Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2910376 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #15525 на: 21 Септември 2017, 18:47:40 pm »
И после девојката кога ќе ти рече да излезете(ако воопшто се согласи да живее ван цивилизација) треба да се акаш до Струмица за едно кафе и да прошеташ малце.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #15526 на: 21 Септември 2017, 19:37:33 pm »
Мене лепша половина не ми дава да го продавам кујчата, инаку мењам град одма.
За кој град?
Гевгелија или евентуално рурален бизнис-туризам-земјоделие некаде.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #15527 на: 21 Септември 2017, 19:45:26 pm »
За кој град?
Гевгелија или евентуално рурален бизнис-туризам-земјоделие некаде.
Фантастичен избор. Ми се допаѓа многу идејата.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #15528 на: 21 Септември 2017, 23:12:24 pm »
ja znam covek od vinica,ziveese vo skopje,raboti na aerodrom. se ozeni i se vrati da zivee vo vinica i patuva za na rabota vinica-skopje.
sea so noviot avtopat kje mu bide uste poblisku. labavo
od kumanovo,veles ili tetovo moze komotno da se raboti vo skopje i vice versa.
majka mi na vremeto 2 godini patuvala od skopje do gostivar na rabota i nazad pon-petok so avtobus.
so dobra kola i gostivar i kavadarci/negotino se vo 1 saat stiganje. a vo guzva aerodrom-vlae te fakja podolgo od 1 saat vozenje
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #15529 на: 22 Септември 2017, 00:11:49 am »

А да го мењаш жената :)
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #15530 на: 22 Септември 2017, 00:23:13 am »
Правевме математики со друштвото колку луѓе патуваат само за работа на релација Гостивар - Скопје. Има два редовни превозници што пуштаат по 2 полни автобуси во 6 сабајле, по 3 полни автобуси во 7:00/7:30, и има МНОГУ што патуваат по 4-5 во кола за да делат трошоци. Од прилика 1000 луѓе секојдневно мигрираат ГВ-СК за работа, и тоа го прават со години.

90% од тие што ги знам и патуваат за работа би се преселиле во Скопје без око да им трепне, доколку им било стамбеното прашање решено. Со чест на исклучоци, ама малите градови се мртви. Скопјани не го ценат доволно фактот што се извонредно привилегирани со разно-разни afterwork активности, и стануваат кенкачи за баналните работи како „има гужва додека стигнам до работа“. Во Гостивар нема гужва до работа, ама после работа сериозно треба да се замисли човек дали да го земе далечинското и да кликне, или истото да го направи со пиштол.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
« Одговори #15531 на: 22 Септември 2017, 00:35:30 am »
Па и луѓето во Скопје се отепаа од одење после работа на кино/театар и други активности...тоа го праваат тие шо се без работа или ученици/студенти. Другите идат дома јадат и легнуваат да одморат и гледаат серии.

А ако си невработен подолго време и немаш некое хоби тогаш можи и во Њу Јорк да живееш па пак по некое време ќе ти стани премногу досадно па можи ќе посакаш да си кликниш со пиштолот.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #15532 на: 22 Септември 2017, 00:53:37 am »
Се отепаа тие што растеле во Југославија и мислат дека треба да одморат после работа зошто глеале дека дома се одмара после работа. Модерната младина излегува, шета, пробува нови работи, се труди секоја секунда од времето да си ја исполни.

Кој кења дека е подобро да се живее во мал „мирен“ град, не живеел во мал мирен град. Факинг четврток е денеска, дискотеки работат во Скопје. Можам да потрошам 0 денари и да се измешам со луѓе, не мора ни да пијам ништо. Во Гостивар чукам по тастатура во четврток вечер, зошто једино што се движи во градов после 9 саат е хартијата од Банџи чоколатче што некој морон ја фрлил преку ден.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
« Одговори #15533 на: 22 Септември 2017, 01:07:26 am »
Па да де, младите на 18-24 годишна возраст си шетаат се пијанчат со еден збор кажано се пустат зошто немаат никаква друга обврска, ако ти припаѓаш во таа старосна група тогаш да во право си.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #15534 на: 22 Септември 2017, 01:18:07 am »
Поентата е што нема каде. А да не се лажиме никој не излага в кафич/дискотека за 0 ден. да потроши. Никој не ти брани да седниш на клупи или во парк. Кога ќе завршам со работни обврски едвај чекам да си ги видам ќерка ми и жена ми. За штур ми се колегие... Не секој има приходи да си прави афтер секој ден. Ако ти се ок колегите не гледам зошто да не се договорите кафана у среда да прајте.
А за студенти и слично сосем други се приоритетите и можностите, што по мое е сосем нормално. На 20 год ти држи газето до 3 да се пијанчиш и да станиш во 8 за на факс.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #15535 на: 22 Септември 2017, 01:19:16 am »
Па да де, младите на 18-24 годишна возраст си шетаат се пијанчат со еден збор кажано се пустат зошто немаат никаква друга обврска, ако ти припаѓаш во таа старосна група тогаш да во право си.

Јас каде и да одам постари луѓе гледам :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #15536 на: 22 Септември 2017, 13:38:11 pm »
Сигурно голем дел од нов биле граѓевинци, физички работници, дистрибутери, работници по комфекции и слично што работат по 12h+....
Другите претежно на афтер одат на втора работа :)
А дека има кај да излезеш има за имање, има и поголеми можнпсти да се снајдеш со солидна работа. Кој како ќе се снајде .... Него да не забегавне со муабетов....

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #15537 на: 22 Септември 2017, 14:00:39 pm »
Правевме математики со друштвото колку луѓе патуваат само за работа на релација Гостивар - Скопје. Има два редовни превозници што пуштаат по 2 полни автобуси во 6 сабајле, по 3 полни автобуси во 7:00/7:30, и има МНОГУ што патуваат по 4-5 во кола за да делат трошоци. Од прилика 1000 луѓе секојдневно мигрираат ГВ-СК за работа, и тоа го прават со години.

90% од тие што ги знам и патуваат за работа би се преселиле во Скопје без око да им трепне, доколку им било стамбеното прашање решено. Со чест на исклучоци, ама малите градови се мртви. Скопјани не го ценат доволно фактот што се извонредно привилегирани со разно-разни afterwork активности, и стануваат кенкачи за баналните работи како „има гужва додека стигнам до работа“. Во Гостивар нема гужва до работа, ама после работа сериозно треба да се замисли човек дали да го земе далечинското и да кликне, или истото да го направи со пиштол.

Шо мислиш зошто толку многу згради се градат во Скопје ?
Сега  за сите по едно станче и сите во Скопје.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #15538 на: 22 Септември 2017, 14:14:43 pm »
Нека има, и вие архитектите побогати, и луѓето посреќни што не живеат во депресија.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #15539 на: 22 Септември 2017, 14:20:56 pm »
Најсмешно е кога луѓе што не се од Скопје се лутат што доаѓаат други луѓе што не се од Скопје :D