Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2910502 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Ме изнервираа вечерва глупите мајстори што веќе 2 месеци работат на една факинг улица.
На излегување, застанувам до крај за да се разминам со друг пошто на пола пат стојат багери и се и сешто, за да продолжам надоле цела предница ми пропаѓа во дупка околу 40 цм. Пропаднав ради глупите што не обележале ништо а има страшна дупка. Среќа имаше дечки добри (5,6 души) што ја креваа таа страна да можам да излезам некако.
Инаку вечерва едно моторче се прекршило и детето рипнало од мотор. Како и на две коли кои откачиле браници, предници и се...
Најмилото да им го изна**ам.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Каде?

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Кај сакаш, мин на 5-6 места е раскопано :D

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Барем да посадеа нешто, ќе пораснеше до сега
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
Каде?
Велес. Цел факинг град го ископаа.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
2 месеца? Боше, добар си ти.

Предминатото лето кај мене ја раскопаа улицата. Поставуваа нова атмосферска канализација. Истовремено решија да ги ископаат и тротоарите, и да поставуваат нови кабли за оптика, кабловска, итн. Фајн. На асфалтот му ебаа мајката и не го ни заменија цел, него делумно. На ништо не личи. Каде што ги ископаа тротоарите, не ја вратија земјата што си беше (и каде што имаше трева), туку донесоа и сипаа бел кршен камен. Тек тоа па на ништо не личи. Тоа почна во Септември (!!), траеше до Јануари. Пет месеци кал.

Минатото лето решија на главната улица да ги сменат ивичњаците и да наредат бекатонски плочки. И тоа почна во Септември (!!). На едната страна ги наредија ивичњаците, дигнати у небеса. Меѓу асфалтот од улицата и новите ивичњаци има меѓу 10 и 30 цм дупка, пополнета со земја. Песок оставаат каде ќе им текне, за пополнување простор меѓу плочките. Чим заврне, кал колку сакаш. Секако, и тоа траеше до Јануари, односно уште трае.

Годинава почнаа да редат ивичњаци по споредните улички и на другата страна на главната улица. Ги искорнаа старите ивичњаци, го искорнаа и асфалтот, ги упропастија тротоарите (втор пат плаќам мајстор да ми ги прередува моите бекатонски плочки на тротоарот пред куќа), оставија јаз меѓу новите ивичњаци и асфалтот од улицата (кој патем сега е искршен, парче направен од багерот што ги корнеше ивичњаците), кал колку сакаш. Во меѓувреме, новите ивичњаци што уште чекаат да бидат монтирани стојат на палети оставени на рандом места на улица, ги заобиколуваме со коли бидејќи се претешки да ги мрднеме. Никој од комшиите не се ангажира да си го среди тротоарот колку-толку пред куќа за да биде функционален, па паркирање е лотарија. А задува се дига прашина колку сакаш.

Ова го почнаа пред месец и кусур. Еве, уште е парче све.

И така..

Отсутен Klen

• Редовен
Патот накај Пинтија покрај Охис не ни памтам колку години е раскопан...
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Еве како изгледа кај мене (малку од малку подсредено, колку што можевме..

А еве како изгледа кај комшијата од карши - вреди да се напомене дека тротоарот пред да почнат егзибициите беше среден, и си растеше (редовно шишана) трева. Изгледаше одлично, ем зеленко..

Приметувате дека асфалтот е различна боја? А истата уличка е.. Ееееех...

Најавија дека ќе ги преасфалтираат комплет улиците. Се надевам дека ќе биде наскоро, мада не ми се верува - на една од уличките го изринаа комплет стариот асфалт (и соодветно оставија шахти високи најмалку 5 цм) пред 2 месеци и уште не е асфалтирана уличката..

Отсутен Klen

• Редовен
Писта е ова кај нас што ти е и ти бараш преку леб погача :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Прошета малку низ светов и мисли дека така треба и кај нас ;D

За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Франц Розман ја направија супер супер мазна за месец и пол...
За кај Зеро не знам..не викнал на кафе.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
Зеро, два месеци е само моментално ископано со дупки на секои 5 метри. Инаку се на се работат 4,5 месеци можда. :)
Прееска застанав и им реков на тие за дупката. Ми вика брат, како ни кажуваат така работиме. Го прашав само дали им викаат да оставаат по 50цм дупки.
И му реков да им каже на тие што им наредувале, женицата да му ја онадам.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
mene vise nisto u soobrakaj nemoze da me iznervira, sve sum doziveal i preziveal... sega pd Bul avtokomanda fleguvam vo ulickata kaj vojnata kula koga od karsi u lenta mi ulletue eden jas malce nastrana toj nitu da prikoci... porazgovarav so gospod vo vrska so budalive i si produziivvv ... jbga
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
читам на Ѕидот на сообраќајниот срам.
Еден момак пушта видео како една овца му сече пат и за малку ќе предизвикаше head-on судар.

А оваа стокава непрокопсана на фејсбук па му најдоа замерка како не застанална СТОП знак 200 метра поназад, а не беше точно, дечкото застана. Не буквално ама се движеше со 2 на саат, немаше потреба уопште да се укопува во место. И сеа цела дискусија некои кретени раму ја пренесоа во друга насока и крив го направија уште одозгора.

Па добро ме македонштино неспособна, недоквакана, до кога бе вака!!

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Isto kako ii so kamionot. Kriv bese grujo sto ne izracunal deka vrz fontanata treba da pominuvaat tenkovi.