vozat 2 trkala i sezonata e prekratka.
Ма како прекратка сезона... имаме само 2-3 месеци во кои што тешко може да се вози. Декември, Јануари и Февруари макс. Проблемот е што инфраструктурата е крш, и кога е мокро, ти се е*а векот на мотор. Треба со скафандер да возиш.
ja vozam cela godina osven koga ima sneg. zatoa gledam kolku malce i kolku kratko se vozi vo godinata na 2 trkala.
ima fixni rakavici za racete i prekrivka za nozete. ama na nekoi izgleda krunata kje im padne ako vozat preku zima ili pa kupile 2 trkala za chalam, a ne za najprakticno gradsko prevozno sredstvo.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #15739 на: 21 Октомври 2017, 22:53:39 pm »
Нека кршат сите глава.
Пропуштај, користи трепкачи за да дадеш знак кога непрегледно те престигаат, прикочувај кога ризично те престигаат, држи барем 100 метри растојание, застанувај на жолто, вози +10 од знаци на магистрален, 120-130 на автопат, не кочи нагло,  прати ситуација, не зборувај/дреми на телефон, не ја користи свирка на секој семафор.

Ако е премногу за твојата концентрација и трпение - никој со сила не те тера да возиш. Имаш јавен превоз.

Животот е многу поубав кога не те боли стап за никој, освен сам за себе.

Човечкото општеството не функционира така.

...ќе бевме се уште хантер-гедерерс без постојани живеалишта и ќе се натпреварувавме за храна со ѕверовите.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15740 на: 21 Октомври 2017, 23:31:15 pm »

...ќе бевме се уште хантер-гедерерс без постојани живеалишта и ќе се натпреварувавме за храна со ѕверовите.
Без саобраќај, без интермец, без нуклеарни несреќи, без нервози :)
Мислам лошо го разбра луки што сака да каже. Може јас сум го разбрал како ми одговара на мене.....

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #15741 на: 22 Октомври 2017, 00:17:22 am »
Во последно време многу ме нервираат копуци со камион или било какво превозно средство, се движат во лева лента и не возат побрзо од 40 км/ч. Блендираш, џабе. Пробуваш да се престроиш во десна лента каде што возат 50км/ч и да го заобиколиш типот, ама не тогаш и типот вози паралелно со тебе и не те пушта. Абе шефе ако сакаш да се влечкаш вози во десна лента. Незнам што им е на луѓево!!!

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15742 на: 22 Октомври 2017, 02:05:19 am »
Добро дњ со 100 помини го.. 

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #15743 на: 22 Октомври 2017, 10:24:16 am »
И после кочи му пред него.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #15744 на: 22 Октомври 2017, 10:29:27 am »
Ваква будалаштине нема во Белгија, Холандија, Англија, само во Америка чат-пат.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #15745 на: 22 Октомври 2017, 12:33:22 pm »
....

Штом сакаш да се нервираш додека возиш, да ги корегираш и изведеш на правиот пат и друите учесници во сообраќајот, додека си изолиран од нив во приватноста на твојата кабина, повели, нервирај се.

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #15746 на: 22 Октомври 2017, 13:20:32 pm »
Штом сакаш да се нервираш додека возиш, да ги корегираш и изведеш на правиот пат и друите учесници во сообраќајот, додека си изолиран од нив во приватноста на твојата кабина, повели, нервирај се.

Oд кај тоа дека сум сакал (?!) да се нервирам? Не само што не сакам јас да се нервирам, туку не сакам ни другите да се нервираат.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15747 на: 22 Октомври 2017, 13:23:36 pm »

Oд кај тоа дека сум сакал (?!) да се нервирам? Не само што не сакам јас да се нервирам, туку не сакам ни другите да се ме[/b] нервираат.
;D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #15748 на: 22 Октомври 2017, 21:04:19 pm »
Богами требаше.... Ај нареден пат

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #15749 на: 22 Октомври 2017, 21:59:35 pm »

Mене една црвена Астра од Белви према Скопје сакаше да ми направи brake checking  кога му сигнализирав да се тргне од лева лента.
Од 200 и кусур ме натера на 70 км/ч да се укопам...и нормално дека намерно кочеше.
Ми го расипа кејфот, али не до толку да го пречекам во Скопје и да му објаснам како стојат работите, бидејќи сепак и јас бев над дозволеното.