Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2909599 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Колку е тешко да се  донесе закон  според кој кола на која не и работат задните стоп светла да не може да помине на технички?
Па срамота е  бе 330 да возиш со бандажи,стакла затемнети и што уште не , а да не ти работат задни стоп светла.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Свири си бе, издувај си се.
Ако се степаш па поарно да не ќе е  ;)

Абе не е за тепање ама каде се бе тие нови џандари што ги примија да седат и да пишуваат казни ?
Директно прекршување на законот за сообраќај е тоа, и тоа масовно сите се престројуваа поради нели „Гужва е мора некако да се помине“.
Никад нема да не биде брат.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
Секогаш од 4 до 5 има гужва на семафорите кај МТВ во правец према саем.
Двете ленти се за лево, полни и една е за право и најчесто празна.
Со задоволство ги набивам до пешачки остров талентите кои од ленатата за право сакаат да се упикаат лево према саем, наместо (ако стварно брза) да помине на семафорот право и подоле да си сврти полукружно.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Колку е тешко да се  донесе закон  според кој кола на која не и работат задните стоп светла да не може да помине на технички?
Па срамота е  бе 330 да возиш со бандажи,стакла затемнети и што уште не , а да не ти работат задни стоп светла.

Таква кола како што опиша не поминува на технички. Исто така доста тешко е да знае човек кога ќе рикне апаратчето за стоп светла, доколку некој не му каже.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Јас секогаш си проверувам штоп, жмигавци и магленки кога има автобус позади мене, се се гледа на неговата шофершајбна. Нормално не при возење, туку кога стоиме на семафор.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
Секогаш од 4 до 5 има гужва на семафорите кај МТВ во правец према саем.
Двете ленти се за лево, полни и една е за право и најчесто празна.
Со задоволство ги набивам до пешачки остров талентите кои од ленатата за право сакаат да се упикаат лево према саем, наместо (ако стварно брза) да помине на семафорот право и подоле да си сврти полукружно.

Ова со полукружното свртување го направи меѓуградски автобус. Oдевме од железничка за накај саем, а тука кај макпетрол  најверојатно е слободно десно и кога сврти десно заврти полукружно, за да не чека црвено на семафорот ;D Не ми се веруваше што гледам.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Stratro

• Легенда

Таква кола како што опиша не поминува на технички
 Исто така доста тешко е да знае човек кога ќе рикне апаратчето за стоп светла, доколку некој не му каже.

Сигурен си дека не поминува?

И немора никој да ми каже...
Ако јас имам контолна сијаличка за тоа...330 ка БМВ мора да има.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Автоматчето за рикверц светло кое се наоѓа на педалата за кочница може да се подизмести и да не фаќа на почеток од педалата.  Се е исправно ама не функционира.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo

Таква кола како што опиша не поминува на технички
 Исто така доста тешко е да знае човек кога ќе рикне апаратчето за стоп светла, доколку некој не му каже.

Сигурен си дека не поминува?

И немора никој да ми каже...
Ако јас имам контолна сијаличка за тоа...330 ка БМВ мора да има.

Сигурен сум, новиот газда на мојата екс-Алфа отишол на регистрација не знаејќидека автоматчето рикнало, не поминал на технички.

На крај краева, технички се прави на 1 година, може два дена после регистрација да де расипе. Многу коли немаат систем за предупредување, и зависи од кола до кола, кога автоматчето кине конци, стоп светлата или се гасат или светат константно.

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
Значи не сакам да бидам редовен со поплаки во темава ама денес како едно копито ме изваде од контакт тоа не можно. Си возам јас така лагано низ Прилепо и на кружниот кај водоводот идам од кај стадионот и сакам накај нова табана да свртам. Се по ред врви коа се зададе еден со сиво Hyundai Accent втора генерација влета во кружниот ко не салам. Јас кочница до патос се укопав и за конец не се удривме.

И сеа го гледам, средовечен човек, очекуваш културно да се однесува во сообраќај, да не лудува и сл.

Му викам кај одиш бе мајсторе?

И нешто прави гримаси како остај лош ден денеска ми е или сл. Па лош ќе ти биде ко си претерал со алкохол и си седнал зад волан.

Инаку сиво металик Hyundai Accent, PP-04*-CC. Поздрав чиче и се надевам повеќе ум ќе имаш за другпат.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Прилепчани се конкуренција на Скопје по лош сообраќај. И таму има многу мангупско возење.

Мене па ме нервира Струмица, до пред 1 година не беше до толку, дупки на најпрометните улици низ градот, и на најбитните раскрсници, и не само што има дупки ами и семафорите не работат. Хаос станува, а најбитна раскрсница на излезот од Ср према Дабиле. На оној кружен према Радовиш дупки од метар на метар, ископан асфалт... Незнам што се случува, до лани не беше толку катастрофа. А интензитетот на сообраќај се поголем, ги имаме едни од најлошите улици во Мк.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Прилепчани се конкуренција на Скопје по лош сообраќај. И таму има многу мангупско мајмунско возење.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Епа после 45-та година кога се обновувала земјата и се асфалтирале улици, прилепчани барале наместо асфалт да им ги тапацираат дрвјата. Затоа и такви возачки способности :D

Отсутен Stratro

• Легенда
Скопјево постпразнично ме дочека со дупната главна водоводна цефка кај саем, поради која цела улица беше затворена и нервозен сообраќај поради претходнонаведеното.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Вчера, свадба на очигледно Албанци пошто беше развиорено знамето во Чаир.

Што се случи ?

Едно венто застануваше ( пошто и јас очигледно ми се погоди да одам позади нив ) на секој семафор во средина едно лице кое ги БЛОКИРАШЕ значи прочитај уште еднаш БЛОКИРАШЕ сите коли и семафори за да помине цела колона на свадбарите на СРЕД РАСКРСНИЦА ...
за..
да..
Снимателот ги снима како крузаат со невестата.
Блокирани 3 главни раскрсници сосве семафори со колата на средина како у тексас филмови.

Е тоа брат ми, не е возможно никаде освен во факинг Чаир!
Полиција ? наравно никад нема!
За вкусови не се расправа, по нив се плука.