Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2909227 пати)

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #15585 на: 27 Септември 2017, 11:41:07 am »
Ептен лизга бојата што ја шлакаат по улиците за сигнализација, ама ептен! Исто како по мраз, синџири треба на влажно да се ставаат...
И во Германија лизга друже,не белата ама таа црвената шо им е за велосипедските патеки по средина на коловозната лента.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #15586 на: 27 Септември 2017, 11:51:36 am »
Мислиш нема да се шитнат?
Јас повеќе немам фамилија ни другари во провинција, сите се преселија ск  ;D
Спроти мене имаше 4-5 бараки, сега шибнаа 2 огромни згради (во споредба со бараките ) една до друга, од 2 страни има улици, од другите две приватен имот. Е сега сеуште се  гради едната, од другата паркираат на спротивниот тротоат и на улица, кога ќе се догради о всели другата кај ќе паркираат не знам.
Патем и накај н. Лисиче е бааѓи изградено последниве 2-3 децении.

Паркирање само во парцела. Стан мора да ти продаде со обезбеден паркинг.
На улица или тротоар, не смее да има возила. Викајте пајак.
Прават некои финти со паркингзите. Така да во просек на еден спрат има едно пакркинг место :) Не секаде али не е реткост.
Не се 2-3 возила на улица, па да викнеш пајак, него се 30-40% од возилата, и да викнеш нема да можат да ги дособерат, и да ги соберат кога ќе ги земат нема физички каде да се паркираат освен да почнат по зелени паркови да се паркираат. Друга работа, полно гаражи се користат за се освен за кола паркирање. А гледам и тој еден што ја користи за кола паркирање му се паркираат пред гаража иако има напишано дека се користи гаражата за кола. Ко бајаги дивоградба била, не знам ти што кој те шиша ќе си паркирам пред гаража кај тебе. Полно станари ги проѓирија подрумите излагајќи на паркинг(наместо паркинг има скали) си направија деловни објекти и ги рентаат/користат. Така да со пајак ништо нема да се постигне...
@stefanel984  од сопиште до школо/работа ти требаат еден саат со ауто, а од тафталиџе 20 минс. пешадија/градски... Башка инфраструктура. Знам неколкумина што се преселиле од периферија „повцентар“ баш ради такви работи, па сега за тебе лично ти си знаеш :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #15587 на: 27 Септември 2017, 11:55:09 am »
Пајак треба да викате доследно. Еднаш во денот најмалку.

Да видиш за месец дена дали нема да има ред. Ништо не те кошта да викнеш, а многу можеш да добиеш. Затоа не го штеди телефонот.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #15588 на: 27 Септември 2017, 11:59:54 am »
Јас до сега имам 2 пати викано пајак и несакале да дојдат, ми вика пријави во Полиција ова пред година дена може беше. Пајак на ПОЦ оној што има оставено телефон, повикај пајак.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #15589 на: 27 Септември 2017, 12:10:05 pm »
Арно, Полиција тогаш. Битно да го соберат.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
« Одговори #15590 на: 27 Септември 2017, 12:13:57 pm »

@stefanel984  од сопиште до школо/работа ти требаат еден саат со ауто, а од тафталиџе 20 минс. пешадија/градски... Башка инфраструктура. Знам неколкумина што се преселиле од периферија „повцентар“ баш ради такви работи, па сега за тебе лично ти си знаеш :)
Јасно ми е........Ама  незнам,учен сум на поголем простор, сакав стопански двор, ама шо знам....здравје боже, уште не сум решил.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #15591 на: 27 Септември 2017, 12:27:05 pm »
јас лично се размислувам за стан, плац во Сопиште, да избегам од Тафталиџе. ...нервозните ситуации во сообраќајот, и ќе се избегне она на улица проектирана за 300 возила за саат време, да има 3000 за саат време, со тенденција да оди нагоре.

Мислам дека само што го опиша Сопиште/Соње, во шпицовите.   :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #15592 на: 27 Септември 2017, 12:57:40 pm »
skopje segde ti e veke seedno druzuze nema kaj da begas 😀
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #15593 на: 27 Септември 2017, 13:16:47 pm »

Јасно ми е........Ама  незнам,учен сум на поголем простор, сакав стопански двор, ама шо знам....здравје боже, уште не сум решил.
и јас сум, ама ситуацијата и околностите се поинакви....

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 325
« Одговори #15594 на: 05 Октомври 2017, 20:46:01 pm »
Денеска старче дреме на пешачки, фино-лепо му застанувам да премине а он мене ќе ми дава предност да сум поминел ;D

Му викам "За што стоиш на пешачки ако не сакаш да поминеш, знаеш ли дека полиција може да ме казни оти не сум те пропуштил?"

Цела минута се натегавме кој да помине прв, комедии.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #15595 на: 05 Октомври 2017, 20:49:41 pm »
Ова веќе е класика.....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #15596 на: 05 Октомври 2017, 20:58:07 pm »
Тек бандашине на деснана кола....мајкоооо!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен sashko.pp

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
« Одговори #15597 на: 05 Октомври 2017, 21:23:33 pm »
Си ја возам колава на паркинг и преминувам преку главен пат со 20km/h кај шампионче, постар човек можеби 60-65години стои со велосипедот на пешачки залепен за тротоар со свртена глава накај продавницата и најверојатно муабет си праеше (незнам точно, не сакам да судам без да знам), кога дојдов скоро до него типов од нигде никаде си ја качи едната нога на педала а со другата со оттурна од тротоар. Среќа што возев толку споро, успеав да го избегнам на лево и да закочам. Од вакви работи купив камера за в кола ама не ти ја признаваат на суд. Инаку кога ја преминуваш главната улица кај триаголникот (пред шампионче), денски а богами и навечер мораш да тргниш со 5000 обртаи за да не те собере некоја будала која што вози со 70-80km/h, а неможиш да го видиш бидеќи е кривина.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #15598 на: 05 Октомври 2017, 21:56:17 pm »
Ова веќе е класика.....(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Шала на страна, ми треба ваков голф во животот. 2ка дизел со три врати пред да имаат од тие подуените браници. Ќе си го средувам за своја душа.
Зини да ти кажу.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #15599 на: 05 Октомври 2017, 22:55:10 pm »
Многу ме нервираат цистерните секое сабајле што се полнат со вода на Орце николов и се возат наоколу и демек ја чисти улуцата со пуштање ноз 20тина цевчиња од позади.

Едно вода троши, другу нити ја чисти улицата ни бутур