Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2903170 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Тука се они...за појас..за возење сред бел ден без светла...за непропуштање пешак.
Не се секирај ти.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Сигурно возачките книшки ги носеле чим не реагирала полицијата
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Подзаспале во јетито.

А и да имаше жацовци, тешко дека ќе реагираа пошто нели ФУФКА ИМ Е!
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
КБК akumulator - nikogas poveke ne kupuvam...na sovet na prijatel sto ima prodavnica za delovi i dilerski popust so 2 godini garancija do sega nemal nikakva poplaka zemav pred 8 meseci 75ah, za da pred praznikov izdise, paga na 10.3 volti , nema kik, omalaksuva, so eden zbor rikna, se javiv za zamena ili proverka so i da e mi vika dojdi donesi go i mora da stoi 24 casa kaj nas da probame da go restartirame!?! osvezime ili napunime...vikam 14.1 volti si polni problemot e posle 2-3 saati paga na 10.3 i neke da pali edvaj vergla, a utredenta e mrtov kompletno, vika mora da se restartira, (kao kompjuter e ova)ok vikam kade da dojdam da mi dadete zamenski, vika vo vizbegovo ali ne davame zamenski....WTF pa kako da zapalam be so upaljac?
peski doma da si idam da vi ja ostavam i kolata? vie firma li ste ili kurton? kako moze da nemate zamenski, poloven bilo kakov akumulator da mi dadete za tie 24 casa...
zatoa nema nikad da ne bide da ti se seram na makedonski biznismeni...sekoja cest na mali isklucoci...

zatoa zemi si brend odma ti dava drug pa posle on si naoga care za toj sto necini...a ne patriot da se pravis...

Отсутен Stratro

• Легенда
КБК akumulator -

vie firma li ste ili kurton?

Името ти кажува..

K-уртони
Б-е
К-уртони

се.

;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Тука се они...за појас..за возење сред бел ден без светла...за непропуштање пешак.
Не се секирај ти.
За пешак и ок е до негде нели. Али има пациенти ќе се врти на острово, ќе гледа лаво-десно, ќе се праи дека не поминува, ќе застаниш, ќе стои таман ќе кинисаш ќе тргне о тој... wtf е*аго...

Отсутен Stratro

• Легенда
Dafuq се случуваше денес во 17ч на булеварот А.Македонски (Автокоманда?)
Од Саем до АСУЦ во прва , 40 минути и после 10 минути стоење во место свртев да си одам дома преку Маџари.
Нормално, гужва до к*рца.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Ве буцкаат да земете точак со субвенција.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Пошто кога врне дожд автоматски просечниот шофер во Скопје го губи мозокот и наеднаш се претвора во движечко копито.

Како да чекаат сите да заврне и да искочат со кола.

Сите у секој даден момент се брзаат некаде, небаре сите бизнисмени, а се кладам дека пола ради реда искочиле со кола низ центар, да се провозат на сред бел ден.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Dafuq се случуваше денес во 17ч на булеварот А.Македонски (Автокоманда?)
Од Саем до АСУЦ во прва , 40 минути и после 10 минути стоење во место свртев да си одам дома преку Маџари.
Нормално, гужва до к*рца.

имаше верижен судир негде кај Мостот пред МП бензинската кај АСУЦ, 4 коли. ај шо имаше за натаму него и за влегување во скопје се напраи гужва оти овие од спротивнава страна сите поткочуваат да видат шо има

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
Идиот или идиотка што се паркирал толку блиску па штом видов знаев дека ми ја има оштетено бојата на мојата десна врата. За тоа каков идиот од возач станува збор е тоа што од другата страна оставил 1.5-2м простор.

Му напишав подолга порака и му ја оставив под бришач а колата ја преместив за да не ми ја лупни уште еднаш на бегање.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
^
 Коливе поише страдаат на паркинзи од немарни и дебилни стоки кој кур ги боли за туѓото па и за своето и секогаш мора ширум да ги отворат вратите за да го извлечат својот передски мрзлив гз од седиште. Само да начекам некого, мамичето у сред пичка ќе му го поебам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Партал ми е десната страна.  Почнав да се помирувам со тоа веќе..   

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
Пфф кај мене на 2-3 места до основна боја е дојдено од такви коњи и кобили, не ми е јасно со која сила таа ебана врата ја отвараат

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Прееска случка.
Одам по Климент охридски од соборна према влада и залетан така 50-тина километри на час и ја здогледувам мајка ми со 4 кеси натоварена. Застанувам 30 метри понапред, бегам во десна лента и одам полека рикверц да се вратам за да и помогнам. Одам така во рикверц во десна лента и едно глупо копито кое одеше по тротоар наеднаш додека јас се движам решава во мртов агол без да погледне да се симне од тротоар на улица за да влезе во колата која ја паркирал на третата лента баш во моментот кога планирав да закочам пошто од него не можам поназад. Он без да погледне, се симнува од тротоар, ми се фрла под тркала и јас го видов кога веќе ми излезе од мртвиот агол и кога го потчукнав со гепекот малце. Цапнав на кочница, нешто он промрче, дигнав рака да се извинам, извадив рака надвор од прозор да се извинам и застанав. Влегува он во Фиат Браво од новите, бордо боја, пали, трга, застанува до мене, ми свири и ми пцуе мајка. И ја легнувам на свирка и ете ти го после 5 метра застанува на сред средна лента, излегува надвор од кола и оди агресивно према мене пцуејќи.

Јас седам во кола чекам мајка ми да влезе и доаѓа до прозор и почнува да пцуе мајка и не крај ми вика: ти шлапнам една. Јас до тогаш бев насмеан као сакав смирено иако не беше тој во право. Е излегов надвор и почнав да пцујам со најгнасното што ми дојде на јазик. Копитото се поврати малце ко демек ќе се тепа а јас спремен бев за една десница у зуби. Таков адреналински шок сум доживеал што комшијава од продавницата што продава истрча да не раздели зошто ќе беше беља.

Лошо што го изгубив паметот, дел од секунда решаваше. Имаше да да бидне сериозна тепачка, така ме изнервира што немаше да гледам каде и колку мавам.

Копито глупо искомплексирано, без осет за вина и самокритика, со пичкарска политика, пцуј мајка и стисни на гас. Мајка ми до тогаш веќе стигна до кола па нејќев да правам сцени. Кога си крив и бескрајно глуп, повлечи се, извини се лесно ќе се заврши. Веќе станувам екстремно нетрпелиб према тешка сељачаана што го окупира градов. Не секој има доволно коефициент на интелигенција и бонтон да вози кола. Морам да се смирам малце пред да изедам некој ќутек или нож или пред да егзекутирам некој на сред улица.